2023 Lotus Type 131 Sızdırılan Fotoğrafları

0
1556
2023 Lotus Type 131

2023 Lotus Type 131 fotoğrafları şimdiden sızdırıldı. Lotus yakında Elise, Exige ve Evora modellerini aşamalı olarak kaldıracak. 2022’de yeni bir spor otomobil serisiyle değiştirecek ve bunlardan ilki test aracı formunda görüldü.

Type 131 kod adlı yeni spor arabalardan ilki, bu yılın ilerleyen zamanlarında prototip formunda ortaya çıkacak. Ancak üretim 2022’ye kadar başlamayacak. Bu, onu 2023 model olarak göreceğimiz anlamına geliyor.

Test aracı, bir Evora gövdesi takıyor. Ancak ön ve arkadaki tekerlek kemerlerinin önemli ölçüde genişletildiğini ve genişletilmiş bir piste işaret ettiğini görebiliyoruz.

Platform, 1996 yılında piyasaya sürülen orijinal Elise’e dayanan, ekstrüde edilmiş ve yapıştırılmış alüminyum platformun büyük ölçüde revize edilmiş bir versiyonu olacak. Önemli değişiklikler ise, araca binmeyi ve inmeyi kolaylaştırmak için daha ince kapı eşiklerini ve güç aktarma organlarındaki hibrit desteğini içerecek.

2023 Lotus Type 131, 500 Beygir Güçte Olabilir

Yeni spor arabalardan en az biri, Evora ve Exige’de kullanılan Toyota kaynaklı 3,5 litrelik V-6 ile güçlendirilecek. Ancak hibrit bir sistemle (muhtemelen hafif hibrit bir sistem) göreceğiz. Motor, mevcut bazı Lotus otomobillerinde 430 hp’ye kadar güç üretiyor, bu nedenle elektrifikasyonla 500 hp’ye daha yakın bir otomobile bakıyor olabiliriz.

Fiyatlandırma hakkında konuşmak için henüz çok erken. Ancak Lotus CEO’su yaptığı son röportajlardan birinde, yeni spor arabaların yaklaşık 75.000 ila 150.000 $ arasında değişen bir fiyat aralığını ima etti. Türkiye fiyatlarını ise kestirmek oldukça zor.

Yeni spor otomobil serisinin, içten yanmalı motorlarla donatılmış son Lotus otomobilleri olması bekleniyor. Otomobil üreticisi, bu yıl pilli elektrikli Evija hiper otomobilinin üretimine başlamak için hazır durumda. Lotus, Ocak ayında Fransız Alpine ile birlikte elektrikli bir spor otomobil geliştireceğini söyledi. Şirketin ayrıca Geely’den ödünç alınan özel bir EV platformuna dayalı olması muhtemel bir SUV üzerinde çalıştığı da biliniyor. SUV, Çin’in Wuhan kentindeki bir fabrikada inşa edilecek. Lotus, İngiltere’deki üretimini yalnızca spor otomobiller için sürdürecek.

Lotus’un yeni CEO’su Matt Windle, bir Lotus kasasına dayanan orijinal Roadster’ı geliştirmek için birkaç yıl boyunca Tesla ile çalıştı.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here