Maserati, elektrikli GT Folgore modelini resmen tanıttı. GT Folgore firmanın tam anlamıyla elektrikli ilk modeli olacak.

2024 Model Gran Turismo Folgore Hakkında

İtalyan otomobil üreticisi Maserati Gran Turismo Folgore spor otomobili ile elektrikli araç pazarına giriş yapıyor. Firma tarafından Folgore İtalyanca da şimşek anlamına geliyor. Maserati tüm elektrikli otomobilleri için Folgore adını kullanacak.

Şimşek anlamına gelen Folgore ile firma bu modelin şimşek hızında bir hızlanmaya sahip olacağını söylüyor. Maserati 3 saniyeden daha kısa sürede aracın 0’dan 100 km’ye çıkacağını söylüyor.

Bunun yanı sıra araçta 750 beygir gücünde bir güç yer alacak. Bu güce ulaşabilmek için firma üç elektrik motoru kullanacak.

Gran Turismo Folgore modelinin tasarımı ve iç tasarımı benzinli model Gran Turismo ile neredeyse aynı.

Gran Turismo Folgore Yenilik Anlamında Ne Vaat Ediyor

Maserati için Folgore satışa çıktığında tamamen yeni bir model olacak. Firma öncelikle benzinli modeli olan Gran Turismo modelini piyasaya sürecek. Ancak Fol Gore’u 2023 yılının sonlarına doğru pazarda görmüş olacağız.

Folgore modelinin iç mekanında sürdürülebilir iç mekan malzemeleri en büyük yenilik olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra bilgi-eğlence sistemi, sürücü yardımı ve muhteşem performansı diğer yeniliklerden sadece birkaçı.

Maserati Elektrikli GT Folgore Motor Performansı

Gran Turismo Folgore dört tekere 750 beygir güç üreten üçlü elektrik motoruna sahip olacak. Böylece bu model kendi alanında en güçlüsü 542 beygir güç üreten benzinli rakiplerine karşı çok daha güçlü ve hızlı olacak.

İki adet elektrik motoru arka tekerleklere güç verirken, üçüncü elektrik motoru ön aksa güç verecek. Firma bunun tork vektörleme adını verdiği özelliği olduğunu ifade ediyor.

83 kwh değerinde bir bataryaya sahip olacak araç 370 km’lik bir menzil vaat ediyor. Firma ayrıca 270 kW hızlı şarj ile aracın şarj edilebileceği bilgisini paylaştı. Buna göre araç 5 dakikalık bir şarj ile 100 km menzil gidebilecek.

İç Tasarım ve Güvenlik Teknolojileri

Benzinli Gran Turismo gibi Gran Turismo Folgore de lüks bir iç tasarıma sahip dört koltuklu bir Coupe. Aracın iç kısmında diğer benzinli Gran Turismo modelinden farklı olarak geri dönüşümlü malzeme kullanılmış.

Döşemeler dahil iç mekanda kullanılan birçok malzeme okyanustan toplanan geri dönüştürülmüş balık ağlarından imal edilmiş durumda.

Tüm Gran Turismo modelleri gibi Folgore de Google tabanlı bilgi-eğlence sistemi yer alacak. 12.3 inç dokunmatik ekranın yanı sıra iç kısımda klima kontrolü için 8.8 inç boyutunda ikinci dokunmatik ekran da yer alacak. 12.3 inçlik ana ekran üzerinden aracın tüm özellikleri kontrol edilebiliyor.

İç kısımda ayrıca İtalyan ses sistemleri uzmanı Sonus Faber tarafından geliştirilen 19 adet hoparlöre sahip birinci sınıf stereo ses sistemi bulunmakta. Elektrikli bir model olsa da bu hoparlörler sayesinde firma Maserati araçlarının ünlü motor sesini duymalarına olanak veriyor. Dileyen sürücüler Maserati Akıllı Asistan aracılığı ile aracın içinde veya dışında bu ünlü motor sesini duyabilecekler.

Bilgi-eğlence sistemi Maserati Akıllı Asistan tarafından kontrol ediliyor. Bunun yanı sıra Maserati’nin özel olarak geliştirdiği VDCM adını verdiği bir yazılım da yer alıyor. Bu yazılım sayesinde sürücüler aracın değerini uzaktan kontrol etme imkanına sahip olacak.

Bunun yanı sıra araçta standart olarak otomatik acil frenleme, şeritte kalma yardımcısı ile şeritten ayrılma uyarısı yer alacak.

Ayrıca Maserati 2030 yılına kadar tüm araçlarının elektrikli hale getirmek istedikleri hakkında bilgi verdiler.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here