Mercedes Elektrikli Otomobil Bataryaları için Yeni Bir İş Birliği Yaptı

0
1053
Mercedes Elektrikli Otomobil Bataryaları İçin Yeni Bir İş Birliği Yaptı

Mercedes elektrikli otomobil bataryaları için yeni bir iş birliği yaptı. Elektrikli araçlara olan talebin her geçen gün arttığı günlerde Alman otomobil devi de sürekli yeni adımlar atıyor. Bu sebeple 40 milyar dolarlık bir bütçe ayırdı. Böylece en gelişmiş elektrikli otomobillere imzasını atmak istiyor. Bunu sağlamak için şimdi de Kanada-Alman ortaklı Rock Tech Lithium ile işbirliği yaptı.

Mercedes-Benz ile Rock Tech Lithium Bir Arada

Mercedes Elektrikli Otomobil Bataryaları İçin Yeni Bir İş Birliği Yaptı

Yapılan açıklama iki şirketin yılda ortalama 10 bin ton pil lityum hidroksit almak için bir tedarik anlaşması imzaladığı yönünde. Ayrıca Alman üretici tam elektrikli araçların üretimini hızla büyütmek için hammadde tedariği de yapacak. Bunun için bir yeterlilik dönemi de dahil olmak üzere 2026’dan sonra batarya ortaklarına hammadde sağlayacak.

Mercedes Elektrikli Otomobil Vizyonu

Mercedes Elektrikli Otomobil Bataryaları İçin Yeni Bir İş Birliği Yaptı

Alman marka 2022-2030 yılları arasında elektrikli otomobil araştırma ve geliştirme çalışmalarına 40 milyar dolar harcayacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Mercedes-Benz AG CEO’su Ola Källenius: “Elektrikli araçlara geçiş, özellikle Mercedes-Benz’in yer aldığı lüks segmentte hız kazanıyor. Kırılma noktası gittikçe yaklaşıyor. Piyasalar bu 10 yılın sonunda tamamen elektriğe geçtiğinde biz hazır olacağız. Bu adım, sermaye dağılımında radikal bir değişime işaret ediyor. Bu hızlı dönüşümü yönetirken karlılık hedeflerimizi korumaya devam edecek, Mercedes-Benz’in başarısının kalıcı olmasını sağlayacağız. Nitelikli ve motivasyon dolu ekibimiz sayesinde, bu heyecan verici yeni dönemde de başarılı olacağımıza inanıyorum.” dedi.

Sıfır KM Mercedes-Benz Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here