Yüksek motor gücüne sahip araçların tam potansiyelini ortaya çıkartmaya yardımcı olan performans lastiklerini seçmek için bazı temel bilgileri bilmeniz gerekir. Örneğin performans lastiklerinin yüzey alanları diğer lastiklere oranla daha geniştir. Bu durumun temel sebebi ise daha iyi performans elde etmektir. Peki, en iyi performans lastiğinin nasıl seçilmesi gerektiğine dair fikriniz var mı? Eğer aldığınız lastiğin virajlarda ve yüksek hızlarda daha kontrollü sürüşü desteklemesini istiyorsanız yazımızın devamına göz atarak aracınıza uygun lastiği seçebilirsiniz.

Mevsimlere Göre Performans Lastiği

Eğer aracınıza performans lastiği taktırmak istiyorsanız sahip olduğunuz modele en uygun ürünü seçmeniz gerekir. Burada öne çıkan bir diğer kriter mevsim durumudur. Örneğin yaz lastiklerinin uzunlamasına kanalları bulunur. Aynı zamanda lastikte daha kısa ve enli bloklar yer alır. Tabi yüksek yaz sıcaklığına dayanıklı kauçuktan üretilmesi de oldukça önemli. Bunun yanı sıra tercihiniz, kış ya da dört mevsim lastikten yana olacaksa farklı kriterleri ele almanız gerekir. En iyi sürüşü elde edebilmek için aracınıza uygun performans lastiğini monte etmeniz oldukça önemli. Bu noktada farklı marka ve türdeki lastik seçenekleri hakkında bilgi edinmek için arabam garaj‘ı ziyaret edebilirsiniz. Çünkü doğru seçilmiş araç lastiği, sizi uzun yıllar memnun edebilir. Ancak görevini yerine getiremeyen performans lastikleri, güvenlik açıkları oluşturabilir. Bu konuda size yardımcı olmak için hazırladığımız performans lastiği önerileri aşağıdaki gibi.

Continental PremiumContact 7

performans lastiği
Yaz Lastiği

Continental lastiklerinin önemli bir özelliği olan RedChili hamuru, ısınmaya gerek duymadan iyi performans göstermeye başlar. Bunun yanı sıra Continental PremiumConctact 7 performans yaz lastiği, yakıt verimliliği ve güvenli frenleme mesafesi sağlayarak sevdiklerinize ve size daha iyi bir yolculuk deneyimi sunar. AB lastik etiketi almaya hak kazanmış Continental performans lastiği aynı zamanda ıslak, karlı ve buzlu yollarda emniyetli sürüş sağlayarak gideceğiniz yere sizi güvenle ulaştırır.

Michelin Pilot Sport 5

michelin performans lastiği
Yaz Lastiği

Uzun ömürlü ve estetik tasarlanan Michelin Pilot Sport 5, spor araçların kullanımına özel bir yaz lastiğidir. Hassas direksiyon tepkisi sağlayan Michelin performans lastiği kontrol sağlamak üzere oluşturulmuştur. Ayrıca Michelin Dinamik Tepki Teknolojisi ve MaxTouch Yapısı sayesinde ailenizle her anınızı en iyi şekilde yaşayabilirsiniz. Bahsi geçen bu özellikler, ıslak yollarda daha iyi çekiş ve virajlarda daha iyi kuvvet sağlar.

Daha fazla lastik seçeneği arabam garaj‘da

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6

goodyear performans lastiği
Yaz Lastiği

Elektrikli araçlar için de uygun olan Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 performans yaz lastiğinin yeni reçinesi, zeminle mikro-teması olanaklı kılar. Bu durum ise ıslak frenlemede kritik bir misyon üstlenir. Tüm bu bilgilerle beraber Goodyear performans lastiği daha düşük gürültü ve emisyon değerleri verir. Bu açıdan da marka, oldukça çevreci bir yaklaşım sergiler.

