Yaz Boyu Otomotiv Dünyasında Neler Oldu?

0
1203

Haberleri sizin için derledik…

Otomobil haberleri, aslında sadece bir sektörün değil genel olarak ekonominin, tasarımın, mühendisliğin hatta sosyal yaşamın ne durumda olduğunun göstergesidir. Otomotiv sektöründe işler iyiyse diğer her şey yolundadır diyebiliriz. Peki, otomotiv dünyasında geçtiğimiz üç ay yani yaz boyunca neler oldu ve bizi neler bekliyor? 2017 yazının özetini yaptık. Yaz Boyu Otomotiv Dünyasında Neler Oldu?

Yaz Boyu Otomotiv Dünyasında Neler Oldu?

Fiat 500 Ailesi Tam 60 Yaşında

İtalyan tasarımı Fiat500 bu yıl tam 60 yaşına girdi. Sürekli genç görünmeyi başaran ve her dönem yeni bir otomobilmiş gibi bir etki yaratabilen Fiat 500 ailesinin 60. yaş günü kutlandı.

TransAnatolia 2017 Tamamlandı

Türkiye’de gerçekleştirilen ve çok zorlu bir etabı olan TransAnatolia yarışları tamamlandı. Bu yıl İzmir’den Samsun’a uzanan bir güzergah belirlenmişti. Hatırlarsanız; daha önce 2017 TransAnatolia yarışı ile ilgili bir haber yapmış, yanan bir Suzuki Vitara videosu paylaşmıştık.

Yaz Boyu
Yaz Boyu Otomotiv Dünyasında Neler oldu?

İngiliz Marka Geri Dönüyor

TVR adlı İngiliz otomobil markası Griffith modeli ile yeniden yollara çıkma kararı aldı. 1947-20016 yılları arasında üretim yapan İngiliz marka, 2017’de üretilen ve 2018’de satışa sunulacak olan Griffith modelini tanıttı. Araç, el yapımı spor otomobiller için rekabeti yükseltecek özellikler taşıyor. İki aks arasında %50 gibi bir yük dağılımı yapılmış olması, çamurluk üstü egzoz çıkışları ve karbon, alüminyum ve çelik karoserin bir arada kullanımı söz konusu detaylardan sadece bir kaçı.

Tassarruf Yarışları Yapıldı!

Sadece en az yakan araba değil de aynı zamanda enerjiyi en verimli biçimde kullanan ve çevreye en az zarar veren araç teknolojilerinin yarıştığı Shell Eco Marathon tamamlandı. Bu yıl üçüncü kez yapılan yarışta yurt dışından da katılımla toplam 22 takım yarıştı. En az yakan araba yarışını Anadolu Üniversitesi ekibi Hidroana aracı ile kazandı. Hidroana 355.42km/m3 ile birinci oldu.

Yaz Boyu

Euro NCAP’tan Yeni Standartlar

Sadece ülkemizde değil tüm dünyada güvenilirliğini kanıtlamış olan Euro NCAP, gelecek yıllarda nasıl bir standardizasyon izleyeceğini belirledi. 2025 yılına kadar uygulamada kalacak olan yeni Euro NCAP standartları, otonom sürüş teknolojisini de dikkate alıyor. Ayrıca bundan sonra kaza sonrası yaralının en kolay biçimde araçtan nasıl çıkacağı, araç içinde çocuk davranışları gibi araştırmalar da yapılacak ve bunlara göre de otomotiv endüstrisinin kendine çeki düzen vermesi gerekecek.

Elektrikli Araçlardan Oluşan Bir Rent a Car Filosu

Dünyanın en büyük rent a car markalarından biri olan LeasePlan, Avrupa vatandaşlarının elektrikli araç ihtiyacından yola çıkarak 2021’e kadar tüm filosunu elektrikli araçlardan oluşacak şekilde yenileme kararı aldı.

Yaz Boyu

Kangoo Binek Araç Olacak!

Renault’un Kangoo modeli ülkemizde de çok seviliyor. Hafif ticari araç sınıfındaki Kangoo, 2018 itibariyle binek otomobil olarak üretilecek. Yeni tasarım henüz görülmedi ancak Kangoo’nun sedan aracı merakla bekleniyor.

2017 Frankfurt Otomobil Fuarı Tamamlandı

Bentley, Audi, BMW, Mercedes, Fiat, Opel, Volvo, Hyundai, Honda, Toyota ve çok daha fazlasının en yeni en gözde modellerini sergilediği fuar yine çok keyifliydi. Fuarda SUV araç modellerinin fazla olması, otonom sürüş ve Hybrit teknolojisine yapılan yatırımlar dikkat çekti.

Motosiklet Dünyası Çok Üzüldü

Barkın Bayoğlu’nun trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesine tüm motorsporları ve motosiklet dünyası üzüldü. Altın Elbiseli Adam lakabıyla tanınan Bayoğlu, ülkemizin en önemli otomotiv yazarlarından biriydi.

2018 Dünya Ralli Şampionası Takvimi Belirlendi

Takvime göre 25-28 Ocakta Monte Carlo, 15-18 Şubatta İsveç, 08-11 Martta Meksika, 05-08 Nisanda Fransa, 26-29 Nisanda Atjantin, 17-20 Mayısta Portekiz, 07-10 Haziranda İtalya, 26-29 temmuzda Finlandia, 16-19 Ağustos’ta Almanya, 13-16 Eylülde Türkiye, 04-07 Ekim’de Britanya, 25-28 Ekim’de İspanya, 15-18 Kasımda Avustralya etapları yapılacak.

Mercedes Yeni PickUp Modelini Tanıttı

Nissan Navara motoruna sahip olan Mercedes’in yeni PickUp modeli 2018 üretiminde Mercedes motorla çalışıyor olacak.

Jaguar SUV Aracını Tanıttı

Jagur markası da SUV modosına uydu ve E-Pace adını verdiği modelini piyasa sürdü.

BMW X3 Yenilendi!

İlk 2003’te gördüğümüz BMW’nin X3 modeli bu yıl baştan aşağı yenilenmiş haliyle yola çıktı.

2017’nin Unutulmazlarından Biri Olacak!

Hem İstanbul AutoShow’da hem de Frankfurt Otomobil fuarında dikkat çeken araçlardan biri de Fiat 124 Spider oldu. Fiat’ın efsane spor otomobili 124 Spider, 140 litrelik bagaj hacmiyle de dikkat çekici.

Ford’un İri SUV Modeli Edge Piyasaya Sürüldü

Ford Kuga, SUV araç kategorisinde oldukça sevilen bir model. Ancak onun yeterli olmadığı alanları marka Edge ile doldurma kararı aldı. 2017 yılında yola çıkan Ford Edge’nin başarısını gelecek günler gösterecek.

Fiat 500’ün En Büyüğü Yola Çıktı

Fiat 500 serisinin en büyüğü olan 500L 2017’de yenilendi ve SUV bir karakterle yola çıktı. 100km hıza 14.8 sn’de ulaşan son model Fiat 500L, 4280mm uzunluğunda ve 1680mm yüksekliğinde. Araç, hem SUV hem de MPV kategorisinde rekabeti arttırdı.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here