2020 Peugeot 3008 1.6 Puretech EAT8 Detaylı İnceleme

1
6654
Makyajlı Peugeot 3008

2019 yılının en çok satan SUV modeli olan Peugeot 3008 kapsamlı bir makyaj operasyonundan geçti. Bu değişimle makyajlı Peugeot 3008 tamamen yenilenmiş gibi oldu.

Sadece yüzü değil tamamen yeni gibi!

Makyajlı Peugeot 3008 Tasarım Özellikleri

Peugeot 3008 makyajlanacak haberleri geldiğinde kimse bu kadarını beklemiyordu. Ancak Peugeot tasarımcıları bunun sadece bir makyaj operasyonu olmasını istememiş ve aracı neredeyse yenilemiş diye düşünüyorum. Yüz tasarımında yapılan önemli değişimler sayesinde Peugeot 3008 yerini aldığı versiyona göre daha dinamik ve daha iddialı görünen bir tasarım anlayışına bürünmüş. Aracın bütününde önemli değişimler yaşanmamış olmasa bile yüz tasarımında yaşanan bu değişim onun yenilendiğini açık bir şekilde gözler önüne seriyor. Yenilenmiş Peugeot 3008’in karşısına geçip ona baktığım zaman sınıfının en iyi giyimli araçlarından birini karşımda buluyorum. Bu değişim operasyonu sırasında profil ve arka tasarımda yüzünde olduğu kadar önemli bir değişim yapılmamış. Bu durum bir makyaj değişimi için son derece normal. Test aracında olan bu tasarıma sahip olabilmenin Peugeot 3008’in bazı donanım özellikleriyle birlikte geldiğini unutmamanız gerektiğini notlarım arasına eklemeliyim.

Güçlü ön tasarımı, çerçevesiz ön ızgara ve tamponla bütünleşen detaylarla geleceğin estetik tasarım kodlarını şekillendiriyor. Karakteristik tasarım kodlarını bünyesinde barındıran ve marka imzası taşıyan “aslan dişi” gündüz farlarıyla henüz ilk göz temasında fark edilen ön farlar, giriş seviyesinden itibaren LED teknolojisi ile donatılıyor. Otoparka girdiğim andan itibaren aydınlatmanın ne kadar başarılı olduğunu çok yakından gördüm ve bu özellikleri neredeyse onun geceyi gündüze çevirecek kadar iyi olmasını sağladı.

Peugeot 3008 İç Mekan Özellikleri

Şurası kesin: Eğer daha önce yeni Peugeot modellerinden birini kullanmadıysanız alışmanız gereken çok detay olacak. Bunların başında her zaman olduğu gibi alışkın olduğumuz direksiyon simitlerinden daha küçük bir yapıya sahip olan Peugeot direksiyon simidi geliyor. Bu yeni direksiyon simidiyle ilk karşılaştığımda alışmam zor olacak diye düşünmüştüm ama şimdi benim için keyif veren bir detay olarak kullanıyorum. Yaşam alanında üzerime üzerime gelen detayların sayısını azaltma konusunda çok önemli bir detay.

Yenilenmiş Peugeot 3008’in yaşam alanında Premium esintileri çok rahat bir şekilde buluyorsunuz. Kalite seviyesi son derece yüksek olan malzemeler, başarılı bir şekilde tasarlanmış ve yaşam alanının dört bir tarafında karşınıza çıkan aydınlatmalar onu sınıfının en iyilerinden biri yapıyor. Eşya gözlerinin sayısı, bagajın son derece büyük olması aile kullanımları için çok önemli artılar sağlıyor. Alışkanlık gerektiren şeylerden bir diğeriyse şalter tipi kumanda elemanları. Farklı yapıya sahip olmaları alışkanlık isterken sonrasında son derece rahat kullandığım detaylar oldu. Görüş açıları konusunda neredeyse hiç sıkıntı yaşamadığım aracın iç mekanında kendimi iyi hissettim. İşte bu benim için en önemli kriterlerden biri.

Peugeot 3008 Motor Özellikleri

Teknik özelliklerine ilk baktığım zaman gözlerime inanamadım. Kompakt SUV sınıfında yer almasına rağmen sanki küçük sınıf bir sportif makineymiş gibi 180 beygir güç üretiyor. Hem bir aile aracına sahip olayım hem de sportif konularda ön plana çıkan bir araç olsun düşüncesi içindeyseniz bu makine karşınıza çıkacak ender seçeneklerden biri. 1598 cc hacmindeki PureTech makine 5500 d/d’de 180 HP güç üretirken, 1650 d/d’de 250 Nm torku kullanıma sunuyor. Torkun alt devir bandında diyebileceğim bir yerde sunuluyor olması performansın iyi olmasında çok önemli bir etken.

