TVR Marka Otomobillerden Almak İster misiniz?

0
15767

TVR 2006’da iflas etmişti…

Bir döneme damgasını vurmuş olan ünlü İngiliz otomobil üreticisi yeniden ve bambaşka bir tarzla yola devam etme kararı aldı. Dünyanın en havalı spor otomobillerini üreten TVR, bu alanda önemli bir boşluk dolduracağa benziyor. Elbette hepimiz her gün spor otomobil almıyoruz ama bu sınıfın yeni temsilcisini incelemekte fayda var. 

 

TVR Otomotiv Hakkında

1947’de başlayan TVR otomobil üretimi, 2006 yılında sona ermişti. Marka, yaklaşık 10 yıldır üretim yapmıyordu. Aslına bakarsanız son on yılda pek çok İngiliz otomotiv üreticisi piyasadan çekildi. Bu durumun çeşitli nedenleri var. TVR ise iflas açıklamıştı. 

 

Birleşik Krallık merkezli olan ve el yapımı spor otomobil üretimi ile tüm dünyada çok özel bir yere sahip olan TVR, Trevor Wilkinson tarafından 1947 yılında kurulmuş. Marka adını kurucu TeVoR’un büyük olarak belirttiğimiz T, V, R harflerinden alıyor. İkinci Dünya Savaşı yıllarında üretim yapan tüm otomobil markaları gibi TVR’nin de köklerinde savaş araçları ve motorları var.

 

En ünlü TVR modelleri ise şöyle: Tuscan, Griffifth, Tasmin, Ghimaera ve Sagaris. Araçlarda, el yapımı detaylar çok etkileyici. Ayrıca agresif, güçlü adeta şık bir makine izlenimi veren bir tasarım dili var. 

 

TVR’nin Yeni Modeli 2018’de Piyasaya Sürülecek!

Marka Formula1 otomobillerini tasarlayan Cosworth ve ünlü otomobil tasarımcısı Muray ile anlaştı. Bu anlaşma sonucunda ortaya, çok dengeli, çok güçlü bir araç çıktı. TVR Griffifth adı verilen yeni model spor otomobil, 3,4 metre uzunluğa sahip. Genişliği 1,85 metre, dingil mesafesi 2,6 ve ağırlığı 1250kg. 

 

Gelelim teknik özelliklere: TVR Griffith Teknik Özellikleri

Önden motorlu bir spor otomobil var karşımızda. Önden motorlu ancak arkadan itişli olan 2018 model TVR Griffith’in kapılarında bile hava akış kanalları var. 4 subaplı atmosferik 5.0 litrelik V8 motoru 4 saniyede 100km hıza ulaşıyor. 

 

TVR Griffith’in Fiyatı Belli mi?

Aslında 2018’de üretimi tamamlanıp 2019’da satın alınabilir hale geleceği öngörülen TVR Griffith modelinin fiyatı için 90 bin Sterlin gibi bir açıklama yapıldı. Bugünün kuruna göre yaklaşık 425TL ödeyenler bu araca sahip olabilecek. Elbette bizim için artı vergiler de söz konusu. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here