Formula 1 British GP İkinci Antrenman Sonuçları

Formula 1 British GP ikinci antrenman seansı tamamlandı. Gün, ilk sprint yarış öncesi saat 14:00’daki ikinci antrenman seansı ile başladı. Durağan ve kazalara sahne olmayan antrenmanı ilk sırada bitiren isim Max Verstappen oldu. İşte Formula 1 British GP ikinci antrenman sonuçları:

İkinci Antrenman Özeti

Formula 1’in yeni hafta sonunda Cumartesi günü bu kez üçüncü değil, ikinci antrenmanlar ile başladı. Güneşli bir havada başlayan antrenman, tahmin edildiği gibi sakin geçti. Bu sakinliğin nedeni kapalı park kuralları (Parc Ferme) oldu. Normal bir yarış hafta sonunda takımlar 3 antrenman boyunca araçları dener, denge ayarları yapar, ön kanat ve diğer parçalarla alakalı değişiklikler yapar; sıralama ve yarış için ideal ayarı bulurlardı. Sıralama turları öncesi ise araçta yapılan değişiklikler sınırlandırılıp, çok az değişikliğe izin verilirdi. Kapalı park kuralları aynı şekilde uygulanmaya devam etti. Ancak bu kez kapalı park kurallarına girmeden önce sadece 1 antrenman seansı yapılabildi. Dolayısıyla takımların bu antrenman seansında aracı zorlayabilecekleri ya da varsa bir eksik öğrenip değişitirebilecekleri bir durum oluşmadı. Tüm takımlar sprint yarış ve ana yarış için lastik kullanımı ve yarış tempolarını ölçmeye çalıştı.

Açılışı Haas Yaptı

Çoğunlukla gördüğümüz şekilde antrenman seansında piste ilk çıkan isimler Haas sürücüleri oldu. Schumacher ve Mazepin’i; Leclerc, Vettel, Tsunoda ve Sainz takip etti. Pilotlar genel olarak farklı lastik tercihleri ile piste çıktılar. Atılan çok da hızlı olmayan turların ardından, Perez 1:31.382’lik derecesi ile en tepeye yükseldi. Bu sırada orta hamurla piste çıkan Verstappen turunu tamamladığında, takım arkadaşını 0.954 saniye geri bırakmış oldu. Seans bitimine 40 dakika kala; 6 pilot yumuşak, 9 pilot orta, 5 pilot sert hamurla tur attılar. Bu dönemde birinci ve sonuncu pilot arasındaki yaklaşık 4 saniyelik fark ne kadar alışılagelmişin dışında bir antrenman seansı olduğunu ispatlar nitelikte oldu.

Pist Biraz Hızlandı

Orta ve sert hamurla turlayan pilotlar, seansın yaklaşık yarısı geride kalmışken pite gelip yumuşak hamura geçiş yaptı. Genel olarak bu tercihin sebebi sprint yarışta yumuşak hamuru kullanabilme durumunu test etmekti. Atılan turların ardından Verstappen derecesini geliştirdi ve ilk sıradaki konumunu korudu. Ardından bitime 22 dakika kala Leclerc orta hamurla iyi bir tur attı ve takım arkadaşının 0.3 saniye önünde ikinci sıraya oturdu. Bu turdan 5 dakika sonra Ocon’un dördüncü sırayı elde ettiği tur, seansın kalanında kayda değer olan tek turdu diyebiliriz. Belki de yaşanan en sıra dışı olay seans sonrası yapılan start antrenmanı sonrası Bottas’ın atmış olduğu spindi.

Bottas’ın Spini:

En Çok Turlayan Vettel, En Az Turlayan Verstappen

Seans boyunca pek çok pilot uzun süreler pistte kaldı. Bu isimlerden Vettel, 33 tur ile en fazla tur atan ve kendini deneyen isim oldu. Vettel dışında toplam 6 ismin 30 ve üzerinde tur attığını gördük. En az tur atan isim ise 23 tur ile Max Verstappen ve Daniel Ricciardo oldu. Lando Norris ve George Russell da 25 turun altında tur atan diğer iki isimdi.

Bu sonuçlarla birlikte Max Verstappen 1:29.902’lik turu ile; Leclerc’in 0.375 saniye önünde ,ikinci antrenmanların en hızlısı oldu. Hollandalı’yı Leclerc ve Sainz takip etti. Çok önemli ve belirleyici bir antrenman seansı olmamakla beraber, Mercedes’lerin sekiz ve dokuzuncu sırada olması şaşırtıcı sonuçlardan biriydi. Bir diğer beklenilmeyen sonuç ise hafta sonu boyunca hızlı gözüken Vettel’in on yedinci olması oldu. Ancak tabii ki bu turlar atılırken pilotların hangi lastiklerle, ne kadar dolu bir depoda turladıkları ve araçları ne kadar zorladıklarını bilemiyoruz. Bu sebeple 2.antrenman seansından takımların hızları ile alakalı bir çıkarım yapmak doğru olmaz.

Charles Leclerc’in Maggotts & Becketts’daki güzel sekansı:

İkinci Antrenman Sonuçları:Formula 1 British GP İkinci Antrenman Sonuçları

Formula 1 British GP Saat Kaçta?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here