Mercedes S sınıfı, satın alabileceğiniz en lüks arabalardan biridir ve S560e L birçok potansiyel alıcılar için en iyi seçimlerden biri olacaktır.  Direksiyonun arkasında, yolcu koltuğunda ya da arkada oturmanız fark etmez, kaliteyi her yerinde hissedebilirsiniz.

S560e Elektrikli olmasına rağmen çok güçlü

S560e

Elektrifikasyon, daha önce de serinin bir parçasıydı, ancak S-Serisi serisine bu yeni giriş, markanın amiral gemisinin elektrikli bir versiyonu için tamamen daha ciddi bir girişimdir. S560e L 3.0 litrelik turboşarjlı altı silindirli motorunu güçlü bir elektrik motoruyla birlikte kullanıyor. Toplam güç çıkışı 469bhp’dir.

mercedes

Bu kadar büyük ve zengin bir şeyin direksiyonunun arkasında olmak biraz tuhaf gelebilir, ancak nihayetinde pürüzsüz ve sessiz, saf elektrikle çalışabilen bir otomobildir. Hızlar artmaya başladığında, elektrikten benzine sorunsuz bir şekilde geçiş yaparken, bir otoyol yolculuğuna çıkmak, uzun dingil mesafeli bir S-Serisi’nden bekleyeceğiniz hızda iyileştirme türünü ortaya çıkarır.

mercedes amblem

Dışarı çıkan tek şey, biraz uzun fren pedalı ve hantal pil takımının getirdiği ekstra ağırlık hissidir. Sürücü için bunlar gerçekten çok küçük iki eksikliktir. Tekerleğin arkasında olduğundan daha fazla zaman geçirecek kadar şanslı olanlar için bu hiç de olumsuz bir fark yaratmaz.

Mercedes-benz S-Class serisi hala çok sevilen bir otomobil

S560e

S-Serisi, birkaç yıldır en sevdiğimiz lüks otomobil olarak yerini korudu ve yeni Audi A8; büyük Merc’i tam olarak deviremeyen en son rakiptir.

S560e ön panel

S560e L de genel olarak çok az sorun vardır. Ancak belirtilmesi gereken çok küçük iki nokta var. Her şeyden önce, 13.5kWh pil takımı maksimum 7.2kW oranında şarj olur. Bu, pilin 1,5 saatlik şarjının, yol kenarındaki veya özel bir duvar tipi şarj cihazından geçmesi kadar hızlı olduğu anlamına gelir. Üç pimli bir fişten bataryayı doldurmak beş saat sürer, ancak araç bir gecede bağlanırsa bu bir sorun olmaz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here