Ford Sıfır Emisyonlu Araçlar için 2030 Yılını Hedefliyor

0
694
Ford Sıfır Emisyonlu Araçlar

Ford, 2030 yılında sadece sıfır emisyonlu araçlar satmayı planlıyor. Şirketin sürdürülebilirlik hedefleri açıklandı. Bu doğrultuda Ford Otosan, binek araçlarda 2030, ağır ticari araçlarda ise 2040 yılı itibarıyla sadece sıfır emisyonlu araç satışı hedefliyor. Günümüzde çevreye olan zararı sıfıra indirmek amacıyla sürdürülebilirlik planları oldukça önem arz ediyor. Bu doğrultuda ise Ford Otosan’da gerekli çalışmaları gerçekleştirdiğini detaylarıyla açıkladı. Detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Ford Sıfır Emisyonlu Araçlar, 2030’dan İtibaren Satışlarda Hakim Konuma Gelecek

Ülkemizin önemli değerlerinden olan Ford Otosan, gelecek için sürdürülebilirlik planlarını açıkladı. Bu kapsamda şirket, “iklim değişikliği”, “atık ve döngüsel ekonomi”, “su”, “çeşitlilik ve kapsayıcılık” ve “toplum” başlıkları altında önemli konuları belirledi. Ardından şirket, uzun dönem hedeflerinde Ford Otosan lojistik operasyonlarının karbon nötr olacağını duyurdu.

Bu kapsamda ise Ford Otosan, sıfır emisyonlu araçlara geçiş süreci için bilgiler paylaştı. Paylaşılan bilgilere göre şirket, binek araçlarda 2030, hafif ve orta ticari araçlarda 2035, ağır ticari araçlarda ise 2040 yılı itibarıyla sadece sıfır emisyonlu araç satışı hedefliyor. Hali hazırda ise Ford Otosan bu hedefler doğrultusunda çalışmalara devam ediyor. Bu doğrultuda şirket, E-Transit ve E-Transit Custom’un da Avrupa’daki tek üreticisi konumunda. Ayrıca Ford Otosan, Ford’un elektrifikasyon sürecinde kritik bir role sahip. Açıklanan hedeflere göre 2030 yılında karbon nötr olmayı hedefleyen şirket, Türkiye’deki üretim tesislerinde ve Ar-Ge merkezinde  kullanılan elektriğinin tamamını %100 yenilenebilir kaynaklardan elde ediyor.

Ford %100 elektrik

Hedef, Çalışanlar Arasında Kadın Oranının %50 Olması

Sürdürülebilirlik kapsamında geleceğe dönük yatırımlar yapan çevreci şirket Ford Otosan, çalışanlar arasında da eşitlikten yana. Bu doğrultuda ise Ford Otosan, şu anda en fazla kadın çalışana sahip olan şirket. Ayrıca şirket toplumsal refahı ve geleceği dönüştürmenin yolunun da çeşitlilik ve kapsayıcılıktan geçtiğine inanıyor. Buna göre Ford Otosan, 2030 yılına kadar tüm pozisyonlarda çalışan kadın oranını %50’ye çıkarmayı hedefliyor. Diğer yandan ise şirketin gelecek hedefleri sadece kendisini karbon nötr yapmak değil. Karbon dönüşümü konusunda, tedarikçilerinin karbon emisyonlarını hesaplayan Ford Otosan, 300’den fazla tedarikçisinin de 2035 yılında karbon nötr olmasını amaçlıyor. Diğer yandan ise şirket, karbon nötr çalışmalarını sadece üretim ve tedarik alanında gerçekleştirmek istemiyor. Şirketin bir diğer hedefi ise 2035 yılına kadar lojistik operasyonlarını da karbon nötr hale getirebilmek.

Açıklanan bu hedeflerin kesinlikle sürdürülebilirlik, çevre ve dünya geleceği konularında çok önemli olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca günümüzde bir çok büyük otomotiv firması da bu doğrultuda çalışmalarına başladı. Umuyoruz ki gelecekte daha sürdürülebilir bir dünya için sıfır karbon planlamaları uygulamaya geçirilir. Bu sayede ise daha temiz bir çevreye sahip olabiliriz.

Satılık Tüm Ford Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here