Unutulan Jeep modelleri listesi ile karşınızdayız. Zaman geçiyor. Hayat değişiyor ve tabi ki otomobil sektörü de sürekli kendisini yenilemek zorunda olduğunun farkında varıyor. Modern Dünya da kendinizi sürekli olarak güncellemezseniz olduğunuz yerde kalmaya mahkum olursunuz. Hal böyle olunca üretim tesisinden çıkan bir otomobilin 30-40 sene boyunca aynı tasarımla aynı teknolojik özelliklere satışta olması mümkün değildir. Bugün sizlere bir zamanlar hatrı sayılır bir popülariteye sahip olan ancak zamanla kendisini geliştirmek mecburiyetinde olduğu için eski modelleri ardında bırakan Jeep firmasının ürettiği SUV’ilere göz atacağız. Unutulan Jeep Modelleri listemiz başlıyor. Keyifli okumalar dileriz.

4Jeep CJ-6

Unutulan Jeep modelleri listemizin ilk modeli Jeep CJ-6. Jeep CJ-6 markanın en simgesel araçlarından olan CJ-5 ve CJ-7 arasında gölgede kalmış bir araçtır. Arazi koşulları için sert ve agresif bir sürüş yeteneklerine sahip Jeep CJ-5 ve CJ-7 markanın en gözde iki aracıdır. İlk CJ-5 1954 unutulan model 1955’te CJ-7 ise 1976 yılında üretildi. CJ-6 üretim anlamında CJ-5’in daha genişletilen versiyonuydu. Genişletilmiş şasi arka koltuklarında araçta bulunmasını sağladı.

Unutulan CJ-6 modeli J-5 ile neredeyse aynı motor yelpazesine sahipti ancak ABD tarafından hiç benimsenmedi. Amerika satış konusunda iyi iş çıkaramayan CJ-6 Güney Amerika ve İsveçte sattı. Bazen herkes tarafından beğenilen bir tasarımın küçük dokunuşlar ile yoluna devam etmesi gerekir. Büyük dokunuşlar işlerin olumsuz gittiği durumlarda olmalı diye düşünüyoruz.

3Jeepster Komando

Unutulan Jeep modelleri listemiz Jeepster Komando ile devam ediyor. 1960’lı yılların ortalarında bir akım haline gelen 4×4 SUV üretiminden sonra kaiser Jeep tarafından üretilen bir araç olduğunu belirtelim. Yani Jeepster komando köklü bir geçmişe sahip. O dönemler Ford Bronco International Scout ve Chevrolet Blazer dönemin en iyi SUV’ileri arasındaydı. Jeep maddi anlamda üst düzey bir SUV üretecek güçte değildi Bu nedenle Jeep askeri araç üretim imalat bölümü ile mevcut bir aracın üzerinde üretim sağlandı.

Araçta motor olarak Willys L134 yani takma adıyla Do Devil motoru mevcuttu.  O dönem neredeyse tüm askeri jeep araçlarına güç aktarımı sağlayan bu motor 4 silindirli, 60 Hp ve 142Nm tork üretiyor.

Jeepster Komando versiyonları Cabrio, Pick-up, Roadster ve Station Wagon olarak 4’e ayrılıyor. Hurst T-handle manuel şanzımanın yanında Hurst Dual-Gate otomatik şanzıman seçeneği de vardı.

2Jeep CJ-8

1981 yılında tanıtılan CJ-8 bir önceki CJ-7 modelinin uzun versiyonuydu. Takıp çıkan yarım kabin eklentisi ile dikkat çeken araç 1986 yılına kadar üretimde kaldı. Amerikalı eski başkan Ronald Reagan’ın bile bu araca sahip olması aracı ün sahibi yapmadı. Görünümü itibariyle diğer modellerden ayrılan detayları olsa da araç kısa süre içinde gözden düştü. Unutulan Jeep Modelleri listemiz Jeep FC ile devam ediyoruz.

1Jeep FC

Sırada çok şirin bir Pick-Up var. 1956 yılında Willys Motors tarafından üretilen bir araçtır. Jeep FC’nin Tıpkı Land Rover modeli gibi askeri kullanıma uygun bir versiyonu mevcut. Ticari araç pazarı hareketlenmeye başlayınca fütüristik bir tasarıma sahip Jeep FC modeli gelişti. Buna ek olarak Jeep FC bir ticari hizmet aracıdır ve çok yönlü olarak kullanılabiliyor. Ancak sadece askeri ve ticari versiyonu bir süre sattı. Araç halk tarafından kişisel olarak çok talep görmedi. Sonrasında Jeep FC ABD Donanması ve Deniz Piyadelerine özel havaalanı servis aracı olarak gelişti ve o dönem çok az yükseldi. Ancak genel itibariyle çok çabuk gözden düştü.

Unutulan Jeep Modelleri listemizi burada bitiriyoruz. Sizce en çok hangi jeep unutulmaz olmalı? Yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here