Mercedes Formula 1’de Kalıyor

Mercedes CEO'su takımın 2025'e kadar Formula 1'e devam edeceğini taahhüt etti.

0
1492

Artan maliyetlerle birlikte Mercedes ve Formula 1’in geleceği de merak konusu olmuştu. Mercedes Formula 1’de devam edecek mi tartışmalarına son noktayı Mercedes-Benz CEO’su koydu.

Mercedes Formula 1’de devam edecek mi? 

Daimler ve Mercedes-Benz CEO’su Ola Källenius Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Mercedes’in Formula 1’e devam edeceğini açıkladı. Ancak maliyetleri düşürmek ve motor yarışlarının çevreye olan etkisini azaltmak için çalışacaklarını söyledi.

Çarşamba günü gazetecilerle sanal bir yuvarlak masa tartışması sırasında “Bayern Münih’in futboldan çekilmesi için ne kadar az nedeni varsa, bizim de Formula 1’den çekilmek için o kadar az nedenimiz var” dedi.

Mercedes Formula 1’de Maliyetleri Düşürmek İstiyor

Mercedes-Benz, Ferrari’nin rekoru olan 6 defa üst üste şampiyonluğu geçtiğimiz sene egale etti. Bu yıl, Mercedes bu rekoru 7’ye çekmeye çalışıyor.

Mercedes, motor yarışlarında rekabet etme maliyetini düşürmeyi amaçlayan sentetik yakıtların kullanılmasını içeren değişiklikler yoluyla F1 emisyonlarını nötr hale getirmek için bir plan geliştiriyor.

Källenius, “Net finansal etki önümüzdeki üç yıl içinde yarıya inecek. Formula 1’de şirketin geri kalanından daha agresif bir maliyet düşürme hedefimiz var” dedi.

Ağustos ayında, F1’in 10 takımı, katılım koşullarını belirleyen yeni bir ticari Concorde Anlaşmasına imzalarını atarak en azından 2025’in sonuna kadar Formula 1’de kalmayı  taahhüt etti. Böylece Mercedes Formula 1’de devam edecek mi sorusu yanıt bulmuş oldu.

Mercedes’in Çevresel Hedefleri

Bunun yanısıra; Källenius, Mercedes’in Avrupa’daki CO2 emisyon hedeflerine ulaşma konusunda da “çok yakın” olduğunu yineledi.

Mercedes, üçüncü çeyrekte elektrikli ve hibrit otomobil satışlarını artırdı ve yılın geri kalanında da bunu yapmaya devam edecek gibi görünüyor.

2. El Mercedes İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here