Hennessey Venom F5’in En İyi Özellikleri

0
2479

Hennessey Venom F5’in En İyi Özellikleri… Bugünkü içeriğimizin temel noktası olan Hennessey Venom F5, son zamanların en iyi spor otomobillerinden biri olmaktadır. Ayrıca Hennessey Venom F5, Amerikan otomobil üretim şirketi Hennessey’in inanılmaz hızlı otomobillerinden biri olmaktadır. Ayrıca Amerikalı şirket, hızlı ve dinamik otomobiller üretmekte ünlüdür. Böylece Amerikalı spor otomobil üreticisi Hennessey, Venom F5 modeli ile övünmektedir. Son zamanların en hızlı otomobil modellerinden birini ürettiklerini iddia etmektedir. Fotoğraflardan da gördüğümüz spor otomobil Venom F5, Teksas’taki yeni Hennessey tesisinde üretilmektedir. Venom F5, 435 kilometre hıza ulaşan 2014 Venom GT’nin bir önceki modelidir. Tasarımı ve genel teknik özellikleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmaktadır. Ayrıca çok özel ve sınırlı sayıda üretilen spor otomobil, fiyat etiketi ile de dikkatleri üzerine çekmektedir. Bu otomobil efsanevi ABD’li yarış pilotu John ‘Heinrocket’ Heinricy tarafından tasarlanmıştır. Sözümüzü daha fazla uzatmadan bu spor otomobilin en iyi özelliklerini incelemeye başlayalım…

Hennessey Venom F5’in En Havalı Özellikleri

Efsanevi Dış MekanHennessey Venom F5in En İyi Özellikleri

Öncelikle aracın gövdesi ve şasisi neredeyse tamamen karbon fiberden yapılmıştır. Ayrıca aracın gövdesi ve şasisi, Amerika’nın popüler otomobil üreticilerinden biri olan Hennessey’in ortağı The Delta Motorsport Silverstone tarafından Birleşik Krallıkta üretilmektedir. Venom F5, Amerikan kökenli bir spor otomobil olsa da başarılı şirket araca farklı tasarımlar ve parçalar eklemek istemiştir. Bu yüzden de dikkatleri üzerine çekmek için  farklı yerlerden ve kaynaklardan parçalar almak/ürettirmek zorunda kalmıştır. Örnek olarak aracın dış kısmı McLaren F1’den etkilenilerek tasarlanmıştır. Böylece aracın ilham kaynağı, McLaren F1 modeli olmaktadır. Ayrıca Venom F5, şasideki karbon fiberin yanı sıra dünyadaki en hızlı yol otomobili olması amacıyla türünün ilk örneği olan aktif aerodinamiğe de sahiptir. Dış tasarım olarak bildiğimiz hızlı giden otomobillere benzese de sahip olduğu şasi özellikleri ile farklı ve özel olduğunu belli etmektedir.

Şık İç MekanHennessey Venom F5in En İyi Özellikleri

Öncelikle spor otomobillerin iç mekanı oldukça önemlidir. Ayrıca gösterişli iç mekan yerine zarif ve sade iç mekan tasarımı, spor otomobillerin şıklık derecesini de arttırmaktadır. Hennessey Venom F5’in iç tasarımı da Amerikalı şirketin başarısını ön plana çıkaran başka bir önemli noktadır. Konfor, kalite ve yaşam alanı, sürücünün sahip olduğu otomobili ile uyum içinde hissetmesini sağlama amacına sahiptir. Örnek olarak Koltuklar Muirhead derisinin lüksüyle kaplanmıştır. Muirhead derisi düğmeler, anahtar, kontrol ve karbon fiber direksiyon simidinin üzerinde bulunmaktadır. Böylece sürücüye ve yolcuya üst seviye de şıklık duygusunu hissettirmektedir. Ayrıca aracın iç tasarımı, direksiyon başındaki sürücüye hızlı bir uçağa pilotluk yapıyormuş hissi vermesi için tasarlanmıştır.

Güçlü Motoru

Aracın duyurulduğu ilk zamanlar Venom F5’in 7.4 litrelik çift turbo şarjlı bir V8 motorla çalıştırılacağına dair söylentiler vardı. Fakat Amerikalı üretici bir zaman sonra bu kararını değiştirdi. Bu yüzden Venom F5’in üzerinde  6.6 litrelik, 1.817 beygir güç üreten bir motor mevcut olmaktadır. Bu değerler ile aracın son hızı yaklaşık olarak saatte 500 kilometrelere çıkmaktadır. Ayrıca Venom F5, benzersiz bir araç seçim moduna sahiptir. 5 adet olan seçim modları, aracın sürüş tarzını ve hissiyatını kullanıcının isteğine göre değiştirebilmektedir. Üstelik bu modlar, CIMA 7 ileri vitesli otomatik şanzımanı ile oldukça uyumludur.

Sınırlı sayıda Üretildi

Amerikalı spor otomobil üreticisi, Hennessey Venom F5 serisinden sadece 24 adet üretmiştir. 12’si Amerika Birleşik Devletleri için ayrılmıştır. Geri kalan 12 Hennessey Venom F5 modelleri de diğer ülkelere satılacaktır. Bu yüzden ülkemizde gelemeyecek bir model olduğu düşünülmektedir. Ayrıca çok özel ve birbirinden değerli olan araçların fiyatlandırması yaklaşık 1,6 milyon ila 2,1 milyon dolardan başlıyor.

“Hennessey Venom F5’in En İyi Özellikleri” adlı içeriğimizin son konusu da Amerika spor otomobil modeli Venom F5’in yeni logosudur. Yeni Hennessey Venom F5, Amerikalı üreticinin ürettiği diğer tüm otomobiller gibi logosuyla dikkat çekiyor. Fakat bu otomobil modelinin logosundaki “Çentik” detayları dikkatleri üzerine çekmektedir.  Yeni “Çentikli H” logosu, bu aracın vaat ettikleriyle uyumlu ve farklı bir his vermektedir. Son olarak Hennessey Venom F5, oldukça farklı ve özel bir otomobil modelidir. Dünyada sadece 24 adet olan bu otomobil, fiyat etiketi ile değerini belli etmektedir.

Güncel İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here