Mercedes-Benz GLC Tasarım

Mercedes-Benz GLC tasarımda mükemmeli yakalamayı hedeflemiş. Aracın ön bölümünde C Serisi’den izler görmek mümkün. Zaten Mercedes-Benz’in son dönem otomobilleri gitgide birbirine benzemeye başladı. Oval formlu farlar şık görünürken, ortadaki radyatör ızgarası bütünlüğü tamamlıyor. Tamponun alt kısmındaysa krom bir kaplama kullanılmış. Yandan incelediğimizde aracın yerden yüksek yapısı hemen hissediliyor. Ancak genelde bu sınıftaki araçlara eklenen mat araziye yönelik kaplamalar GLC’de bulunmuyor. Kapı üzerindeki ütü izleri ise güzel görünmüş. Arka kısım tasarımıysa daha sıradan bir tasarım görüyoruz. Üzgün bakan stoplar, bagaj kapağına kadar uzatılmış. Tampondaki krom alan burada da kullanılmış. Köşelere ise büyük egzozlar yerleştirilmiş.

Mercedes tutkunuysanız bir Mercedes-Benz GLC almak üzere plan yapabilirsiniz. Bu araç size aradığınız sürüş keyfini sunacak tasarım detaylarıyla donatılmış.

İç Mekan

Mercedes-Benz GLC’nin iç mekanında da genel marka kimliği devam ediyor. Kokpitin üstünde sonradan eklenmiş gibi duran merkezi bilgi ekranı bulunuyor. Bu ekranın çözünürlüğü iyi ancak dokunmatik değil. Kontroller normalde vites kolunun olduğu yerdeki dairesel kumanda ile yapılıyor. Vites kolu ise bir Mercedes-Benz klasiği olarak silecek kolunun yerine alınmış. Mercedes-Benz GLC malzeme kalitesi C serisi düzeyinde, işçilik kusuru bulmaksa güç. GLC, 505 litrelik bagaj hacmine sahip. Style donanımla birlikte elektrikli açılır ve kapanır bagaj kapağına sahip olunabiliyor. Bagaj kumanda üzerindeki bir butonla uzaktan açılabiliyor ama ne yazık ki kapatılamıyor.

mercedes benz glc

Motor

Yeni Mercedes-Benz GLC motoru, performans tutkunlarını cezb ediyor. Mercedes-Benz GLC 250’de 2 litre hacminde 211 PS üreten bir benzinli motor görev yapıyor. Turbo destekli motor maksimum gücünü 5500 d/d’de verirken, torku 1200 d/d’den itibaren 350 Nm olarak açıklanıyor. Motorun gücü, 9 kademeli (9G-TRONIC) ismi verilen tam otomatik bir şanzımanla dört tekerleğe birden iletiliyor. Alt devirlerden itibaren aracın kolaylıkla hızlandığına şahit oluyorsunuz. Aracın ağırlığı 1.7 tonu bulsa da istikrarlı bir şekilde hızlanıyor. Sadece otomatik şanzıman sport modu dışında vitesi düşürmekte yavaş kalıyor. GLC 250, fabrika verilerine göre 0-100 km/s hızlanmasını 7.3 saniyede tamamlıyor. Yakıt tüketimi ise tamamen sizin kullanım şeklinizle ilişkili. Performans tutkunu iseniz 15 litrenin altında tüketmeniz zor. Bizim test ortalamamız 10 litre olarak gerçekleşti.

Konfor & Yol Tutuş

Mercedes-Benz GLC yol tutuşu nasıl sorusunun yanıtı ise şöyle açıklanabilir: GLC 250 genel anlamda konforlu bir araç. Fakat otomobilin virajlarda gövde salınımını kontrol edebilmek için süspansiyonların darbe emiş aralığı kısa tutulmuş. Bu sebeple sert ve ani darbelerde sesli çalışıyorlar ve darbeyi emmekte zorlanıyorlar. Araçta sunulan ve Agility Control ismi verilen adaptif süspansiyonlar bile bu durumu gideremiyor. Fakat konfordaki bu olumsuzluk iyi bir yol tutuşu beraberinde getiriyor. Viraj içinde ani hızlanma isteklerinde ise aracın belirgin bir önden kayma yaşattığını söylemeliyiz.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here