Türkiye’nin milli ve yerli otomobili TOGG, uluslararası platformlarda boy gösteriyor. Bu yıl düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı CES‘te, global anlamda bir ilk olan akıllı cihazlara entegre dijital varlık cüzdanını duyurdu. Aynı zamanda TOGG dijital varlık cüzdanı, Avalanche üzerine kuruludur.

Yenilikçi bir yaklaşım olan bu sistem oldukça güvenilirlik sağlıyor. Bu sistemi kullanan kullanıcılar hareket halindeyken dijital varlıklarına erişme imkanı bulacak. Kullanıcılar bu sayede ödeme, bilgileri saklama ve aktarma gibi işlemler yapabilecek. Ayrıca sistem, otomobilin aracın bakım ve şarj istasyonu hizmetlerinin ücretini buradan ödeme imkanı verecek.

TOGG’a Dair Diğer Yenilikler

TOGG’un mobilite deneyimi, Tüketici Elektroniği Fuarı CES’te oldukça verimli geçmiş gibi. Pek çok yeniliğini tanıtan TOGG, dijital varlık cüzdanının yanında araç içi ekranlarında NFT pazaryerinin olacağı duyurdu. Kullanıcılar, TOGG NFT pazaryeri ile akıllı cihazlarında yer alan ekranlardan NFT’lerini görecek ve ayrıca kullanacaklar. Bu özellik ise -Sanat Modu- altında ekranlarda mevcut olacak.

TOGG dijital varlık cüzdanı ve NFT pazaryeri dışında; blok zincir projesi, kullanıcıların cihaz servis geçmişi ve değişen parçaları gibi bilgilere ulaşmasını kolaylaştıracak. Aynı zamanda bu Türkiye’nin 100. yılına has olarak TOGG’un ön siparişlerinde açık arttırmaya çıkacak. Bununla beraber açık arttırmada satın alan kullanıcılar, TOGG’un ön sipariş döneminde öncelikli olacak. 

TOGG dijital varlık cüzdanı

TOGG’un CEO’su Gürcan Karakaş ise birtakım açıklamalar yaptı; “Kullanıcıyı merkeze alarak; akıllı cihazımız ve dijital ürünlerimizin etrafında, herkes için açık ve erişilebilir bir ekosistem oluşturmak için çalışıyoruz. Birbirinden bağımsız ekosistemleri birbirine bağlamak ve kesintisiz akıllı yaşam çözümleri üretmek üzere blok zinciri teknolojisi üzerindeki çalışmalarımızı; ülkemizin ve dünyanın en iyileriyle iş birliklerimizi sürdürüyoruz. Bu bağlamda stratejik ortağımız Ava Labs’ın blok zinciri üzerine geliştirdiğimiz ürünümüz dijital varlık cüzdanıyla; kullanıcıların mobilite deneyimini başka bir noktaya taşımayı hedefliyoruz. Mobilite ekosisteminin bir sınırı yok, biz nereye kadar götürürsek oraya gidecek”.

Ayrıca kısa sürede başarı yakalayan Ava Labs’ın Kurucusu ve CEO’su Emin Gün Sirer’de konuya ilişkin; “Togg, geçen yıl blockchain girişimlerinin yeri  olarak Avalanche’ı seçerek mükemmel bir öngörü gösterdi. Şimdi de akıllı mobiliteyi dönüştürme konusundaki cesur vizyonunu gerçekleştirme yolunda bir büyük adım daha attı” dedi.

Son olarak bu içeriğimizi beğendiyseniz; “Togg CEO’su C-SUV için Ön Sipariş Sürecini Açıkladı!” başlığımız da göz atın.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here