Ducati Elektrikli Motor Pistlerde Boy Gösterdi!

1926 yılında İtalya’nın Bologna şehrinde kurulan İtalyan Motosiklet üreticisi Ducati, ilk elektrikli yarış motosikleti MotoE Serisine Üye “Ducati V21L’yi piste çıkardı.

Kurulduğu ilk yıllarda radyo ve tıraş makinesi üreten ve ardından Alman otomobil üreticisi Audi tarafından, Audi’ye bağlı İtalyan Şirket Lamborghini aracılı ile satın alınan firma, Motosikletlerini el yapımı üretmekte. Bahsi geçen tüm firmalarda Volkswagen Grubu’na aittir.

Ducati Elektrikli Motor

Günümüzün otomobil üreticisi firmaları gibi motosiklet üreticileri de elektrikli modeller geliştirmek ve üretmek konusundaki çalışmalarına hız verdi. Geleceğin yakıtı olarak görülen ve yenilenebilir enerji kaynağı olan elektrik, yeni nesil motorları çalıştıran ve öncelikli kaynak olarak görülüyor.

Yakın zamanda sıkça gösterimi yapılan elektrikli otomobil modellerine şimdi de elektrikli motosikletler eklendi.  Ducati Şirketi, elektrikli yarış motosikletini ilk kez pistlere çıkardı. “Ducati V21L” adını verdikleri model, GP’nin elektrikli versiyonu olan FIM MotoE serisinde kullanılacak.

1Ducati Elektrikli Motor V21L’nin Egzoz Sistemi Yok

Yarış pistlerindeki yerini alan “Ducati V21L” dış görünümüne bakıldığında, normal bir motosikletten farklı görünmüyor. Ancak elektrikli gücü ile çalışan modelin iç düzeneğinde farklar var. Henüz prototip aşamasında olan motosikletin en büyük farklı benzin ile çalışmadığı için egzoz sisteminin olmaması.

Ayrıca Ducati V21L’nin gövdesi de karbon fiber malzemesi ağırlıklı olarak üretilmiş. Bu özelliği ile motosikletin ağırlığı azalırken, gövde dayanıklılığı da yüksek. Hafiflik sayesinde daha hızlı ve seri hareket kabiliyetine kavuşurken, yol tutuşu da yerinde oluyor.

2Motosiklet üreticisi Kawasaki de Elektrikli Motosiklet Çalışmaları Yapıyor

Shozo Kawasaki tarafından 1878 yılında bir tersanede temelleri atılan ve bugün Japonya’nın havacılık, gemi yapımı, lokomotif ve Vagon, Enerji Santralli ve Tesisleri, Çevre ve Geri dönüşüm, Endüstriyel Ekipmanlar, Altyapı, Enerji ve Güç ürünleri alanlarında önemli üreticilerinden olan dev “Kawasaki Şirketi” de elektrikli motosiklet geliştirmek için kolları sıvamış durumda.

İlk Kawasaki marka motosikleti 1954 yılında üreten şirketin kamuoyu ile paylaştığı açıklamaya göre; elektrikli Segment dahil olmak üzere, gelecekte daha doğa dostu modeller üretmeyi planlıyorlar. Bu kapsamda, 2025’e kadar Hibrit dâhil batarya ile çalışan 10 model piyasaya sürecek Kawasaki, 2035 yılına kadar motosikletlerinin çoğunu elektrikli olarak üretecek.

Milan Motosiklet Fuarı’nda marka CEO’su; 2022 yılında, 3 farklı elektrikli motosikleti satışa sunacaklarını ifade etmişti.

İkinci El Otomobil İlanları

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Ducati Elektrikli Motor Ducati Elektrikli Motor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here