Fernando Alonso 2021 Sezonunda Şampiyonluk Beklemiyor

0
1141

Formula 1’in duayen pilotlarından Fernando Alonso 2021 sezonunda pistlere geri dönme kararı aldı. Ancak bu sene de şampiyonun aynı olacağını söylüyor.

Fernando Alonso 2021 Sezonunda Tekrar Pistlerde

39 Yaşındaki duayen yarış pilotu Fernando Alonso 2 yıl ara verdikten sonra tekrardan Formula 1 pistlerine dönmek kararı almıştı. Renault Takımı da efsane pilota kucak açmış ve bir yarış pilotu koltuğunu efsaneye bırakmıştı. Yeni sezonda Alpine ismiyle göreceğimiz Renault takımında efsane yarışçıyı izlemek keyifli olacak. Tabi Alonso diyince herkeste bir heyecan ve beklenti oluşuyor. Fakat bu konuda bazı açıklamalarda bulunan duayen pilot, bu sene inanılmaz başarılar beklemenin realiteden uzak olduğunu söyledi. Mercedes Takımı’nın hibrit çağında çok ciddi bir dominasyon elde ettiğine dikkat çeken pilot yine şampiyonun Hamilton ile Mercedes Takımı’nın olacağını düşündüğünü söyledi. Fernando Alonso 2021 sezonu ile alakalı ise 2010 sezonu performansını yakaladığını ve de Alpine Takımı ile birçok podyum başarısı elde edebileceğine inandığını söyledi.

2020 sezonunun son yarışında Renault aracıyla en iyi süreyi yakalamayı başaran İspanyol pilot, eski performansını koruduğunu ve tecrübesiyle Formula 1’e birçok şey katacağını herkese tekrardan hatıratmış oldu.

Kendisi Hakkında Ne Düşünüyor ?

Fernando Alonso kendisi hakkında sorulan sorulara da samimiyetle cevap vererek şu an kariyerinin en olgun zamanlarını yaşadığını belirterek verdiği 2 yıllık arada birçok farklı alan ve sektör gördüğünü söyledi. Farklı deneyimlerle beraber, 2 kez Dünya Şampiyonu olmuş bir pilot olarak geri dönüyorum dedi. Tek korkusunun ise yoğun yarış temposu olduğunu söyledi. Yılda sadece 20 gün iznimiz olduğu anlamına gelen bir durum ve korkum bu yarış takvimi dedi. Diğer yapılan testlerde performansının 2010 sezonuyla aynı olduğunu söyleyen Alonso, bu sezon kendisinden büyük başarılar beklenebileceğini ima etti.

2021 Sezonunda aynı araçların devam edeceğini tekrar hatırlatan Alonso, bu sezonda da Mercedes’in başarı konusunda en favori olduğunu açıkça söyleyebiliriz diyor. Asıl yarışın ise 2022 yılındaki yeni yapılanma ile olacağını söylüyor. Bu konuda da şampiyonluk beklentileri ve çalışmalarının da 2022 sezonuna dair olduğunu söyledi. Ancak bu sezon için birincilik için Mercedes Takımı’nı favori görürken ikinci olarak da Red Bull Takımı’nı gördüğünü açıkladı.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here