araba alırken para transferi

İkinci el araba alırken para transferi ne zaman yapılır sorusu çok önemlidir. Mutlaka etrafınızda bu sebepten ötürü dolandırılan birçok insan olmuştur ya da bu konuyu duymuş olabilirsiniz. Sizde aynı mağduriyeti yaşamak istemiyorsanız dikkatli hareket etmeli ve parayı ne zaman vereceğinizi bilmeniz gerekiyor.

Öncelikle parayı elden mi yoksa banka üzerinde mi vereceksiniz onu kararlaştırmanız gerekiyor. Parayı elden verecekseniz arabayı inceledikten sonra notere gideceksiniz. Noter işlemlere başladığı sırada size para transferi hakkında bilgi verecektir. Para transferini yapabilirsiniz diye söyleyecektir. İmza öncesinde transfer işleminin bitip bitmediği soracak daha sonra satış işlemini tamamlamak için imza atmanızı isteyecektir.

2. El Otomobil İlanları >>

İkinci El Araba Alırken Güvenli Para Transferi

İkinci el araba alırken güvenli para transferi yapılması önemlidir. Noter işlemi öncesinde transfer yaptığınızda eğer satıcı arabayı satmaktan vazgeçerse büyük bir sorunla yüzleşebilirsiniz. Transfer işlemini banka üzerinden yapacakların bloke koyması ve transfer açıklamasıyla ilgili net bilgileri vermesi gerekiyor.

Elden transfer yapmak birçok kişi için en doğru yol olarak görülebilir. Ancak yüksek miktarda parayı yanınızda taşımakta ciddi bir risk olarak görülmektedir. Onun için banka transferini kullanmak daha güvenli bir yol olacaktır. İkinci el araba alırken para ne zaman verilir sorusunun cevabı satış işlemi başladıktan, noter huzurunda verilir olacaktır?

Banka Hesabından Güvenli Para Transferi Nasıl Yapılır?

İkinci el araba almaya karar verenler ilk olarak arabayı bulmalı. Daha sonra satıcı ile birlikte fiyatta anlaştıktan sonra en yakın ekspertize gitmelidir. Araçta ciddi bir problem yoksa oradan satış işlemini yapmak için notere gidilmelidir. Noter işlemi yapmak için alıcı ve satıcının kimlikleriyle birlikte araç ruhsatını isteyerek işlemi başlatacaktır.

Banka üzerinden transfer yapılacaksa o an başlatılmalıdır. Ama blokeli ve açıklamalı bir şekilde bu transfer yapılmalıdır. Transferin satıcının hesabına geçmesi için araç satış işleminin bekletilmesini isteyebilirsiniz. Bu da işlem gerçekleşmezse size vazgeçme ihtimalini sağlayacaktır. Ayrıca havale işleminde “araç plakası, satıcı bilgileri ve ne kadar transfer edildiği açıkça yazılmalıdır”. Bu bilgiler sayesinde sorun yaşandığında hak iddia etmeniz ve dolandırılma ihtimaliniz de ortadan kalkacaktır.

Arabam.com “Trink Sat!”tan Fiyat Almak İçin Tıklayınız

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here