Matematiksel verilere son olarak son derece iyi bir çalışma karakterine sahip olan 8 ileri oranlı gerçek bir otomatik şanzıman eşlik ediyor. Belki de bu modelin bu kadar çok ilgi görmesinin en önemli nedeni bile bu olabilir: Gerçek bir otomatik şanzıman. Bu ikilinin birlikteliğiyle 1429 kg ağırlığında olan Peugeot 3008, 0-100 km/s hızlanmasını 8 saniyede gerçekleştirirken, 222 km/s son hıza ulaşabiliyor. Yakıt tüketimi konusunda fabrika verisi ortalaması 5.5 litre olarak açıklanıyor. Yapmış olduğum 100 kilometrelik karma yol şartlarındaki testte 7.9 litrelik tüketim sonucuna ulaştım.

Peugeot 3008 Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Peugeot 3008 bu konuda beğeni kazanılacak modellerden biri olmayı çok rahat bir şekilde başarıyor. İzine ve yoluna sadık bir kompakt SUV modeli olması onun geçtiğimiz yılın en çok satan SUV modeli olmasının da en önemli ispatlarından biri oluyor. 3 farklı sürüş modu bulunan Peugeot 3008 her mod değişiminde bunu sürücüsüne çok rahat bir şekilde hissettiriyor. Yani bu 3 farklı tip sürüş modu gerçek anlamıyla çalışıyor. Ancak spor moda aldığım zaman aracın karakterindeki değişime gerçekten inanamadım.

180 beygirin hakkını vermek istediğiniz zamanlarda (elbette yol trafik kurallarına uyarak) bu moda aldığımda direksiyon, şanzıman ve motorun çalışma karakteri bambaşka bir karaktere büründü. Aracın sesi ve yaşam alanının aydınlatma renkleri bile tamam sportif moddasın, hadi işimize bakalım diyen bir forma büründü. İşte tam bu sırada onun neden bu kadar güçlü olduğunu anladım. Yol tutuş konusunda bir SUV değil de HB araç kullanıyormuş gibi kendimi güvende hissettim. Yaptığım tüm test süresince elektronik yardımcıların başarılı çalışma karakterinin de getirdiği artıyla yol tutuş konusunda hiç sıkıntı yaşamadım. Konfor konusundaysa söyleyebileceğim tek bir şey var: Bundan iyisini arıyorsanız Premium bir model satın almanız gerekiyor.

Peugeot 3008 Güvenlik Özellikleri

Sürüş sırasında güvenli olduğunu ispatlayan makyajlı Peugeot 3008 Euro NCAP çarpışma testlerinden de başarılı sonuçlarla ayrılmayı başardı. 2009 yılındaki ilk nesliyle bile 5 yıldız almayı başaran model yine aynı sonucu elde etti. EuroNCAP çarpışma testine alınan model 5 yıldız alarak güvenlik konusunda eksiği olmadığını da kanıtladı. Özellikle aracın sahip olduğu elektronik yardımcılar yüksek puan almasına yardımcı olmuş. Peugeot 3008 çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 85, yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 86 ve yaya yolcu güvenliğinden yüzde 67 puan aldı.

Makyajlı Peugeot 3008 Yorumları

Makyajlı Peugeot 3008 onu satın alanları mutlu edecek SUV araçlardan biri. Ulaştığı başarılı satış rakamlarıyla da bunu ispatladı. Peugeot 3008 kullanıcılarına sunduğu özellikleriyle Premium sınıfta yer alan rakiplerine bile son derece rahat bir şekilde kafa tutabilecek bir araba. Sanırım başka bir şey söylememe de gerek kalmıyor.

Makyajlı Peugeot 3008 Fiyat Özellikleri

Günümüz fiyatlarına göre bu aracın fiyat etiketini değerlendirmek gerekiyor. Tüm seçeneklerinde otomatik şanzımanla karşımıza çıkan Peugeot 3008’in satış fiyatı 423 bin TL’den başlıyor. Hem benzinli hem de dizel otomatik seçeneklerinde tüm beklentileri karşılayan bir yelpazeye sahip olan Peugeot 3008 test aracındaki kombinasyonla 535 bin TL etikete sahip. Dizel otomatik seçeneğine sahip olmanın en uygun fiyatlı yoluysa 440 bin TL.

Peugeot 3008 Teknik Özellikleri

makyajlı peugeot 3008

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here