Bayramdan Sonra Araba Fiyatları Nasıl Olur?

10
33832

Bayramdan sonra araba fiyatları nasıl olur? Bayramdan sonra ikinci el araba fiyatları iner mi? Yaz sonunda araba fiyatları düşer mi? Yazla araba fiyatlarının ne ilgisi var? Detaylar için araştırmamıza bakın! 

Araba GörselleriBayramdan sonra araba fiyatları nasıl olur, sorusu bu yazın ve aslına bakarsanız son on yazın otomobil gündemiydi. Zira, son on yıldır bayramlar yaza denk geliyor.

Bayram sonrası, aslında “yaz sonu 2. el araba fiyatları nasıl oluru” ifade ediyor. Ama hem bayramlar hem de yaz mevsimi, ikisi birlikte, araba fiyatlarına etki ediyor. Nasıl mı? Okumaya devam edin…

Bayram Sonu 2. El Araba Fiyatları

Bayram sonu 2. el araba fiyatları iner mi, sorusuna yanıt ararken ikinci el otomobil fiyatlarına etki eden bazı dönemsel parametrelerle karşılaştık. Bakınız; mevsimler ve dönemler hatta hava koşulları bile ikinci el araç fiyatlarına etki edebiliyor. Evet, biraz şaşırtıcı gelebilir ama özellikle Türkiye gibi sahibinden araba alma eğiliminin fazla olduğu ülkelerde bu durum, net olarak istatistiklere de yansıyor. İnsanların araba alma trendi, araba bulma kolaylığına ve bu da fiyata yansıyor. Şöyle ki;

50 Bin TL’ye Alınabilecek Arabalar

  • Bayramlar bizim için çok önemli. Türkiye’de yaşayıp da bayramda yakınlarını ziyaret etmeyen ya da ailesiyle tatil yapmayan yok gibidir. Hemen herkesin de ailesi uzak bir şehirdedir ve tatil yerleri de genellikle uzun yol gerektirir. Hal böyle olunca bayramlar yaklaşırken arabaya ihtiyaç artar. Arabası olan satmaz, olmayan almak ister. Bu da piyasayı sıkıştırır. Bayramdan hemen önceki bir kaç ay, istediğiniz ikinci el arabayı bulmak ya da uygun fiyata almak üzere pazarlık yapmak zorlaşır. O nedenle kahvehane ağzıyla söylenen “abi, araba alacaksan bayramdan sonra bak” cümlesi çok da yabana atılmamalı…

En Uygun Fiyatlı Sıfır Otomatik Araba 

  • Yaz mevsimi de okulların kapanması, yıllık izinlerin alınması ve tatile çıkılması çağrışımlarını yapar. Aynen bayramlarda olduğu gibi yaz öncesinde de arabası olan satmayı erteler, olmayan da yaz gelmeden almak ister. Benzer şekilde piyasada araba bulmak zorlaşır. Bir de yaz sezonu filo kiralama ve rent a car firmalarının yüksek sezonudur. Yaz gelmeden filoyu zenginleştirmek isterler. Sıfır araç almayı tercih etmelerine rağmen durum bazen ikinci el araç piyasasına da yansır. 

İkinci el araba piyasasına büyük bir etken de rent a car firmalarıdır. Bir kaç ay önce arabam.com Genel Müdür Zafer Terzioğlu ile AutoClup tam da bu konuda bir röportaj yapmıştı. Burada Terzioğlu, 2. el araba fiyatlarına etki eden parametreleri çok güzel bir şekilde açıklamıştı. Bu içeriğe de bakmanızı öneriyoruz: İkinci El Otomobil Fiyatları Nasıl Belirleniyor röportajı için buraya tıklayın!

Araba almak için en uygun zaman hangisi?

Uygun fiyata ikinci el araba almak için ne zamanı beklemeli ya da  ne zaman ikinci el araba fiyatları düşer? Kara kışın ortasında, her yerin kar olduğu bir zamanda arabasını acilen satmak isteyen bir satıcı zorlanır. Arabaya bakmaya gitmek bile pek çok kişinin gözünde büyür. İşte böyle zamanlarda acilen sahibinden satılık arabaları alırken pazarlık şansınız artar. Yani kimsenin araba almaya niyetlenmediği o, zamanı kollamak size avantaj sunabilir. 

Dolandırıcılara dikkat!

