Mercedes Benz Türk 50. Yaşını Kutluyor!

0
4032
Mercedes Benz Türk 50. Yaşını Kutluyor!

8 Şubat 1967’de Otomarsan ismiyle İstanbul’da kurulan Mercedes Benz Türk, 50. yaşını “yarım asırlık başarısını” tüm çalışanlarıyla birlikte pasta keserek kutluyor.

Türkiye’nin en önemli otomotiv üreticilerinden biri olan ve Mercedes-Benz marka hafif ticari araçları ülkemizde üreten Otomarsan şirketi bugün tam 50 yaşında. Ellinci yaş gününü eğlenceli bir kutlamayla yaşayan şirket, geçmişten aldığı güçle güvenli yatırımlarla geleceğe merhaba diyor. Tüm personelin katıldığı çok şık bit törenle kutlanan yarım asırlık çalışma hayatı, Türkiye’de otomotiv sektörü için de çok büyük önem taşıyor.

Mercedes marka kamyon, otobüs, minibüs ve hafif ticari araçların bir yol üzerinde ilerlemesini temsil eden dev pastayı kesen Otomarsan çalışanları törende gururluydu. Zira, Mercedes’in ülkemizde ilk üretim süreçleri mühendis, işçi ve yönetimin gerçekten birbirine bağlı ve üretimi önemseyen bir anlayışla çalışmasının ürünüdür. Bunun en güzel kanıtı da  bundan 20 yıl önce, dönemin ana haber bültenlerine konu olan, Hoşdere Mercedes fabrikasının açılışında işçi ve yöneticilerinin göz yaşlarını tutamadıkları anlardır.

İlk Mercedes Otobüs

Mercedes- Benz Türk çalışanlarıyla birlikte yapılan kutlama videoya da alındı. 

Mercedes Benz Türk 50.Yaşını Kutluyor.

Üretim, ekip işidir. Otomotiv sektöründe üretim ise dev ekiplerin işidir. İşte bu konuya verdiği önemle Mercedes-Benz Türk, çalışanlarını her aşamada çok önemsiyor. Söz konusu ekip ruhunu yansıtan ve 50. yıla özel hazırladıkları çok güzel bir videoları da var. Mercedes Benz çalışanlarının hazırladığı bu eğlenceli videoyu da izleyebilirsiniz.   

Otomarsan Nedir?

1967 yılında İstanbul Davutpaşa’da Mercedes’in Türkiye serüveni başladı. Dünyanın en prestijli otomobil markalarından biri olan Mercedes’in Türk otomobil kullanıcısındaki kalite algısını çok daha başarılı bir noktaya taşımayı başaran Otomarsan, yıllardır özenle çalışıyor. Personeline verdiği önemle tanınan ve üretim kapasitesiyle ülke ekonomisine değer katan Otomarsan, ilk kez 1968’de otobüs üretmeye başladı. O 302 tipi otobüsler üreten Otomarsan A.Ş, bugün 4000’in üzerinde personel istihdam ediyor.

Otomarsan Hakkında

Türkiye’de otomotiv sektörü denilince akla ilk gelen isimlerden biri Otomarsan’dır. Otomarsan şirketi Mercedes-Benz markası için ülkemizde, otobüs, kamyon, midibüs üretiyor. Üretimin önemli bir kısmını da ihraç ediyor. Ülke ekonomisine çok önemli bir katkı sağlayan bu fabrikalar, otomotiv endüstrisinin de gelişimine ön ayak oluyor.

İkinci El Mercedes Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here