Avrupa Audi Modelleri Artık 6d Emisyon Standartlarına Uygun

logo

Avrupa ‘da satılan yeni Audi modelleri, geçerli olan en son Euro 6d-ISC-FCM emisyon standartlarına uygun olarak üretilecek. Şu anda bu yeni standarda göre onaylanmış 193 motor / şanzıman varyantı var ve 2021’in ilk çeyreğinde birkaç ek model var olan modelleri takip edecek. Audi, COVID-19 krizinin zorluklarına rağmen; çıkardıkları bu değişikliğin sonucunda portföyünden hiçbir şeyin çıkarılmayacağını söylüyor.

193 aktarma organı kombinasyonunun kulağa çok geldiği düşünülebilir. Fakat bu istatistiği anlayabilmek için tek başına A4 ve A5 ailesinin toplam 58 motor / şanzıman varyantına sahip olduğunu; bunların daha sonra gövde stiline (Sedan, Sportback, Avant) göre kategorize edildiğini düşünmekte fayda var.

Standartlar Geliştirildi

Euro 6 emisyon standardı 2015 yılından bu yana, dizel motorlar için 80 mg / km nitrojen oksit (128.7 mg / mi) ve benzinli motorlar için 60 mg / km (96.9 mg / mi) sınırlarını uygulayarak yürürlükteydi. Bu yeni Euro 6d -ISC-FCM standardı, Gerçek Sürüş Emisyonlarına (RDE) çok daha güçlü bir şekilde odaklanan maddeler içeriyor.

Euro 6d arabalarının, belirli koşullar altında yolda gerçekleştirilen RDE testleri sırasında bile sınırlara uymaları gerekiyor. Bu standart ayrıca, Audi’nin motor kontrol ünitesinde (ECU) yazılım biçiminde uyguladığı yerleşik bir yakıt tüketimi izleme sistemi de gerektiriyor.

avrupa audi modelleri

Yeni Standartlar İçin Yeni Teknolojiler

Audi, tüm konfigürasyonlardaki dizellerin sınırlar içinde kalmasına yardımcı olmak için çift dozlama teknolojisini kullanırken; benzinli modeller partikül emisyonlarını yüzde 90’a kadar azaltmak için oldukça hacimli filtreler kullanıyor. Audi, değerlerin her koşulda yeni emisyon limitlerinin altında kalması için büyük çaba sarf etti. Çift dozlama teknolojisi, hem sıralı dört silindirli hem de V6 motorlar için dizel modeller için önemli bir faktör. Audi, çapraz monteli dizel motorlara sahip kompakt modellere ve Audi A3, A4, A5 ve Q5 gibi orta büyüklükteki altı silindirli modellere çift dozlama teknolojisini 2020 yılında kademeli olarak tanıtmıştı.

Şimdiye kadar Avrupa Birliği, uygulamaya konulan her yeni standartla birlikte ölçüm yöntemleri, döngüleri, prosedürleri ve sınır koşulları için gereksinimleri yükseltmeyi başardı, böylece gelecekte de aynısını bekleyebiliriz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here