Japon otomobil üreticisi Mazda, oldukça büyük bir elektrikli araç yatırımı yapmaya karar verdi. Mazda Başkanı ve CEO’su Akira Marumoto, şirketin geleceği hakkında bazı açıklamalar yaptı. Ayrıca Marumoto, açıklamalarında markanın elektrifikasyona geçiş süreci hakkında da bazı bilgiler verdi. Aslında elektrifikasyona geçme süreci tüm otomobil üreticileri için mevcut durumda. Çünkü otomobillerin geleceği artık elektrikte görülüyor. Bu geçiş ise tahmin edebileceğiniz üzere büyük yatırımlar gerektirmekte. Fakat haberlere göre Mazda’nın aldığı yatırım kararı dudak uçuklatır cinsten. Buna göre şirket, tamı tamına 10.6 milyar dolarlık bir elektrikli araç yatırımı yapma kararı aldı. Bahsi geçen bütçede ise araştırma ve üretim, pil geliştirme, yarı iletkenler, elektrikli tahrik üniteleri ve çok daha fazlası ile ilgili ortaklıklar da mevcut olacak. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Mazda Elektrikli Araç Yatırımı Üç Aşamalı Bir Plana Bağlı

Şirket, elektrifikasyon konusunda CEO Marumuto’nun üç aşamalı planına bağlı kalacak. Buna göre Mazda, ilk olarak tedarik zincirini bir standarda bağlayacak. Ardından ise uygun olan ilk zamanda maliyetleri düşürecek ve teknolojiyi geliştirmeye çabalayacak. Ayrıca şirket henüz içten yanmalı motorlardan da vazgeçmiş değil. İçten yanmalılar, bir süre daha şirketin merkezinde olacak. İlk ve ikinci aşama olarak belirlenen bu bölümlerin ardından ise 2028 yılında üçüncü aşamaya geçilecek. Bu ise topyekûn elektrifikasyona geçiş anlamını taşıyacak.

Akira Marumoto

Diğer yandan ise şirket, sürücü destek ve güvenlik sistemleri konusunda da iddialı yaklaşımını sürdürmek istiyor. Bu konuda şirket, insana dayalı gelişmiş sürücü teknolojisi geliştirmek için çabalayacak. Bu sayede de araçlarını hem yolcular için hem de çevredekiler için daha güvenli kılabilecek. Şirketin CEO’su Marumuto ise bu konu hakkında ”Hiçbir yeni Mazda’nın 2040 yılına kadar otomotiv teknolojileriyle önlenebilecek ölümcül bir kazaya neden olmamasını hedefliyoruz” dedi. Tüm bunlara ek olarak ise Mazda Başkanı ve CEO’su Akira Marumoto, sürmesi keyifli araçlar yaratmayı istediklerini de belirtti. Bu sayede Mazda, “marka özünü” genişletmek için çalışacak. Peki siz Mazda şirketinin gelecek planları ve elektrikli araç yatırımı konusunda ne düşünüyorsunuz? Sizce gerçekten otomobillerin geleceği elektrikte mi?

Satılık Tüm Mazda Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here