Yolculuk esnasında veya park halinde bir araç gördüğümüzde kesin bu araba şöyle bir insanın arabası diye benzetmeler yapmışızdır. Buna kişiliği yansıtan araç diyebiliriz.

Araçlar bir nebzede kullanıcı profili hakkında bilgi verir. Bizim de gözümüzde anında canlanır ve hafif bir tebessüm oluşur. Kişinin kullandığı her şeye göre yorumlayabiliriz. Bunları herkes için söylemek doğru olmaz çünkü bazı insanların bu durumdan haberleri bile yok… Bu araçlar neymiş bakalım;

1. BMW F30 3 Serisi – Müteahhit Karısı Arabası

Özellikle Türkiye’de bu araçlar oldukça fazladır. İş böyle olunca gösterişli olmasında da kaynaklı, eşlerine bu araçlardan alırlar(doğruluğunu araştırmak lazım:) ). Eğer yolda sizde bir BMW F30 3 serisi görürseniz ve sürücüsü bayansa müteahhit karısı olabilir.

2. Mitsubishi L300 – Alçı Sıva İşleri Yapılır

Seyir halinde gidiyorsunuz birden dikiz aynınıza baktınız ve arkadan bir L300 geliyor. Aklınıza da evdeki sıvasız duvarlar geldi. Sorsam mı? Sormasam mı? diye hiç çekinmeyin trafiği tehlikeye sokmadan arkanızdaki araçla iletişime geçin ve sıvanızı yaptırın . Sıvacı çıkma ihtimali %90 dır.

3. Mini Cooper S – Üniversiteli Zengin Babanın Kızı

Genelde bu araçların rengi alışılmışın dışında olur. Eğer gördüğünüz araç böyle renkteyse sürücüsü kesinlikle kadındır. Muhtemelen genç ve üniversitelidir. İşin içine sohbet muhabbette girerse arabanın nasıl alındığını bile dinleyebilirsiniz. 😀

4. FIAT EGEA- Dikkat Kiralık Çıkabilir!!!

Özellikle sedan ve boş versiyonları için konuşuyorum . Muhtemelen bir filoya bağlı şirket arabasıdır. Araba alacaklara da buradan seslenmek istiyorum. Bu araçları alırken galeriden almayın . Kesinlikle sıkıntılı bir filo çıkmasıdır.

5. FIAT DOBLO- Enişte Piyasalar Çok Yüksek Dikkatli Ol

Bu kişiliği bilmeyen yoktur herhalde. Bu kişiliği yansıtan araç işte enişte arabasıdır. Aksini inkar etmek araç yasalarına aykırıdır. Belki birkaç istisna olabilir. Onlar hariç tabi. Yakınınızda bu araçtan varsa bagajını açıp bir kontrol edin . Mangal ve atlet olacaktır. Bunlar olmazsa olmazlardır.

6. Peugeot 106 – Düşük Bütçeli Modifiyeci

Şu anki durumda düşük bütçeli dememiz biraz yanlış olabilir. Piyasalar oldukça yüksek. Arabası olan bir insan varsa hiç de düşük gelirli değildir artık. Ama biz konumuza gelelim . Bu araçların modifiye olanağı diğer araçlara göre daha az maliyetlidir. Bu yüzden de tercih sebebidir.

Uygun Alınabilecek Off-Road Araçlar 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here