CFMoto 250SR İnceleme

0
9663
250sr

Bugün sizlerle arabam.com olarak CFMoto’nun yeni tasarlamış olduğu ilk racing motosikleti olan 250SR ’ın incelemesini yapacağız.

CFMoto 250SR Tasarım

250SR’a dışarıdan baktığınız zaman yarış motosikleti olduğunu ve yansıtmış olduğu racing havasını sonuna kadar hissediyorsunuz. Motosikletin ön kafa tasarımı oldukça heybetli ve büyük oluşuyla dikkat çekiyor. Racing tarz sevenler için bu tasarım tam bir görsel şölen edasında! Bir bütün olarak değerlendirdiğimizde ise bu motosikletin heyecan verici ve etkileyici bir görünüme sahip olduğunu söyleyebiliriz.

250SR Dış Görünüm

Hafif, kıvrak, seri ve kullanımı kolay olan 250SR’ın ön kısmında ufak bir tur camı bulunuyor. Burada küçük bir cam tercih edilmiş, bu cam kısmen vasıfsız olsa da motosikletin genel bütünlüğüne şık bir hava katmış diyebiliriz. Aynaların motorla bütünleşmesi ve tasarımı mükemmel. Ancak sürüş esnasında size biraz uzak kaldığı için tam işlevsel olamadığını söyleyebiliriz. Yan granajlarda yer alan CFM logosu da 250SR’a güzel bir görünüm sağlıyor. Şık egzoz tasarımı ve arkadaki kuyruk yapısı ile gerçekten tam bir tasarım harikası. Kullanılan malzemelerin kalitesi ve işçilik başarısıyla bu motosikletin Japonlardan neredeyse hiçbir farkı yok! Motosikletin bazı kısımlarında karbon görünümlü ince detaylara yer verilmiş. 250SR’nin mavi ve siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneği de mevcut. Mavi renginde bazı sticker detaylar kullanılsa da siyah renkte daha çok sadelik hakim.

250 SR

Teknik Özellikleri

249,2cc olan bu motosiklet; tek silindirli, 4 zamanlı, sıvı soğutmalı, 31 beygir gücünde ve 22 Nm’lik güç üretebilen bir motora sahip. Kendi kategorisindeki tek silindirli motorlara göre ivmelenmesi, hızlanması ve sürüş hissiyatı oldukça tatmin edici düzeyde. 6 manuel vitese sahip olan 250SR’de önde ve arkada da ABS Fren Sistemi kullanılmış. Ayrıca 250SR kaydırmalı bir debriyaja sahip. Bu özellik ise yumuşak bir vites geçişi sağlıyor. Özellikle arka fren hissiyatı çok başarılı. 165kg ağırlığa sahip olan bu motosiklet; 2010mm uzunluğa, 750mm genişliğe ve 1080mm yüksekliğe sahip. İki teker arasındaki mesafe 1360mm uzunluğunda. Deposu ne çok yüksek ne çok alçak düzeyde, yani ideal bir ölçüye göre tasarlanmış olduğunu söyleyebiliriz. 250SR 12L’lik bir yakıt deposuna sahip. Motosikletin yakıt ortalamasının ise 4 ile 5 litre arası olduğu söyleniyor.

Gidon

Sol elciğin olduğu tarafta, uzun ve kısa farlar, aşağıda sinyaller, yukarıda ise selektör tuşu bulunuyor. Korna ve ekrandaki modların geçişini sağlayan MODE tuşu da sol kısımda yer alıyor. Sağ elciğin olduğu tarafa geldiğimizde ise ilk marş, elektriği kesme ve açma tuşu, hemen altında da dörtlüleri yakmanız için konulmuş dörtlü tuşu bulunuyor. Oldukça göz doyurucu bir ekrana sahip olan 250SR’ın kontağını açtığımız zaman bizi CFMoto’nun amblemi karşılıyor. Hem gece hem gündüz, hatta güneşte bile çok net görüş sağlayan bu canlı ekran gerçekten çok başarılı bir şekilde tasarlanmış. Sol tarafta yer aldığından bahsettiğimiz MODE tuşu ile ekranın iki farklı modda kullanımı mümkün. Tüm bu özellikler ile 250SR adeta yeni nesil bir motosiklet olduğunu bizlere ispatlıyor. Ekranın sol alt kısmında benzin yakıt göstergesi, sağ tarafta ise hararet göstergesi yer alıyor. Orta kısımda devir göstergesi ve hemen altında hız göstergesi bulunuyor. Sol üstte derece ve trip metre, orta üstte saat göstergesi ve sağ üstte ise motorun toplam kilometre göstergesi ile vites göstergesi yer alıyor. Vites göstergesinde saniyelik bir gecikme olsa da bu göz ardı edilebilir bir durum. Ayrıca bluetooth özelliği ile teknolojik cihazlarınız arasında bağlantı sağlamanız da mümkün.

250SR

Süspansiyonlar

Ön kısımda teleskopik ters çatal bir maşaya, arka kısımda ise yaylı bir maşaya sahip oluşu şehir içi trafiğinde, virajlarda ve çukurlarda oldukça başarılı bir geçiş sağlıyor.

Sürüş Pozisyonu

250SR’ın sürüş pozisyonunu incelediğimizde RS200 veya R25’in eski kasaları gibi dik bir sürüşü olmadığını, aksine yeni kasa R25’ler gibi daha yatık bir sürüş düzeyinde olduğunu söyleyebiliriz.

Cf

Farlar

Sinyal farları, gündüz farları ve kendi farlarının LED olduğunu görüyoruz. Arka farı da LED olmak üzere inanılmaz bir tasarıma sahip. Aydınlatmaları oldukça başarılı düzeyde.

Fiyat

CFMoto 250SR şuan da kendi sitesinde 43.271 tl’den satışa sunulmuş durumda. Tabii ki bizler sizin için arabam.com’da yer alan 2.el CFMoto ilanlarını aşağıya ekledik!

2. El CFMoto İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here