2018 Yılı Renault Zoe incelemesi mi arıyorsunuz? Renault Zoe hakkında merak ettikleriniz mi var? Elektrikli Renault Zoe yakıt tüketim oranları nasıl? Peki, %100 elektrikli Renault Zoe kaç para?

2018 Renault Zoe İncelemesi

Çok ferah bir iç mekan tasarımı ve dingin bir görünüm ile sunulan Renault Zoe, elektrikli olarak tasarlandı.  Renault Zoe’nin yakıt tüketimi, boyutları ve diğer teknik özelliklerine baktık. Elektrikli Renault Zoe hakkında aradığınız her şey burada. Detaylı bir 2018 Renault Zoe İncelemesi.

Elektrikli Renault Zoe Hakkında

Tasarımda oldukça sade görünse de teknolojisi çok yenilikçi olan Zoe, elektrikli Renault modellerini temsil edecek bir öncü. Beyaz renkli parlak plastik kaplamalarla biraz soğuk ama çok ferah bir iç mekan yaratılmış. Tavanda devre grafiği detayı çok hoş. Bir de çok yerinde bir teknoloji var ki belki ilk değil ama önemli. Havalandırmayı uzaktan kumanda ile dışarıdan açabiliyorsunuz. Zira, araç içindeyken havalandırmayı açtığınız ilk on dakika boyunca çok tehlikeli gazları doğrudan solumak söz konusu. Hatta bu konuda çok detaylı bir inceleme yapmıştık. Onu da okumanızı tavsiye ederiz. Özellikle araçta bebek ve çocuklar varsa onların solunum yolunu doğrudan tahriş eden bu gazlar hakkında bilgi almak üzere aşağıdaki bağlantıya tıklayın!

Araç Klimasının Zararları Nelerdir?

Zoe’nin kokpiti çok basit tasarlanmış hiç kafa karıştırmıyor. Aracın dışında marka logosunun olduğu yerde hızlı şarj ünitesinde 40 dakikada dolan enerji deposunun şarj girişi var. Peki, elektrikli arabalar ne kadar tasarruflu? Elektrikli Renault Zoe ne kadar elektrik masrafı yaptırır?

Sıfır km Renault Zoe fiyatı 160 bin TL civarından başlıyor ama ikinci el Renault Zoe fiyatlarına da bakabilirsiniz.

Renault Zoe’nin Yakıt Tüketimi

Öncelikle bu araç, daha çok şehir içinde kullanılmak üzere tasarlanmış ve geliştirilmiş bir model. Uzun şehir dışı yolculukları için henüz çok hazır değil gibi. Zaten Türkiye’de şarj istasyonu gibi alt yapı eksiklikleri de var. Aracın fiyatı benzer özelliklerdeki dizel otomobillere yakın. Renault Zoe fiyatı 160 bin TL bareminden başlıyor.

Şarj istasyonunda 115 km gidecek enerji için 12,6 TL ödemeniz gerek. km başına 11 kuruş veriyorsunuz. Eğer evden şarj ederseniz km başına 0,07 TL maliyet söz konusu.

Bu arada hali hazırda Türkiye’de %100 elektrikli olarak ithal edilen sadece iki otomobil var. Bunlarda biri Renault Zoe ve diğeri de BMW i3. Renault Zoe’nin fiyatı 160 bin Tl bareminde seyrederken BMW i3 fiyatı 285 bin TL bareminden başlıyor. Hal böyle olunda Renault Zoe, rakipsiz bir otomobil oluyor.

BMW Fiyatları için Buraya Tıklayın!

Türkiye’deki Elektrikli Arabaların Fiyatları Nasıl?

Yukarıda bir özet yaptık ama detaylandıralım: Türkiye’de tamamen elektrikli olarak satışa sunulan iki model var. Ayrıca hybrit modeller var. Bunların fiyatları şöyle:

  • Renault Zoe: 160 bin TL’den başlıyor (%100 Elektrikli)
  • BMW i3: 285 bin TL’den başlıyor (%100 Elektrikli)
  • Toyota Yaris: 116. 550TL’den başlıyor (hybrit)

%100 Elektrikli Renault Zoe Teknik Özellikleri

  • Motor Tipi ve Konumu: Elektrikli-önde
  • Maksimum Motor Gücü: 68kW/92HP
  • Maksimum Tork: 220Nm
  • 0-100km/s Hızlanma: 13,2 sn
  • Maksimum Hızı: 135km/s
  • Şanzıman: otomatik
  • Aktarma: Önden çekişli
  • Menzil: 400km

Zoe Boyutlar

  • Uzunluk: 4084mm/ Genişlik: 1730mm/ Yükseklik: 1562mm/ Dingil Mesafesi: 2588mm
  • Ağırlık: 1480kg.
  • Renault Zore Bagaj Hacmi: 338litre.

Özetle; 338 litrelik bagaj hacmi, kompakt boyutlar, 160 bin TL’den başlayan fiyatı ile yüde yüz elektrikli araba almayı planlayanlar için Renault Zoe iyi bir seçenek. 400km menzil sunuyor olması ve elektrikli yakıtın maliyetinin km başına 0,07 TL gibi bir rakama işaret etmesi onu ayrıca çekici kılıyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here