Yeni Mercedes-Benz eVito Tourer

0
2152

Mart ayında tanıtılan yeni Mercedes-Benz eVito Tourer, pandemi nedeniyle lansmanı online ortamda yapılan araçlardandı. Lansman sırasında söz alan Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar Başkanı Marcus Breitschwerdt, 2019 yılında Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar olarak 440 bin araç sattıklarını bunun 300 bin adetinin ise yüzde 7 artışla Avrupa’da  gerçekleştiğini açıkladı.

2019 yılında elektrikli araç geliştirme ve tanıtım aşamalarına hız verildiğini de açıklayan Breitschwerdt, Citan modeli için de elektrikli versiyonların tanıtılacağını söyledi.

eVito Tourer

eVito Tourer

eVito Tourer ile ilgili detaylar ise lansmanın devamında açıklandı. 90 kWh bataryaya sahip olacak olan eVito Torer 421 km menzile sahip olacak. Önden çekişli olarak sunulacak olan araç 150 kW güç ve 362 nm tork değerine sahip olacak. Maksimum 160 km hıza ulaşacak olan eVito evde şarj ve hızlı şarj özelliğine de sahip olacak. 110 kW gücündeki DC şarj ile batarya tamamen 6 saatte şarj olurken %10 kapasiteden %80 kapasiteye 45 dakikada çıkacak.

Sıfır emisyona sahip bu araç 5,14 metre ve 5,37 metrelik iki adet şasi seçeneği ile satışa sunulacak. Esnek koltuk konfigürasyonları sayesinde 9 kişiye kadar yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak eVito, birçok yeni donanım ile gelecek. 17 inç çelik jantlar, sürüş destek ve güvenlik sistemleri, Aktif Fren Destek Sistemi, Yorgunluk Ölçer bunlardan birkaçı. Ayrıca bu segmentte ilk kez AIRMATIC süspensiyon sistemi de opsiyonel olarak sunulacak. Bu sistem, sürüş konforunu artıracağı gibi izolasyon ve yakıt tüketimi açısından da önemli avantajlar sağlayacak.

Mevsimsel testleri de başarıyla geçen e-Vito Tourer -30 derecelerde bile sağlıklı çalışabilecek. Sürücü ve yolcu koltuk ısıtma sistemlerinin standart olarak geleceği otomobil mobil bağlantı teknolojilerine de sahip olacak. Mercedes-Benz, bataryanın otomobilin alt kısmına yerleştirilmesi ile ağırlık merkezini aşağıya çekerek sürüş konforunu da artıracak.

Fiyat

eVito Tourer Gösterge Paneli

Mercedes-Benz eVito Tourer Almanya fiyatı başlangıç seviyesi donanım paketinde 53.990 Euro olarak belirlendi. Ülkemizde şu an dizel 136 PS gücündeki Vito başlangıç fiyatı 325 bin TL seviyelerinde. Elektrikli versiyonun bir miktar daha pahalı olacağı düşünülürse eVito Tourer’ın oldukça premium bir hafif ticari araç olacağı söylenebilir.

 

Kaynak

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here