Şuan Faaliyet Göstermeyen Alman Araba Markaları

Alman arabaları 1870 yılında Nikolaus Otto ve Karl Benz’in dört zamanlı içten yanmalı motoru icat etmek için bir araya gelmesiyle başladı. Bu iki makine mühendisi, Almanya’nın otomotiv üretim işine girmesine yardımcı oldu. 1901’e gelindiğinde, Almanya’da yılda yaklaşık 900 araba üretiliyordu. Bugün Almanya, dünyanın en büyük otomotiv iş gücünden birine sahip. 2018 yılında, altı Dünya Otomobil Ödülünden üçü Alman lüks otomobil üreticilerine verildi. Bu, Alman otomobil markalarının performans derecesinin örneklerinden biri olarak sayılabilir. Zaman içinde öne çıkan Alman otomobil markalarının yanında, piyasada yerini kaybeden ve artık faaliyet göstermeyen Alman araba markaları da olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu markalar ya tamamen kapandı ya da daha büyük Alman otomobil markalarından birinin parçası oldu.

Borgward

Borgward otomobil şirketinin merkezi Bremen’deydi ve Carl Borgward tarafından kuruldu. 1929’dan 1961’e kadar araçlar ürettiler. Hepsi uluslararası müşterilere satılan Borgward, Goliath, Lloyd ve Hansa adında dört markaya sahiplerdi.

Borgward Isabella, 1950’lerde Almanya’da popüler bir premium modeldi. Genellikle işçi sınıfı sakinleri tarafından kullanıldı, ancak bazı tartışmalı iflas davaları şirketi sona erdirdi. Marka 21. yüzyılda Borgward Group AG aracılığıyla Almanya yerine Çin’de üretim ve tasarımla bir canlanma gördü.

Faaliyet göstermeyen Alman araba markaları

Eisenacher Motorenwerk (EMW)

Bu da yerini  uzun süre koruyamayan Alman otomobil markalarından biri. Şirket yalnızca 1945’ten 1956’ya kadar faaliyet gösterdi. Çoğu kişi şirketi EMW olarak biliyordu ve Eisenach’ta bulunuyorlardı. 1950’lerde spor arabalar ve bazı Formula 1 arabaları ürettiler. Bazı motosiklet üretimleri ile de tanınırlar. EMW, 1952’de Formula 1 otomobil üreticilerinden biriydi, ancak birden fazla yarışmada yarışmadılar. Egzoz sorunu nedeniyle yarışı bitirmeden önce sadece 12 tur yaptı. Savaştan önce EMW fabrikası bir BMW fabrikasıydı. Savaş bittikten sonra Sovyetler bölgeyi ele geçirdi. BMW markası altında devam etmeye çalıştılar, ancak dava açıldı ve adını EMW olarak değiştirmeye zorlandılar. Sonunda iflas nedeniyle kapandı.

Eisenacher Motorenwerk Araba

Auto Union AG

Auto Union AG, 1932’den 1966’ya kadar varlığını sürdürdü ve daha sonra Audi oldu. Bundan önce, Volkswagen kısa bir süre için şirkete sahipti. Şirket, 1960’larda daha az popüler hale gelen motor türlerine odaklanmıştır. Müşteriler zamanla yeni tür motor aramaya başladı ve böylece Auto Union AG, Batı Alman hükümetinin yardımıyla şirketin hisselerini satmaya başladı.

Faaliyet göstermeyen Alaman araba markaları Auto Union

DKW

DKW’yi Auto Union AG ile birleşen bir Alman otomobil markası olarak tanımak mümkündür. “Buharlı araba” veya “küçük mucize” olarak bilinir. 1916’dan 1966’ya kadar Alman arabaları ve motosikletleri yaptılar. Otomobil şirketini Danimarkalı bir mühendis kurdu. Son arabaları olan F102’yi 1966’da ürettiler. Ardından Audi, halefi olan dört zamanlı F103’ü üretti.

Şirketin ticari markası halen Audi AG’nin bir parçası olan Auto Union GmbH’ye aittir.

DKW

Adler

Adler, motosiklet üreten bir Alman otomobil markasıydı. 1900-1957 yılları arasında üretim yaptılar. Adler kelimesi Almanca’da “kartal” anlamına gelir. İkinci Dünya Savaşı’ndan önce, daktilo ürettikleri de biliniyordu. Arabalarında, 1032 ila 9081 cc arasında değişen De Dion iki ve dört silindirli motorlar kullandılar.

Adler

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here