Hankook Ventus S1 evo 3

hankook
Yaz Lastiği

Hankook Ventus S1 evo 3, bir performans lastiğinden beklenen yüksek hızda sağlam yol tutuşu, direksiyon hakimiyeti, ıslak zeminlerde istikrarlılık ve kaygan yollarda dayanıklılık performansını ideal bir şekilde yerine getirir. Bunun yanı sıra aramid destek kayışı ve yüksek derecede zenginleştirilmiş sentetik silika bileşiği (HSSC), aracın daha uzun kilometre performansı sağlamasına yardımcı olur.

Bridgestone Potenza Sport

bridgestone
Yaz Lastiği

Islak zeminlerde olduğu kadar kuru yollarda da kısa fren mesafesi sunmayı başaran Bridgestone Potenza Sport performans yaz lastiği, dengeli bir sürüş imkanı tanır. A etiket değerine sahip performans lastiğinin özellikleri ise oldukça yenilikçidir. Lastiğin 3D kılcal kanalcıkları ve sırt dizaynı öne çıkan nitelikleri arasındadır.

Hankook Optimo 4S

optimo
Dört Mevsim Lastik

Bütün yüzeylerde ideal sürüş sağlayan Hankook Optimo 4S All Season, geniş yapısı sayesinde sağlam yol tutuşu sunarak yolcu güvenliğini arttırır. Ayrıca Hakook performans lastiğini tercih ettiğinizde yüksek direksiyon hakimiyetine de sahip olmuş olursunuz. Lastiğin öne çıkan teknolojik yenilikleri, yüksek hızlarda maksimum verim sağlamaya yeterli düzeydedir.

Hankook Kinergy 4S

hankook
Dört Mevsim Lastik

Yaz ve kış koşulları için geliştirilmiş farklı kanallar, virajlı yollarda emniyetli sürüş sağlar. Hankook Kinergy 4S lastiğinin V şeklindeki yatay olukları, asimetrik tasarımsal yapısı ve çapraz olukları dört mevsimde maksimum çekiş gücü sunar.

Bridgestone Blizzak WS-70

BRİDGESTONE
Kış Lastiği

Bridgestone Blizzak WS-70, yüksek performanslı araçlar için tasarlanmıştır. Kaygan ve ıslak zeminlerde hem sessiz hem de sağlam yol tutuşu sunar. Aynı zamanda sürücülerin direksiyon ve manevra kabiliyeti ideal seviyeye çıkarır. Aşınmaya karşı dirençli olduğundan dolayı sektördeki diğer lastiklere oranla daha uzun ömürlüdür. Bridgestone kış lastiği, yüksek silika katkısının yanı sıra su tahliye sistemiyle de öne çıkmayı başaran kış lastikleri arasında yer alır.

Pirelli SnowControl Serie 3

pirelli
Kış Lastiği

Pirelli SnowControl Serie 3 performans lastiğinin belirli ebatlarında Run Flat özelliği bulunur. Bu özelliği sayesinde daha dayanıklı ve kaliteli nitelikler kazanırken performans lastiği seçenekleri arasındaki yerini alır. Bu Pirelli lastiği, sürücülere etkili viraj kabiliyeti de kazandırır. Aynı zamanda kış lastiğinin geliştirilmiş desen bileşenleri ve tuğla şekilli kılcal kanalları kuru ya da ıslak zemin fark etmeksizin direksiyon hakimiyeti sağlayarak güvenli sürüş sağlar.

Debica Frigo 2

debica-frigo-2
Kış Lastiği

Rahatlığı ve güvenliği ön planda tutan sürücülerin performans lastiği tercihleri arasında yer alabilecek Debica Frigo 2, sektördeki lastiklere oranla sessizliğiyle ön plandadır. Aynı zamanda sulu karı ve suyu hızlı bir şekilde lastikten uzaklaştırabilir. Debica kış lastiği, kısa frenleme mesafesi de sunarak güvenlik faktörünü yükseltir.

Lastik seçeneklerini listelemek ve satın almak için arabam garaj‘a göz atın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here