Volkswagen, Bugatti, Lamborghini ve Ducati ile ne yapacağına karar verebilmiş değil. Volkswagen’in seçenekleri için markaları satmaktan yeniden yapılandırmaya kadar her şeyi içerdiği söyleniyor. Bloomberg’e konuşan Bugatti Başkanı Stephan Winkelmann, markanın “ikinci bir model hakkında konuştuğunu” ancak şu anda “koronavirüs krizi nedeniyle engellendiğini” söyledi. Şirketin bir karara varamadığını ve artık bundan sonra ne olacağı hakkında konuşulmadığını söyledi.

Önümüzdeki aya kadar özellikle Bugatti için bir karar alınması beklenmese de, stratejik incelemenin gelecekteki modeller üzerinde zaten bir etkisi olduğu görülüyor.

Winkelmann, VW'nin bir karara varamadığını doğruladı

Winkelmann, pandemiyi suçlarken, bu aslında Volkswagen Grubu’nun karşı karşıya olduğu daha büyük bir sorunun parçası. Ortaya çıkan ekonomik gerileme, şirketlere, elektrikli araçların geliştirilmesine milyarlarca dolarlık yatırım yapma ihtiyacıyla karşı karşıya kalırken aynı zamanda maliyetleri düşürmeleri için baskı yaptı.

VW Neden Bu Markaları Satmayı Planlıyor?

VW Group’un yönetim kurulu ve direktörlerinin Kasım ayında değerini ikiye katlayarak 200 milyar Euro’ya (235 milyar $) çıkarmak için bir strateji tartışacağı anlaşılıyor. Bu inceleme, Lamborghini, Bugatti ve Ducati için teknoloji ortaklıkları, yeniden yapılandırma veya markaların potansiyel satışları dahil diğer seçenekleri içerebilir.

2019’da Lamborghini 4.554 araç satarken Bugatti 82 araç sattı. Aynı dönemde toplam 52.000 Ducati satıldı. Şirket içindeki kişiler, markaların hayranlarına ve alıcılarına hitap etmiyorlarsa, bu markaların elektrikli araçlarına yatırım yapmaya değeceğinden emin değiller.

Volkswagen Bugatti, Lamborghini ve Ducati markalarını satmayı planlıyor

VW Group CEO’su Herbert Diess, bu yüksek performanslı markaların kaderi hakkında yorum yapmayı reddetti, ancak Reuters ile yaptığı röportajda otomobil üreticisinin elektrikli ve otonom araçlar çağında kendini yeniden keşfetmesi gerektiğini kabul etti.

Elektrikli araç geliştirmenin Audi ve Volkswagen gibi markalar için haklı çıkarılması kolaydır, ancak yılda yalnızca bir avuç birim satan niş otomobil üreticileri için daha zordur. Tabii ki, elektriğe geçmezlerse, 2035 yılına kadar yeni ICE araçlarının satışını durduran Kaliforniya gibi önemli pazarlardan potansiyel olarak yasaklanabilirler.

Winkelmann ‘a Göre Efsanevi Bugatti Son Yıllarında Mı?

Winkelmann, baskılara rağmen, Bugatti’nin bu yıl rekor gelirler kaydetme yolunda ilerlediğini belirtti. Bugatti’nin 2021 için % 70-80 dolu sağlam bir satış defterine sahip olduğunu söyledi. Buna göre şirketin yakın geleceği parlak görünüyor ancak ufukta bulutlar var.

Kasım ayında Bugatti’nin geleceğiyle ilgili bir karar bekleniyor, ancak raporlar Volkswagen’in markayı Rimac’a satmayı planladığını gösteriyor. Winkelmann bu söylentiler hakkında yorum yapmayı reddetti, ancak eğer marka Rimac tarafından devralınacaksa, Hırvat şirketi kuşkusuz Bugatti için elektrikli bir makyaj yapacağından, geliştirmeyi durdurmak kötü bir fikir olmazdı.

İkinci el Lamborghini ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here