Dünyanın en prestijli otomobilleri listesinde ilk sıralara oturan Audi markası, güçlü imajı ile her dönem çok sevilmiştir. Sedan, SUV, Cabrio fark etmeksizin her zevke seslenen markanın en çok sedan karoser severler tarafından tercih edildiği de unutulmamalı. Başka bir deyişle Audi S tronic sedan tutkunlarının gözdesidir.

Audi A4 1.4 TFSI S Tronic Modelini İnceleyelim!

Markanın 2016’da yenilenen modeli Audi A4, daha önceki dönemlere kıyasla çok daha erişilebilir bir otomobil halini aldı. İçinizden MTV, ÖTV ve diğer konuları geçirdiğinizi tahmin ediyoruz ama dünya genelinde gerçekten de Audi’nin A4 modeli son bir kaç yıldır daha fazla kullanıcı tarafından alınabilir seviyeye geldi. Çünkü motor hacmi biraz küçüldü ve orta sınıf bir otomobil seviyesine yaklaştı.

s tronic

Bakalım Audi A4 1.4 TFSI Tronic modeli nasıl görünüyor?

Öncelikle araç, premium bir sedan görünümünde. Zaten Audi logosu bu imaj için tek başına yeter. Bu araçta akıcı, şık, havalı ve seçkin bir imaj çizilmiş. Tüm detaylar da bu imaja hizmet ediyor. Otohaber Dergisi de araç için ‘kariyer planı‘ benzetmesini yapmış. Gerçekten de bu otomobile sahip olmak bir kariyer planı olabilir.

İlk kez 1994’te üretilen A4 modeli zamanla epey değişmiş. Her dönem teknolojisini, konfor ve güvenlik trendlerini mutlaka kendisine eklemiş. Ama havalı sedan ruhundan asla ödün vermemiş. 2016 Model Audi A4, aslında beşinci versiyon olarak tasarlanmış.

Geniş hava girişli tamponlar, keskin hatlara sahip LED farlar, ön çamurluklardaki S Line  logus ve 19 inçlik jantlar tasarımda hemen dikkat çeken detaylar.

12.3 inç ekran genişliğindeki gösterge tablosu, geniş bir torpido gözü, detaycı ve kaliteli işçiliğinin kaliteli malzeme ile buluştuğu iç mekan, bu aracın sürücüsüne kendisini önemli hissettirecek türden.

Ön koltuklarda çok konfor odaklı bir tasarım var. Yayvan formlu vites kolu ise artık neredeyse markanın imzası oldu. Zira, bu vites kolu tipini Audi A7 ve Audi A8 modellerinde de görüyoruz.

s tronic

Audi A4 S Tronic Motor Özellikleri Nasıl?

150 HP gücünde 1.4 litrelik turbo benzinli motor kullanılmış. 0-100km/sn hıza 8.8 saniyede erişiyor. 7 ileri vitesli çift kavramalı S tronic şanzıman var.

A4 Ne Kadar Yakıyor?

İncelediğimiz Audi modeli,  ortalama; 100km’e 6,2 litre yakıt tüketiyor.

Audi A4’ün Rakipleri Kim?

BMW 318i modeli ve Mercedes C 180 modeli A4 için güçlü ve yerinde rakipler.

A4’ün Bagaj Hacmi Nasıl?

Güçlü ve oturaklı bir sedan otomobil olan A4’ün bagaj genişliği de oldukça iyi. 480-956 litrelik bir bagaj hacmine sahip olan otomobille uzun yolcuklar oldukça konforlu geçecektir.

Audi A4 Hızlanma Rakamları

İncelediğimiz 1.4 TFSI S Tronic 7 ileri otomatik vitesli benzinli Audi A4 modelinin hızlanma verileri şöyle:

  • 0-50km/s= 3,5 sn
  • 0-80km/s= 6,4sn
  • 0-100km/s= 8,8sn
  • 0-120km/s= 12.2sn
  • 0-130km/s=14.1sn

Audi A4 Alınır mı?

Ülkemizde Audi, BMW, Mercedes, Volvo gibi güçlü markaların yeni araçlarına sahip olmak artık gerçekten çok zor. Bu otomobile de hemen herkesin sahip olmak isteyeceği aşikar. Ancak BMW 318i ya da Mercedes C180 gibi rakipler arasında kararsız kalıyorsanız aşağıdaki yorumları da göz önüne alabilirsiniz.

**Aracın karoser ve iç mekanı eleştirmenlerden tam not almış. Ancak uzun yolculuklarda arka koltuklara üç kişi oturacaksa şaft tüneli biraz rahatsız edici olabilir yorumu da var.

A4 donanım konusunda da başarılı bulunsa da önemli güvenlik özellikleri standart donanımda sunulmuyor. Nispeten uygun başlangıç fiyatının nedenlerinden biri de bu olsa gerek.

s tronic

Audi A4 Fiyatı Nasıl?

Sıfır km Audi A4 Sedan almayı düşünüyorsanız markanın web sayfasında aracın hem Euro hem de TL fiyatı mevcut. Bu rakamlara göre Sıfır Audi A4 sedan fiyatı 380.939Tl.

İkinci el Audi A4 almayı düşünüyorsanız rakamlar çok daha uygun elbette. Model yılına, hasar durumuna, donanımın özelliklerine ve daha pek çok detaya göre değişmekle birlikte ortalama A4 fiyatları 180bin TL civarında. Ancak en ucuz Audi fiyatı nerdeyse 50 bin TL civarında diyebiliriz.  Elbette 90’lardan kalma bir Audi A4 modeline hayır demezseniz.

ikinci el Audi fiyatları hakkında bilgi sahip olmak için arabam.com ilanlarını Audi A4 ve fiyata göre sırala seçeneği ile inceleyebilirsiniz. Dilerseniz en ucuz Audi A4 fiyatından başlayarak ya da en pahalı ikinci el A4 fiyatından başlayarak listeleme yapabilirsiniz.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here