2021 Ducati Monster: Markanın Ruhunu Yansıtıyor… Hiçbir zaman en hızlısı olmadı ama Monster, Ducati’nin yaptığı en popüler motosikletlerden biri. Bu nedenle, 2021 modelinin karakteristik bir özelliği kaybedeceği haberi çıktığında, bazı hayranlar anlaşılır bir şekilde endişelendi. Ancak ortaya çıktığı gibi, bu endişeler büyük ölçüde dinlenmeye bırakılabilir. Çünkü 2021 Ducati Monster yeni bir görünüme sahip olsa da hala aynı kalbe ve ruha sahip.

2021 İçin Ducati Monster, Kafes Çerçevesini ve Biraz Ağırlığını Kaybetti Ancak Önemli Ölçüde Daha Fazla Kazandı

Yukarıda bahsedilen ‘karakteristik özellik’, eskiden Ducati Monster’ın imza unsuru olan çelik kafes çerçevedir. İtalyan şirket 1992’de ilk Monster M900’ü piyasaya sürdüğünden beri bu böyle.

Ancak Cycle World’ün bildirdiğine göre, bisiklet iskeleti onlarca yıldır aynı kafes çerçevesini kullandı. Ancak, Ducati’nin yarış bisikletleri 2008’de onu kullanmayı artık bıraktı. Ve yarış, Ducati’nin sokakta yaptıklarının çoğunu bilgilendirdiği için, üst düzey Panigale ve Streetfighter modelleri de kafesin dışına çıktı. Bunun yerine, bu motosikletler bir dökme alüminyum çerçeve kullanır. Ve şimdi, 2021 Ducati Monster’da bu çerçevenin bir türevi bulunuyor.

2021 Ducati Monster: Markanın Ruhunu Yansıtıyor
1993 Ducati Monster M900

Aynı görünmese de yeni çerçeve daha sert ve daha hafif. Motorcyclist’in bildirdiğine göre, ağırlıktan bahsetmişken, 188 kg 2021 Ducati Monster, eski modelden 18 kg daha hafif. Ve bu sadece yeni çerçeve yüzünden değil; 2021 Monster daha hafif bir yapı, alt şasi ve tekerleklere sahiptir.

Aksesuar eklenmemiş modeller de biraz daha dardır. Ayrıca aksesuar selesi ve alçaltma-yay kiti ile 30,5” kadar düşük bir sele yüksekliğine sahiptir. MCN, gidonların da biraz daha yakın ve ayaklıkların biraz daha alçak olduğunu belirtiyor. RevZilla raporlarına göre hem debriyaj hem de ön fren kolları ayarlanabilir.

2021 Ducati Monster: Markanın Ruhunu Yansıtıyor
2021 Ducati Monster

Çerçeve yeni olmasına rağmen, 2021 Ducati Monster hala desmodromik valflere sahip sıvı soğutmalı 90° V-twin (‘L-twin’) motora sahiptir. Ancak, şimdi 111 hp ve 94 Nm olarak derecelendirilen 937cc L-ikizdir. Ve bağlantılı olduğu altı vitesli şanzıman, güncellenmiş bir kaydırmalı kavramaya ve standart bir hızlı vites değiştiriciye sahiptir. Ayrıca, L-twin artık çerçevenin stresli bir üyesidir.

2021 Ducati Monster biraz kilo ve kafes çerçevesi kaybetti, ancak bazı yeni teknolojiler kazandı. Birden fazla sürüş modu, ayarlanabilir çekiş kontrolü, başlatma kontrolü ve tekerlek kontrolü sunar. Ayrıca, Brembo frenlerinde artık viraj ABS var. Standart model 4,3” renkli TFT ekranın yanı sıra tam LED aydınlatmaya ve bir USB soketine sahiptir.

Ducati Standart Model İçin “Yeni Bir Dönem” Diyor, Ancak Yine de Bir Monster

Bazı hayranlar için bu kafes çerçevesinin kaybı kabul edilemez olacaktır. Ancak Ducati Monster’ın her zaman özel bir parça olduğunu akılda tutmakta fayda var. Örneğin orijinal çerçevesi 888 süper motosikletinden ödünç alındı. Ters çevrilmiş ön çatal 750 Supersport’tan ve L-twin 900SS’den geldi.

Bu bağlamda, 2021 Monster mirası devam ettiriyor. Panigale’den türetilen çerçevenin yanı sıra, mevcut Hypermotard ve SuperSport’ta kullanılan motorun değiştirilmiş bir versiyonuna sahiptir. RideApart’ın belirttiğine göre, TFT ekranın arayüzü Panigale V4 tarafından kullanılana dayanmaktadır. Bu yüzden, emin olun, Monster köklerini unutmadı. Daha da önemlisi, 2021 Ducati Monster’ın getirdiği güncellemeler temelde ne olduğunu değiştirmedi.

Yeni şasi ve daha düşük boş ağırlık, 2021 Monster’ın şehirde ve virajlı yollarda manevra yapmasını kolaylaştırıyor. “Zahmetsiz” uç ve “öngörülebilir” yan yana geçişler ile köşelerde dengelidir. Ve eski model RideApart’tan daha çevik ve eğlenceli hissettiriyor. Ayrıca, Cycle World raporlarına göre, daha dar depo ve ince ayarlı sürüş pozisyonu tüm gün rahat.

Sürüş daha sert tarafta ve ön çatallar ayarlanamıyor. Bununla birlikte, alçaltma yayı kiti, kullanımı bozmadan sürüşü daha yumuşak hale getiriyor. Ve frenler hem mükemmel durma gücü hem de güven veren geri bildirim sağlar.

2021 Ducati Monster: Markanın Ruhunu Yansıtıyor

Debriyaj ve fren kollarının çekilmesi daha kolay, yeni sürücüler için bir nimet. Başka bir yenilik ise daha uzun debriyaj ve valf bakım aralıklarıdır. 937cc L-twin’in şehir içi sürüş sırasında fark edilir miktarda ısı atmasına rağmen, geniş bir güç bandına sahip sorunsuz ve çok yönlü bir motordur. Ve güç çıkışı, sürüş modları aracılığıyla ayarlanabilir.

Ducati Monster Düşünmeye Değer mi?

2021 için Ducati Monster yalnızca iki donanım seçeneğiyle sunuluyor. Ayrıca ek olarak sineklik, otomatik olarak iptal edilen ‘dinamik’ dönüş göstergeleri ve bir yolcu koltuğu kılıfı sağlar.

Buna karşılık, viraj ABS’li ve hızlı vites değiştiricili 2021 Aprilia Tuono 660 daha ucuz. Bununla birlikte, bu bisikletlerin her ikisi de belirgin şekilde daha az güçlüdür. 2021 Monster’ın elektronik özelliklerinin çoğuna sahip olsalar da hepsine sahip değiller.

Herhangi bir motosiklette olduğu gibi, satın almadan önce denemenizi tavsiye ederiz. Ancak, o kafes çerçevesini kaybetmenin Ducati’nin Monster’ı mahvettiğinden endişeleniyorsanız, bu endişeleri bir kenara bırakın. 2021 Monster hala bir Monster, sadece hızlandırılmış bir canavar.

İkinci El Ducati Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here