Apple CarPlay’e Nasıl Bağlanılır? İnceleme

0
4643
apple CarPlay'e nasıl bağlanılır

Apple CarPlay günümüzde birçok otomobilde donanım paketi olarak sunulmaktadır, peki Apple CarPlay’e nasıl bağlanılır?

Apple CarPlay’i kullanmak oldukça zahmetsizdir. iPhone’unuzu (veya iPad / iPod’unuzu) anında arabanıza bağlar. Bunun için cihazınızı sadece USB soketine takın (bazı araç üreticileri henüz kablosuz CarPlay bağlantıları sunmaya başlamadı.), ekran talimatlarını takip edin.

Apple CarPlay, cihaz erişimine izin vermek için telefonunuz sizden cihaz kilidini açmanızı ister. Ardından kullanmaya hazırsınız. Ve bu işlemi yalnızca bir kez yapmanız yeterli.  iPhone’unuz CarPlay’e yaptığınız bağlantıyı arabanıza kaydeder. Böylece bir sonraki bağlanışınızda otomatik olarak çalışmaya başlar.

CarPlay’i bağladığınızda, arabanın bilgi-eğlence ekranı iPhone’unuzda CarPlay uyumlu uygulamaların bir menüsünü gösterir. Bu, Telefon, Müzik, Haritalar, Mesajlaşma, Sesli Kitaplar ve Podcast’ler gibi önceden yüklenmiş iPhone uygulamalarını içerir. Ayrıca, WhatsApp ve radyo çalarlar gibi üçüncü taraf uygulamalara da dokunmatik ekran, çok işlevli direksiyon simidi veya ses kontrolü aracılığıyla erişilebilir. .

Sizler için Apple CarPlay’e nasıl bağlanılır sorusunu inceledik. Bu işlemi yapmak, iPhone’unuzu araba kullanırken kullanmaya çalışmaktan çok daha kolay. Ayrıca güvenlik riskinden dolayı, olası kazalardan kaçınır ve trafik cezası yemekten de kurtulmuş olursunuz.

Apple Maps

CarPlay’in en önemli özelliklerinden biri, Apple Maps kullanımı. Apple, Harita uygulamasını tüm iPhone ve iPad cihazlarına standart olarak bulundurur ve tamamen CarPlay uyumlu olduğu için, fabrikada takılan navigasyon sistemlerinin maliyetinin çok altında bir fiyata arabanızda uydu navigasyonuna sahip olabileceğiniz anlamına gelir.

Arabanızın bilgi-eğlence ekranında adım adım yönlendirmeleri görüntüler ve geleneksel bir navigasyon sisteminin sunduğu tam kapsamlı konum arama ve hedef işlevleri sunar.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here