Peugeot Elektrikli Araç Üretimini Tercih Ediyor

0
702
Peugeot Elektrikli Araç Üretimini Tercih Ediyor

Günümüzde Peugeot elektrikli araç üretimini tercih ediyor. Şirket, tam elektrikliye geçiş için 2025 yılını hedef olarak belirledi. Peugeot, 2025 yılında her modelinin bir adet elektrikli versiyonunu üretmeyi planlıyor. Ayrıca şirket günümüzde de elektrikli araçları tercih ediyor. Bu bağlamda ise 2022’de şirketin dünya genelinde satılacak ürün gamının yüzde 70’i elektrikli araçlardan oluşacak. Ayrıca şirket çıkacak yeni modelleri ile birlikte elektrikli araç pazarında iddialı konuma gelecek gibi duruyor. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Peugeot Elektrikli Araç Üretiminde 2022’de Seviye Atladı

Fransız otomobil üreticisi Peugeot, elektrikliye geçiş stratejisi kapsamında çalışmalara devam ediyor. Bu bağlamda şirket, şarj edilebilir hibrit seçeneklerini artıracak olan yeni 408, yeni 308 ve tamamen elektrikli hafif ticari araçlarla 2022 yılında elektrikliye geçiş sürecine ivme kazandırdı. Buna göre 2022’nin sonunda markanın dünya genelinde satılacak ürün gamının %70’i elektrikli araçlardan oluşacak. Diğer yandan ise şu anda Avrupa’da bulunan elektrikli her 4 binek otomobilden 1 tanesi şirketin. Bu rakam ise geçtiğimiz sene her 6 otomobilden 1 tanesi şeklindeydi. Bu doğrultuda baktığımızda Peugeot elektrikli araç üretimi konusunda son bir senede oldukça büyük gelişme kaydetti diyebiliriz.

Peugeot Elektrikli Araç Üretimini Tercih Ediyor

Her Peugeot Modeline Elektrikli Bir Versiyon Gelecek

Şirketin en önemli hedeflerinden birisi ise 2025 yılında ürün gamının tamamının elektrikli versiyona sahip olması. Bu hedef ise üretilen batarya sayısında önemli bir artış anlamına geliyor. Şirket bu hedef için 2023’e kadar binek otomobillere ayda 10.000, hafif ticari modellere ise ayda 7.000 adet batarya monte etmeyi planlıyor. Ayrıca her batarya, güvenilirlik, performans ve yaşam döngüsü kriterleri açısından test ediliyor. Bu kapsamda ise şirket, İspanya, Slovakya ve Fransa’daki Avrupa tesislerinde çalışanlarına iş başı öncesinde özel bir eğitime tabi tutuyor. Bu da markanın mükemmelliğe verdiği önemi gösteriyor. Bu doğrultuda şirketin üretim aşamalarına verdiği değer de açıkça gözler önüne seriliyor.

Satılık Tüm Peugeot Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here