Peugeot’un En İyi Modelleri

0
2824

Peugeot’un En İyi Modelleri… Fransız otomobil üreticisi Peugeot, son yıllarda rakip üreticilere göre daha fazla göz önüne çıkmaya başlamıştır. Özellikle üretip, satışa sunduğu SUV modelleri ile sıfır ve ikinci el araba piyasasını etkilemeye devam etmektedir. Fakat bugünkü yazımda sizlere Fransız üretici Peugeot‘nun SUV modellerinden ziyade Peugeot’nun Sedan ve Hatchback modellerine değineceğim. Öncelikle Fransız otomobil üreticisi Peugeot, yıllar boyunca gerçekten havalı ve düpedüz ikonik otomobiller üretti. Çeşitli kronik sorunları ile bilinen Peugeot modelleri, insanların isteklerini bir türlü değiştiremedi. Fakat kronik sorunlara rağmen birçok ikonik ve sevilen modeli de satışa sunmayı başarmaktadır. Hatta bazı otomobiller bunu aşarak ya tarzları, işlevleri, hızları ya da üçünün birleşimiyle efsanevi hale geldi. Bu arabalar, Avrupa araba pazarındaki bazı büyük oyuncularla rekabet etmektedir. Ayrıca harika tasarım ve teknik özellikleriyle çoğu zaman galip gelmektedirler.

Peugeot RCZ RPeugeotun En İyi Modelleri

Fransız üreticinin satışa sunduğu ve en az Peugeot modellerine benzeyen otomobillerden biri RCZ R modelidir. Öncelikle bu otomobil efsanevi tasarımı ile spor coupe tarzı bir araçtır. RCZ R modeli ile Peugeot’nun girişimi olağanüstü olmuştur. Peugeot RCZ R, inanılmaz derecede iyi görünüyor ve sürüş performansı göstermektedir. RCZ’nin en iyi versiyonu,  1.6 litrelik turbo motordan oluşan ve 266 beygir güç üreten R versiyonudur. 0-100 kilometre hıza sadece 6 saniyede ulaşan RCZ R’nin son hızı da 250 KMS’dir.

Peugeot 405 Mi16Peugeoutun En İyi Modelleri

Türkiye’de satılmayan efsanevi arabalardan biri de Peugeot 405 Mi16 modelidir. 80’lerin sonlarında Peugeot, bir spor sedan yapmak için yoğun çaba sarf etmiştir. Sonuçta 405 Mi16, Avrupa’da üretilen en havalı ve belki de en az değer verilen spor sedanlarından biri olmayı başardı. Havalı, abartısız gövde kiti, spoyler ve harika yol tutuşu, 405 Mi16’yı bir kült klasiği haline getirdi. Ayrıca hem pratik hem de sportif bir otomobil modeli olarak oldukça sevilen ve ikonik modellerden biri olmayı başardı. 0’dan 100 kilometre hıza sadece 8.6 saniye ulaşan 405 Mi16, 220 km/h’ye rahatlıkla ulaşabilmektedir. 160 beygirlik 4 silindirli 2.0 litre motoru, aracı benzersiz kılmaktadır. Ayrıca Peugeot 405 Mi16’nın 1085 kilogram ağırlığında olması, aracın yol tutuşunu ve hızlanmasını büyük derece de etkilemektedir.

Peugeot 306 GTI-6

Peugeot’nun 306 modelleri oldukça popüler ve başarılıdır. Fakat bugünkü konuğumuz Peugeot 306 GTI-6 modelidir. Peugeot’nun resmi istatistiklerine bağlı kaldığımızda aracın doğuştan yetenekli olduğunu görebiliyoruz. 2.0 litrelik 167 beygirlik motoru, 8,5 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza ulaşmaktadır. Son derece ikonik tasarıma ve güçlü motor bloğuna sahip olan 306 GTI-6, kullanıcılara ve otomobil dünyasına büyük bir yenilik getirmektedir. Özellikle resmi istatistiklerin dışına çıktığımız zaman 0’dan 100 kilometre hıza sadece 8 saniyenin altında ulaştığı görülmektedir. Değerli otomobil yorumcularına göre Peugeot, diğer ülkelerde satışa sunduğu 306 GTI-6’nın sigortasının düşük çıkması için resmi belgelerde aracı daha yavaş göstermektedir. Sonuç olarak Peugeot 306 GTI-6 modeli, rakiplerinin ötesinde dinamik ve kusursuz bir sürüşe sahiptir.

Peugeot 208 GTIPeugeot 208 GTI

“Fransız’dan uzak dururum!” diyen kişilerin bile hayranlıkla baktığı hatchback otomobil modellerinden biri de Peugeot 208 GTI modelidir. 208 GTI, zaten havalı bir hot hatch’in en iyi versiyonlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca bu model, bazı klasik hot hatch stili için inanılmaz ve vazgeçilmez olan iki tonlu boya şemasıyla birlikte gelmektedir. Efsanevi 205 GTI’ye biraz sadık kalarak üretilen 208 GTI, sorunsuz ve inanılmaz bir yol tutuşuna sahiptir. Peugeot 208 GT’nin detaylı incelemesini, arabam.com’un blog sayfasından öğrenebilirsiniz.

Fakat bu araba hakkında kısaca bahsedecek olursak 1.6 litrelik motoru, 208 beygir güç üretmektedir. Ayrıca araç, 0’dan 100 kilometre hıza sadece 6.5 saniyede ulaşmaktadır. Hafif yapısı, ikonik tasarımı aracın çok sevilmesini sağlamaktadır. Üstelik sahip olduğu motor bloğu, aracın karakteristik özelliğini belirlemektedir. Fransız otomobil üreticisi Peugeot’un En İyi Modelleri ve özelliklerine baktığımız zaman oldukça şaşırtıcı arabalar karşımıza çıkmaktadır. Sizde sahip olmak istediğiniz veya merak ettiğiniz Peugeot modellerini arabam.com’un “Sıfır Kilometre Araçlar” bölümünden öğrenebilirsiniz. Böylece arabaların yakıt tüketimleri, teknik özellikleri ve tasarımları hakkında birçok değerli ve eşsiz bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca modellere yapılan yorumlar sayesinde daha çok fikir sahibi olabilirsiniz.

Genel olarak Fransız üretici Peugeot, son zamanlarda birçok farklı ve dikkat çekici modelleri satışa sunmaktadır. Fakat Peugeot, sadece SUV modelleri ile bilinmemelidir. Bunun sebebi; Fransız üreticinin çok değerli Sedan ve Hatchback modelleri de satışa sunmasından kaynaklanmaktadır.

İkinci El Peugeot İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here