İlk seri Ducati Multistrada’nın satışa çıkmasının ardından 18 yıl ve 110 bin adetlik satış gerçekleşti. Son nesil ve en gelişmiş nesil olarak 2021 Ducati Multistrada V4 Karşımıza çıktı. Yeni Ducati Multistrada V4’ü önceki nesillerinden ve rakiplerinden ayıran, yeni yetenekleri ortaya çıktı.

2021 Ducati Multistrada V4Ducati Multistrada’nın satışında ve pazara girişinde sıkıntılar yaşamaktaydı. Genellikle motosiklet kullanıcıları almak ile almamak arasında kalıyordu. Marka mühendisleri, uzun uğraşlar sonunda rakiplerini geçebilecek farklılıkları ortaya koydu. Spor touring motosikletleri seven insanlar, 2021 yılında Ducati Multistrada V4’e yöneleceği düşünülmektedir.

Teknik Özellikler2021 Ducati Multistrada V4

Ducati Multistarada V4’ün kalbinde 1558cc, 170 beygirlik bir motor yatmaktadır. Yeni çevre yasalarına uyularak, EURO 5 uyumlu olarak üretilmiştir. Böylece hem çevreci hem de güçlü bir motosiklet olmuştur. Önceki sürümdeki motosiklete göre yaklaşık 5 kilo daha hafiflemiştir. Bu hafiflemeyi dizayn kısmından kazanılmıştır. Motosiklet biraz daha kompakt hale getirilmiştir fakat Ducati mutistrada iri cüssesini korumayı başarabilmiştir.

Bir önceki nesilde olan ısı problemlerinin ortadan kaldırıldığı iddia edilmektedir. Özellikle düşük hızlarda ve dururken ısı dağılımını sağlamak için stratejik olarak yerleştirilmiş hava kanalları mevcuttur. Düşük hızlarda sürücünün koltuğuna yakın iki silindir otomatik olarak kapatılır ve yolculuk daha konforlu hale gelir. Sürüşleri benzersiz ve güvenli hale getirmek için elektronik sürüş yardım paketi bulunmaktadır. Bu desteği Bosch markasından temin ederek, kaliteli ve dayanıklı olmasını sağlamışlardır. Ducati çekiş kontrolü (DCT), Ducati tek teker kontrolü (DWC), viraj ABS’si, quick shifter ve viraj aydınlatma sabit olarak gelmektedir. Motosikletin üzerine adaptif yol kontrolü ve kör nokta radarı eklenebilmektedir. Bu iki eklentinin bedeli 850$ olarak belirlenmiştir. 21 Litrelik yakıt deposu, uzun yollara ve şehir içinde uzun menzil sağlamaktadır. Süspansiyon ayarları, elektrikli olarak kullanıcı isteğine göre ayarlayabilmektedir. Böyle büyük bir motoru durdurabilmek için 330 mm’lik Brembo fren diskleri kullanılmıştır.

Tasarım2021 Ducati Multistrada V4

Tasarım olarak bir önceki nesillere benzemektedir. Ekstra 850$’lık paketin içinde 6.5 inçlik gösterge ekranı vardır. Standart modellerde 5 inç olarak gelmektedir. Heybetli yapısı, keskin duruşları, renk tasarımı ve oturuş pozisyonuyla harikalar yaratmaktadır. Dışarıdan baktığınız zaman kolaylıkla, marka ve modelini tahmin edebilirsiniz. Kullanıcı isteğine göre onlarca farklı iyileştirme ve aksesuar kitini satın alabilirsiniz. Tasarım olarak işlevselliğin ve şıklığın ön planda olduğunu görmekteyiz. 2021 Ducati Multistrada V4 Amerika pazar fiyatı 19.995$ ile 24.095$ arasında belirlenmiştir. Gelecek günler de Türkiye pazar fiyatının yayınlanması beklenmektedir.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here