İkinci el araba alırken dolandırıcılara karşı dikkatli olun. Sadece ülkemizde değil dünya genelinde ikinci el araba piyasasının bir gerçeği haline gelen dolandırıcılar, sahte plaka, çeşitli bahanelerle kapora isteme gibi yöntemleri kullanarak her ay yüzlerce kişiyi ağlarına düşürebiliyor. Burada bir araba alırken aracın TRAMER sorgusu gibi sorgulamalarını iyi yapmak, ekspertize gitmeden alıcı olmamak, ne sebeple olursa olsun kapora vermemek gibi basit önlemlerle kendinizi koruyabilirsiniz. 

İşin ilk aşaması: İlanları incelemek!

arabam.com üzerinden her gün farklı yüzlerce ilanı görüntüleyebilirsiniz. Sistemin en büyük avantajı, geleneksel yöntemlere göre çok daha fazla seçeneğe ulaşmanız ve bunları oturduğunuz yerden değerlendirebilmeniz. Ancak sıradan bir online ikinci el araba alım-satım platformundan farklı olarak arabam.com ile araştırma yapabilir, gerçekçi veriler elde edebilir ve çok daha sağlıklı bir şekilde 2. el araba alma sürecine karar verebilirsiniz. örneğin arabam.com sistemine özel olan bi’görelim özelliği ile almayı düşündüğünüz aracı canlı canlı inceleyebilirsiniz. Benzer şekilde arabam kaç para özelliği ile almayı düşündüğünüz aracın gerçekçi piyasa değeri hakkında bilgi alabilirsiniz. arabam.com’un işbirliği yaptığı ekspertiz kurumları üzerinden indirimli oto ekspertiz paketleri alabilirsiniz. Hepsine ek olarak acilen satmak istediğiniz aracınızı değerinde satmak üzere trink sat özelliğini kullanabilirsiniz. 

Yazın arabalar pahalıysa ve arabaya ihtiyaç varsa ne olacak?

Eğer araba almak için aceleniz yoksa anlık ihtiyacınızı araç kiralama ile giderebilirsiniz. Belirli bir bölgedeki kiralık araç fiyatlarına bakabilir, size uygun aracı kiralayarak dilediğiniz arabanın konforunu sürebilirsiniz. Araba kiralamanın bir iyi yanı da almak istediğiniz arabayı tecrübe etme fırsatı sunmasıdır. Mesela aklınızda ikinci el Fiat Egea HB varsa Fiat Egea HB kiralama yaparak bu aracı bayram tatili boyunca ya da yaz tatili boyunca deneyebilirsiniz.

10 YORUMLAR

    • Fiyatlar düşmez aksine dahada artar
      Bayilerde sıfır ikinci el araç yok kiralamak için dahi yok
      Üstelik eylül sonu ekim gibi bayilerde araç olmaya başlayak ama yeteri kadar olmayacak
      Gelecek araçlarda zamlı olacak 10 ile 20 bin arası zamlı gelecek
      Şuan 150 bin olan araç eylül sonu ekim gibi 170 civari olacak
      Ben kendim 17 senedir otomobil fabrikasında yonetici olarak çalışıyorum biz kendimiz türkiyedeki bütün bayilerle iletişime geçtik üstelik ürettiğimiz araç için ama yok yok
      Bundan iki hafta önce ford curuer 145 bin tl idi şimdi fiyati nerdeyse 155 ile 160 civari ama araç yok
      Üretim kapasitesi arttı yinede yetişmiyor
      Şuan gidip sipariş verseniz sene sonunda verebiliriz derler
      Şubat ayında verdiğimiz ford focus dahi teslim alamadık eylülde vereceklerini söylediler
      Avrupada üretilip türkiye ‘ye gelen araçlar gelmesi bayaga gecikecek
      Avrupada üretim yine durdu bütün fabrikalar tatile cıktı çıkıyor
      Üstelik türkiye gibi kısa bir süre tatil yapmıyorlar
      Standart 5 hafta tatilleri var
      Birde kendi ülkelerinin ihtiyacını karşıladıktan sonra türkiye pazarına yönelirler

  1. Turkiyede araba fiyatlari sadece yerli otomobil uretildigi zaman yukselmez yerinde kalir ama arac fiyatlari dusmez cunku adam yuz e aldigini doksana niye versin .

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here