Aracımın Kapı Kolu Kırıldı. Ne Yapmalıyım?

0
5551

Otomobiller birçok kişinin günlük hayatta kullanmış olduğu ulaşım araçlarıdır. Araçların arıza yapan parçaları genelde en çok kullanılanlarıdır. Bir araçta en sık kullanılan parçalardan biri kapı koludur. Araca her binişinizde veya inerken kullanılan parça kapı koludur. Kapı kolu zamanla deformasyona uğrar ve kırılır. Böyle bir durumla karşılaşıldığında sıkıntı bir hayli fazladır. Genelde şoför kapısının kolu kırıldığı için araca her bineceğinizde arka kapıdan uzanıp ön kapıyı açmanız gerekir. Bu durum en can sıkıcı noktalardan biridir. Peki böyle bir durumla karşılaşınca ne yapılmalıdır? Bu yazımızda sizlere “Aracımın Kapı Kolu Kırıldı Ne Yapmalıyım?” Sorusunun cevabını vereceğiz.

Aracımın Kapı Kolu Kırıldı Ne Yapmalıyım?

Eski bir araç araç sahibiyseniz böyle bir durumla karşılaşmanız da çok olağan dışı değildir. Peki kapı kolu onarımı için  aracınızı nereye götürmelisiniz? Motor arızası ile karşılaşıldığında motorcuya gidersiniz. Kaza yaptığınızda kaportacıya gidersiniz. Bu mantıkla kapı kolu arızasında gidebilecek bir yeriniz yoktur. Kapı kolu arızasında tutulacak yol kilitçi yoludur. Aracınıza uygun parçayı satın alıp kilitçiye gidip değişimini sağlayabilirsiniz.

kapı kolu kırıldı

Kapı Kolu Değişim Maliyetleri

Otomobillerin kapı kolu fiyatları markadan markaya değişmekle birlikte ortalama olarak 150 ₺’dir. İşçilik olarak ise ortalama olarak 100 ₺ ücret alınır. Aldığınız parçanın yan sanayi olması kullanım ömrünü kısaltır. Orjinal parçalar kullanmanızı tavsiye ederim.

Kapı kolu Nasıl Değiştirilir?

Araçlarda kapı kolu iç ve dış olarak iki parçadan oluşur. İç kapı kolunu kendiniz değiştirmek istiyorsanız kapı döşemesini sökmeniz gerekmektedir. Kapı döşemesi sökülür. Kapı kolu yerinden çıkartılır. Yeni parça takılır. Ancak dış kapı kolu için kapı döşemesinin sökülmesine gerek yoktur. Kapının kilit kısmında bulunan delikteki civata sökülür ve kapı kolu dışarı alınır. Kapı kolu üzerindeki şifre yeni kola aktarılır. Yeni kol araca takılır. Bu işi kendi başınıza yapmanız için bazı ekipmanlara ihtiyacınız vardır. Aracınıza binip inerken kapı kolunu daha yumuşak bırakmanız kapı kolunun ömrünü uzatacaktır.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here