Alfa Romeo Tonale Hakkında Bilmediklerimiz

0
4042

İtalyan üreticinin yakın zamanda satışa sunacağı Alfa Romeo Tonale Hakkında Bilmediklerimiz! Alfa Romeo Tonale, 2021’de satışa sunulacak olan sportif-hibrit SUV’dir. İtalyanların en iyi araba modellerinden biri olacak olan Tonale çok yakında satışa sunuluyor. 2021’in sonlarında bayilerde görmeyi umut ediyoruz. Şimdiye kadar Alfa Romeo’nun yeni hızlı SUV’sinin sadece konsept versiyonunu gördük. Fakat konsept versiyonunu görsek de araç hakkında birçok detaya öğrenebilmekteyiz. Ayrıca yakında piyasaya sürülecek olan Tonale muhtemelen en ilginç SUV’lardan biri olacak. Alfa’nın mevcut teknolojik özelliklerinin ve güvenlik sistemlerinin tümünün yanı sıra verimli bir hibrit motor modelini, bu araçta bekliyoruz. Önceki Alfa SUV serisinin hayranları, gelecek vaad eden bu sürüm için heyecanlı olmalı. Yakında piyasaya sürülecek olan Alfa Romeo Tonale hakkında şu anda bildiklerimiz aşağıdadır.

Teknoloji, Konfor ve GüvenlikAlfa Romeo Tonale Hakkında Bilmediklerimiz

Öncelikle bilgi-eğlence özellikleri ve bağlantı ile ilgili olarak mevcut Alfa Romeo SUV modellerinde olan tüm teknik özellikler, bu araçta da bulunmaktadır. Yüksek kaliteli malzemelerin kullanımının yanı sıra iyi oturma pozisyonu ve yapı kalitesi karşımıza çıkacaktır. Ayrıca konsept versiyonunda sadece 4 koltuğa sahip olan Tonale, karşımıza 5 koltuklu olarak çıkacaktır. Sahip olacağı teknoloji, İtalyan otomobil üreticisi için bir devrim niteliğinde olacaktır. Böylece İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo’nun kötü izleniminin ortadan kalkması planlanmaktadır. Konfor ve teknolojinin birleşiminden doğan keyifli sürüşler, insanların İtalyanlara karşı olan algılarını değiştirecektir. Bildiğimiz üzere birçok kişi İtalyan otomobili Alfa Romeo’lara karşı ön yargı ile yaklaşmaktadır. Geçmişteki olumsuzluklar, markanın geleceğini etkileyeme devam etmektedir. Fakat başarılı üretici, satışa sunduğu son model araçlar ile bu izlemini ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Ayrıca Tonale’de bu proje kapmasında yer alan araba modellerinden biri olmaktadır. Alfa’nın SUV segmentinde devrim yaratacağına inanılmaktadır.

Şu an itibariyle, bunu destekleyecek resmi testler veya istatistikler olmadığı için Tonale’nin fiziksel açıdan ne kadar güvenli olduğunu tam olarak söyleyemeyiz. Fakat güvenlik özellikleri ve sistemlerinin bizleri şaşırtacağını düşünüyoruz. Alfa Romeo ile birlikte gelen sürücü destek ekipmanı, mevcut premium modellerinde sunulan sistemlerle hemen hemen aynı olacaktır. Ayrıca otomatik acil frenleme, adaptif hız sabitleyici ve benzeri gibi beklenen modern özellikler kesinlikle Tonale’de var olacaktır. Fakat asıl merak edilen nokta, özelliklerin kaç paket ve donanım halinde satışa sunulacağıdır. Eğer İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, satışa sunacağı Tonale’nin standart özellikleri, rakiplerine göre daha fazla olmalıdır. Bu sayede rakiplerine göre daha fazla avantaj sunabilecektir.

Tasarım ve Motor Alfa Romeo Tonale Hakkında Bilmediklerimiz

Öncelikle hibrit versiyon, arkaya monte edilmiş motorun yanı sıra kaputun altında içten yanmalı motor kullanan nispeten standart bir düzene sahip olacak. Alfa’nın geçmişi göz önüne alındığında, muhtemelen en güncel Alfa Romeo’larda kullanılanlar gibi turbo şarjlı dört silindirli motoru, bu modelde de göreceğiz. İç mekan, özellikle kabin etrafındaki aydınlatma göz önüne alındığında, bazı fütüristik tasarım seçenekleriyle kesinlikle görülmesi gereken bir tasarıma sahip. Görünüşe göre Alfa, gerçekten çok şık olan gösterge panosuna ve kontrollere daha minimalist bir yaklaşım benimsemiş gibi görünmektedir. Serin, dairesel hava menfezleri ve dijital gösterge kümesi ile gösterildiği gibi modern özellikler burada bitmiyor.

Alfa Romeo Tonale Hakkında Bilmediklerimiz Dış tasarımına baktığımız zaman Tonale, Stelvio gibi mevcut Alfa SUV modellerine benzer bir tarz benimsiyor. Ayrıca arka lambalar ve ön ızgara gibi klasik Alfa detaylarıyla şık, sportif bir dış tasarıma sahiptir.

Mevcut Rakipleri

“Alfa Romeo Tonale Hakkında Bilmediklerimiz” adlı içeriğimizdeki son bölümde rakipleriyle olan karşılaştırmalarıdır. Alfa Tonale mevcut serideki eski bir modelin, özellikle de Giulietta hatchback’in yerini alacak. Bu kararın bir kısmı, Giulietta’nın şu anda yaklaşık on yaşında olduğu gerçeğinden gelmektedir. Başarılı model, başarılı yeni bir sürüm ile yenilenecektir. Ayrıca Giulietta hatcback modellerinin bir süredir yeni güncellemeye veya değişime ihtiyacı vardı. Bu değişimi yapacak olan model Tonale olacak gibi. Bu aynı zamanda Volkswagen’in T-Roc, Mercedes GLA ve Jaguar’ın E-Pace gibi aynı sınıftaki diğer otomobillerle rekabet edeceği anlamına geliyor. Zorlu bir yarış ortamına çıkacak olan Tonale’nin neleri başaracağı merak konusu olmaktadır. Bunun sebebi, rakiplerinin köklü markaların, köklü modelleri olmasından dolayı kaynaklanmaktadır. Bu yüzden İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo’nun ortaya çıkarması gereken model, bizleri şaşırtmalıdır.

İkinci El Alfa Romeo İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here