Trafik Sigortası En Kolay Nasıl Yaptırılır ?

1
2955

Trafik sigortası olmayan araç bağlanır.

Evet trafik sigortası meselesi oldukça önemli bir zorunluluktur.

trafik sigortası

Bugün, dijital platformlara geçiş sürecindeki dünyanın ,trafik sigortası konusunda neleri değiştirdi? Onlardan bahsedeceğiz.

1Trafik Sigortası Zorunluluğu

Sigortası olmayan bir aracın trafikte bulunması yasaktır. O yüzden trafik sigortasının geçerlilik tarihini kontrol edin ve yeni bir araç alacaksanız mutlaka ruhsatı üzerinize aldıktan sonra ilk iş trafik sigortanızı yaptırın.

Trafik sigortaları her sene yenilenmek zorundadır.

Polis çevirmelerinde sistem üzerinde kontrol edilen sigorta , olmaması halinde hiçbir süre verilmeden direk bağlanabilmektedir.

Ya da memurlardan zaman isteyerek o anda yaptırmanız gerekmektedir. Elbette bu polis memurunun insiyatif kullanmasına kalmış bir durumdur.

trafik sigortası

Kasko yaptırmak kişinin kendi kararına bırakılmıştır fakat, trafik sigortası belli bir motor hacmine sahip motorlu taşıtların trafiğe çıkması için yapılması gereken bir ödevdir.

2Sigorta Ücret Tarifeleri

Belli bir dönem öncesine kadar sigorta konusu oldukça sorunlu bir hale gelmişti çünkü, çok fahiş fiyatlar neticesinde kullanıcıların mağduriyeti söz konusu olmuştu.

Azami fiyat kotası konması ve yapılan düzenlemeler ile trafik sigortası ücretleri daha makul seviyelere düştü.

Sigorta yaptıracak kişinin yaşı, daha önce yaşadığı kazalar, daha önce sahip olduğu araç sayısı ve kaç senedir trafikte aktif olduğu gibi kriterler doğrultusunda ücret tarifesi belirleniyor.

Sahip olunan aracın kasko değeri, model yılı, motor hacmi,binek mi yoksa ticari mi olduğu gibi konular trafik sigortasının ücretini belirleyen unsurlardandır.

Ortalama bir trafik sigortasının bedeli 500-700 lira arasında değişir. Eğer kişinin yaşı genç ve ilk defa bir araç sahibi oluyor ise o zaman bu bedel 1200-1600 lira civarına kadar çıkabiliyor.

En uygun fiyatlı sigorta tekliflerini almak için sigortam.net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

3Trafik Sigortası Nasıl Yaptırılır?

“Artık her şey internetten” söylemini artık hayatın pek çok aşamasında duyuyoruz. İşte sigorta meselesi artık, dijital platformlar üzerinden çok daha kolay şekilde yapılıyor.

Araç ruhsatınızı aldıktan sonra bir sigorta şirketini arayarak, anında teklif alabilir ve kredi kartınızı kullanarak taksit avantajları ile sigortanızı olduğunuz yerde yaptırıp poliçenizi mail adresinize alabilirsiniz.

Elbette fiziki iş yerlerine gidip sigortanızı, sigorta şirketlerinden de yaptırabilirsiniz.

Sigorta yaptıracak bir araba almayı düşünüyorsanız; 🙂

İkinci El Otomobil İlanları

Tekerinize taş değmesin.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here