Yamaha YZF-R25 Yeni Kasa Farkları!

0
7740
Yamaha R25

Yamaha geçtiğimiz yıllarda birçok özelliği ve çarpıcı tasarımlarını 250cc kategorisine indirgemeyi başardı. Ülkemizde ve dünyada satış rakamları ile kendini kanıtlamış ve çok sevilen bir model olan Yamaha YZF-R25 2019 yılında yenilendi. Gelin birlikte Yamaha YZF-R25 Yeni Kasa Farkları! Yazımızda bu değişikliklere göz atalım.

Yamaha YZF-R25 Detaylar

Far, kafa, grenajlar, çamurluk tamamı ile değişmiş ve artık R25 daha çekici bir görüntüye sahip. Önceki yıllarda seleflerine göre çok daha agresif olan Yamaha R25, 2019 yılında da bu agresifliği korumayı başarıyor. Dış kısma yaşanan tüm bu değişiklikler motosikletin eski versiyonuna göre daha iri durmasını sağlıyor. Kasaya genel anlamda baktığımızda ön tarafın R1’e oldukça benzediğini görüyoruz. Farların hem tasarımı, hem de yerleri değiştirilmiş. Dikkat çekici bir nokta ise iki farın ortasında açılan bir hava kanalı bulunması. Daha sivri gözüken R25’in ön camı da bir nebze genişletilmiş. Bu yenilik sürücüleri rüzgar anlamında rahatlatacak bir yenilik. R252in önemli bir diğer değişikliği ise gösterge paneli. Eski kasasında zaten yeterli ve rakiplerinden üstün olan bir gösterge bulunuyordu. Yamaha kasa değişikliğinde masraftan kaçmayarak R6, R1 gibi abilerinde bulunan özellikleri yeni R25 göstergelerine eklemiş. Göstergede yakıt, hararet, saat, anlık yakıt, 100 km’de kaç litre yaktığı gibi bilgiler de bulunuyor. Bu bilgiler net bir şekilde anlaşılabiliyor.

Yamaha R25

Yeni kasa Yamaha R25’te dikkat çeken özelliklerden biri ise kesinlikle gidon. Yamaha bu konuda da oldukça gösterişli davranmış. Adeta büyük bir supersport havası yaratan yeni gidonun, R6 gidonuna çok benzediğini söylemek mümkün. Son yıllarda popülaritesi oldukça artan “Kill Switch” butonu gidona yerleştirilmiş. Bu butonun bir diğer getirisi de marş düğmesini ortadan kaldırması. Yeni kasa R252te bu butonun yukarı kaldırılması ile motosikletin çalıştırılması mümkün. Yeni R25’te led farlar önemli bir avantaj sağlıyor. Eski kasa kullanıcılarının çoğu halojen farları, led olanlar ile değiştiriyordu. Artık böyle bir şeye gerek kalmıyor.

Yamaha R25 2019 Renk Seçenekleri

Yamaha her zaman olduğu gibi bu versiyonda da can alıcı renkler kullanmış. Şuan için mavi, kırmızı, siyah gibi renkler bulunuyor. Mavi ve kırmızı sportif bir görünüm sağlarken siyah tamamen asil duruyor. Renk seçenekleri konusunda kullanıcıların kararsızlık yaşaması olası gibi duruyor.

Yamaha R25

Yamaha R25 2019 Teknik Özellikler

Yamaha YZF-R25 eskiden olduğu gibi yeni versiyonda da çift silindir, 250cc’lik bir motor bloğu ile bizleri karşılıyor. 36 beygir güce sahip olan R25, gücünün tamamını 12.000 rpm de arka tekere aktarabiliyor. Ayrıca 6 vitesi bulunuyor ve 22.6 Nm’lik tork ile sınıfında performans anlamında rakipsiz denilebilecek konumda. Yakıt tüketimi olarak ise 100 kilometrede 4-5 litre arası yaktığı biliniyor.

Güncel Sıfır R25 Fiyatı Aşağıdaki Gibidir;

Model Model Yılı Perakende Satış Fiyatı Satış Fiyatı
(ÖTV ve KDV Hariç)
***ÖTV
(%8-%37)
KDV
(%18)
R25 2020 56.000 ₺ 43.942 ₺ 3.515 ₺ 8.542 ₺

 

2. El Yamaha YZF R25 Fiyatları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here