KTM 250 Adventure vs KTM 390 Adventure

0
6273

390 Pahalıysa 250’si Var!

Adventure sınıfının en iddialı markalarından biri olan KTM, gelişen fiyat artışlarına çözüm olarak giriş seviyesi adventure modellerine bir yenisini ekledi: Adından da anlaşılacağı üzere 250cclik KTM 250 Adventure !

Bugün sizlerle KTM 250 Adventure ve KTM 390 Adventure’nin incelemesini ve karşılaştırmasını yapacağız. KTM’nin Adventure ruhunu sonuna kadar yansıtan bu modellerin tüm detaylarını yazımızda bulabilirsiniz.

KTM 250 ADVENTURE
250

 

KTM 250 Adventure ve KTM 390 Adventure
Genel Bakış

Başlıkta belirttiğimiz gibi 390 Adventure modelinin pahalı geldiği kitleye ithafen üretilen bu model, aslında abisi 390 Adventure’den pekte farklı gözükmüyor. Hatta dışarıdan bakıldığında birbirinden ayırt etmek oldukça güç diyebiliriz. Çünkü ikisi de çok benzer tasarım özelliklerine sahip. Kalıpları, tasarımları, ölçüleri, hatları, sele yükseklikleri, şase ölçüleri, lastik teker çapları tamamen birbirleriyle aynı! Tek silindirli 250 Adventure, 14.5L depoya, 3.0L-3.7L yakıt tüketimine, 85.5 cm sele yüksekliğine sahip. Yine tek silindirli 390 Adventure ise 14.5L depoya, yaklaşık 3.37 yakıt tüketimine ve 85.5 cm sele yüksekliğine sahip.

Givi SR7711 KTM 390 Adventure Arka Çanta Demiri | Çanta Taşıyıcı
390

Farlar

Tasarım olarak hemen hemen aynı olduğunu belirttik ancak gözümüze çarpan ilk farklılık bu iki motosikletin farları oluyor. 390 Adventure’da gayet başarılı LED farlar, etrafını saran gündüz farları ve farların orta kısmında soğutma ızgarası yer alıyor. 250 Adventure’a baktığımızda ise, LED far yerine halojen ampüllü bir far seçeneği ile etrafını saran güzdüz farları tercih edilmiş. Burada tercih edilen farklı far kullanımı da 250 Adventure’nin 390 Adventure’den daha uygun fiyatlı olmasının nedenlerinden biri.

Gösterge Panelleri

İlk olarak 390 Adventure’nin gösterge paneline baktığımızda, bütün verilerin koldan kumande edilebildiği bir sistem tercih edildiğini görüyoruz. Bu sürücüye güzel bir konfor sağlıyor. Oldukça şık, aydınlık ve göz doyuran LED bir ekrana sahip. KTM My Ride ile bağlantı sağlanabiliyor yani bluetooth özelliği mevcut. Ekranda yazan Motorcycle seçeneğine girdiğinizde, MTC (Motorcycle Traction Control) yani çekiş kontrol sistemi ile ABS verilerini kontrol edebiliyorsunuz.

250 Adventure’nin gösterge paneline geldiğimizde ise bizi LCD bir ekran karşılıyor. Boyut olarak hemen hemen aynı ancak 390 Adventure’deki o aydınlık ve görüntü yerine siyah beyaz bir ekran tercih edilmiş. Ama yine de ekrandaki yazıların gayet okunaklı olduğunu söyleyebiliriz. 390 Advrenture’deki gibi koldan kumande özelliği yok, sol tarafta yer alan tuşlarla kumande ediliyor. 250 Advrenture de MTC (Motorcycle Traction Control) ve Viraj ABS’si yok ancak Trip 1, trip 2, ABS Road Modu ve Offroad Modu olarak değiştirilebiliyor. Hatta ortalama hızınızı, motosikletin 100 km de ne kadar yakıt tükettiğini, var olan benzin ile kaç kilometre daha yol gidebileceğinizi ve ortalama kullanım sürenizi gösteren verileri içerisinde barınıyor. Bu farklılıklar da yine 250 Adventure’nin neden daha uygun fiyatlı olduğunu bizlere gösteriyor.

Güç

Bu iki motosikletin adlarından da anlaşılacağı üzere motor cc hacimleri de farklı. 390 Adventure 43 beygir ve 37 Nm tork üretebiliyor. 250 Advrenture ise 30 beygir ve 24 Nm tork üretebiliyor. Motor hacimleri farklı olduğu için üretebilecekleri tork miktarlarının da farklı olması zaten çok doğal bir sonuç. Bu da iki motosiklet arasında fiyat farklılığına neden olan bir diğer etken.

KTM 250 ADVENTURE
KTM 250 ADVENTURE

Süspansiyonlar

390 Adventure’de APEX WP ismindeki süspansiyonlar kullanılmış. Kullanıcı isteğine göre süspansiyonların üst kısmından kendi ayarlamasını yapabiliyor. 250 Adventure’da da yine APEX WP isimli süspansiyonlar kullanılmış ancak 390 Adventure’de olduğu gibi kullanıcının ayar yapmasına olanak sağlanmamış. Arka süspansiyonlara baktığımız da ise iki motosiklette de sürücü tarafından ayarlamalar yapılabildiğini söyleyebiliriz.

Fiyat

Güncel olarak KTM 250 Adventure’nin satış fiyatı 60,990 tl, KTM 390 Adventure’nin satış fiyatı ise 89,990 tl olarak karşımıza çıkıyor. Ne yazık ki arada 19.000 tl gibi büyük bir fark var. Bunun sebebi biraz da Türkiye’de 250cc altındaki motorlara daha az (%8) vergi uygulanmasından kaynaklanıyor. Ülkemizde 250 cc üzerine ise maalesef %37 civarlarında bir vergi uygulaması yapılıyor. KTM, 390 Adventure’a bu fiyatından dolayı ulaşamayanlar için 250 Adventure’yi üreterek motosiklet severlere güzel bir alternatif sunmuş diyebiliriz. KTM 250 Adventure için başlangıç sınıfında, orta segmentteki ihtiyaçları karşılayabilecek düzeyde bir motosiklet olduğunu söyleyebiliriz. Sizce Ktm 250 ve 390 Adventure’nin fiyatları nasıl ? Ayrıca İncelemeniz için iki motosikletin de  arabam.com’da yer 2. el ilanlarını aşağıya ekliyor olacağız.

2. El KTM Motosiklet İlanları

Ayrıca,
2. El Motosiklet İlanları

Sitemiz üzerindeki diğer motosiklet içerikleri için;
arabam.com Motosiklet Blog

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here