BMW Hibrit Otomobilleri Geri Çağırdı

BMW, batarya yangın riski nedeniyle tüm plug-in hibrit modellerini küresel olarak geri çağırdı.

0
1390

BMW ve Mini araçlarını geri çağırdı. BMW ve Mini, bu yıl üretilen modelleri etkileyen tüm plug-in hibrit varyantların küresel olarak geri çağrıldığını doğruladı.

BMW, batarya yangın riski nedeniyle tüm plug-in hibrit modellerini küresel olarak geri çağırdı.

BMW Hangi Araçları Geri Çağırdı?

Geri çağırma, 20 Ocak ve 18 Eylül 2020 arasında üretilen araçları etkiliyor. Etkilenen araçlar 3, 5 ve 7 Serisi, X1, X2, X3 ve X5 SUV’ların, 2 Serisi Active Tourer ve Mini Countryman PHEV’in benzinli-elektrikli versiyonları. i8’ler için ise bu yılın Nisan ayına kadar üretilenleri kapsıyor. Kabaca geri çağırmadan 26.700 araba etkilendi, bu araçların 2930’u alıcılara teslim edildi ve geri kalanı teslimatı bekliyor.

bmw geri çağırdı

Mühendisler, üretim sırasında pil paketlerinin içine kapatılmış muhtemel yabancı maddeler ilgili sorunlar buldular. BMW, paketlerini İsveçli üçüncü taraf tedarikçi Northvolt’tan alıyor.

PHEV geri çağırma ve teslimatı durdurmanın “önleyici bir önlem” olduğunu söylüyor çünkü “dahili analiz, çok nadir durumlarda, üretim süreci sırasında pile parçacıkların girmiş olabileceğini gösteriyor. Pil tamamen şarj olduğunda, kısa devreye neden olabilir ve pil hücrelerinin içindeki devre, yangına neden olabilir. ” Alman basını, düzeltmenin ay sonuna kadar uygulamaya konulmasının beklendiğini bildirdi.

Bu durum BMW’nin eklenti modellerini etkileyen ilk geri çağırma değil. Yukarıdaki modellerin tümü ve i8’in bu yılın başlarında bataryada kalan kaynak boncuklarını çıkarmak için geri çağrılmaya tabi tutuldu.

Ford, Ağustos ayında duyurulan ve henüz çözülmemiş olan Kuga PHEV için de benzer bir pil yangın riski nedeniyle geri çağırma yaşadı. Aracın saf elektrikli menzilini kullanmamaları söylenen etkilenen araç sahiplerine ücretsiz servis ve bakım planları ile 500 sterlin değerinde bedava yakıt sunuluyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here