Jaguar F-Type Reims Edition Sadece İngiltere’de Satılıyor

Jaguar F-TYPE Reims Edition, 58.950 £ ‘dan başlayan fiyatlarla satılan, sadece 150 tane bulunan, French Racing Blue ile kaplanmış özel bir F-Type sürümüdür. Reims Edition, son iki ayda ortaya çıkan F-Type’ın ikinci özel versiyonu. F-Type Heritage 60 Edition, Aralık ayında bu yıl 60 yaşına giren E-Type atasına retro esintili bir hediye olarak ortaya çıktı.

2019’da tanıtılan benzer şekilde tasarlanmış XE Reims Edition sedan gibi, F-Type da Fransız Yarış Mavisi ile tamamlandı. Jaguar, XE Reims Edition’ın, Jaguar’ın motor sporları tarihine ve özellikle de Jaguar D-Type’ın 1954’te 12 saatlik Reims’de kazandığı ilk zaferine bir selam olarak, French Racing Blue ile tamamlandığını açıkladı. Otomobil, standart olarak yan havalandırmalar, rozetler ve 20 inç beş kollu alaşım jantlar getiren Dış Siyah Paket ile birlikte geliyor.

Sadece 150 Adet

F-Type Reims Edition’ın sadece 150 örneği üretilecek ve hepsi İngiltere bayilerine verilecek. P300 dört silindir için 58.950 £ ve V8 motorlu P450 için 71.450 £ fiyatla şimdi sipariş edilebiliyor. Müşteri teslimatları ise Mart ayında başlayacak.

jaguar f-type reimsFrench Racing Blue boya işinin yanı sıra, F-TYPE Reims Edition, parlak siyah yan havalandırmalara, yazılara ve ızgara çerçevesine sahip bir dış siyah paketle birlikte geliyor. Kabin, panoramik sunroof, ısıtmalı koltuklar ve standart olarak gelen çift bölgeli klima kontrolü gibi opsiyonel donanımlarla birlikte siyah renkte tamamlandı.

Jaguar Yarış Mirası

Jaguar Land Rover İngiltere genel müdürü Rawdon Glover şunları söyledi: “F-Type Reims Edition ile, şimdiye kadar ürettiğimiz en gelişmiş spor otomobili alıp biraz Jaguar yarış mirasını aşılayabiliyoruz ve fazla değer ve ayrıcalık ile müşterilerimize teslim edebiliyoruz.

“Yalnızca 150 Birleşik Krallık müşterisi için üretildi ve Jaguar’ın spor otomobil tarihi açısından son derece önemli bir yılda, F-Type her zamankinden daha cazip.”

Jaguar, D-Type’ın 1954’te Reims’teki zaferini “Jaguar yarışma tarihinde gerçekten altın bir çağın başlangıcı” olarak görüyor. Şirket, takip eden üç yıl Le Mans’ta zafer  kazandı. On yıllar boyunca iseAvrupa Binek Otomobili Şampiyonası, Dünya Spor Prototip Şampiyonası ve Dünya Spor Otomobil Şampiyonası’nda zaferler elde etti.

Jaguar, F-TYPE Reims Edition fiyatlarının – P300 için 58.950 sterlin ve P450 için 71.450 sterlin. Bu fiyatlar standart bir F-TYPE ile karşılaştırıldığında tasarruf sağlayacak şekilde gözüküyor.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here