Farklı özellik ve ebatlara sahip kamyon lastiklerini seçerken biraz zorlanabilirsiniz. Örneğin lastiklerin boyutu; direksiyon tepkisini, frenleme kuvvetini ve yakıt tüketimini etkiler. Tabi tüm bu faktörler, kamyon lastiğiyle yapacağınız yolculuk boyunca sürüş kalitenizi belirler. Küçük araçlara kıyasla en iyi kamyon lastiklerini seçmek için bazı ipuçlarını bilmek gerekir. Genel olarak kamyon lastiklerini değerlendirirken çekiş gücüne, dayanıklılığına ve sürüş kalitesine bakarak ele almakta fayda var. Bu noktada farklı marka ve türdeki lastik seçenekleri hakkında bilgi edinmek için arabam garaj‘ı ziyaret edebilirsiniz. Şimdi ise sizlere doğru lastiği seçme konusunda yardımcı olabilmek adına 5 kamyon lastiğini önerisi listeleyeceğiz.

Cooper Evolution H/T All Season

cooper

 

Cooper Evolution H/T All Season kamyon lastiği sayesinde yıl boyu güvenli ve konforlu sürüş sağlayabilirsiniz. Lastiğin simetrik sırt tasarımı, diş derinliğini uzun süre korumaya yardımcı olur. Aynı zamanda bu sayede daha sessiz bir sürüş elde edilir. Cooper kamyon lastiği, ıslak ve kuru zeminlerde sağlam yol tutuşu sergileyerek güvenliği ön plana çıkartır. Lastik yapısında ise suyu tahliye eden oluklar yer alır.

Falken Wildpeak A/T Trail 

falken kamyon lastiği

Zorlu yol şartlarında ve beklenmeyen hava koşullarında ideal sürüş deneyimi sağlayan Falken Wildpeak A/T Trail, özellikle ıslak yollarda farkını gösterir. Sürücüler, Falken kamyon lastiğini hem arazi şartlarında hem de asfaltta rahatlıkla kullanabilir. Çünkü bu lastik, All Terrain (AT) özelliğine sahiptir. Yani, bütün arazi şartlarına uygun olarak tasarlanmıştır. Bu özelliği sayesinde hafif karlı ve çamurlu yollarda ideal bir performans gösterir. Aynı zamanda lastiğin bileşenleri delinme gibi hasarlara dayanıklıdır. Arazi lastiklerinde Falken Wildpeak A/T Trail ön plana çıkar.

arabam garaj’ı keşfedin!

Bridgestone Blizzak DM-V2

kamyon lastiği

Alanında yetkin bir marka olan Bridgestone, kamyon lastiklerinde de adından söz ettirir. Bridgestone Blizzak DM-V2 kamyon lastiği, sürücülere daha güvenli bir sürüş sağlar. Aynı zamanda sağlam yol tutuşu ve iyi bir frenleme mesafesi sunması sayesinde sürücülere daha iyi direksiyon hakimiyeti verir. Lastik, özellikle karlı ve buzlu yüzeyleri iyi kavrar. Kamyon kış lastikleri arasında Bridgestone Blizzak DM-V2 öne çıkmayı başarır.

Yokohama Geolandar M/T G003

kamyon lastiği

Yokohama Geolandar M/T, asfalt dışında rahatlıkla kullanılabilecek kamyon ve SUV lastiğidir. Geolandar kamyon lastiği, performans ve güç odaklı bir tasarıma sahiptir. Tasarımındaki sırt desenleri daha iyi yol tutuşu sağlar. Bu sayede sürücülerin direksiyon hakimiyeti de arttırılır. Aynı zamanda zorlu arazi şartlarına rağmen sürülere daha sessiz bir sürüş deneyimi sunar.

Michelin Defender LTX M/S

kamyon lastiği

Michelin Defender LTX M/S kamyon lastiği, dört mevsim kullanıma uygun tasarlanmıştır. Frenleme performansında öne çıkarken karda da iyi çekiş sağlar. Michelin kamyon lastiği, yakıt tasarrufunda ve daha sessiz sürüş sunmada dikkat çeker. Aynı zamanda ıslak yollarda kısa fren mesafesi sağlayarak güvenlik faktörlerini yükseltir. Michelin lastiği, kendinden önceki nesle oranla da daha uzun ömürlüdür. Bu lastikle otoyollarda kolay ve güvenli seyahat edebilirsiniz.

Daha fazla lastik seçeneği için hemen arabam garaj‘ı ziyaret edin!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here