Göl üstünde Çıldır’dık! / Çıldır Gölünde Testler…

0
39717
Çıldır Gölünde Test

Çıldır Gölü hakkında ne biliyorsunuz? Kars Çıldır Gölü’nde oto testleri yapıldığını duymuşsunuzdur. Süreyya izgi, Çıldır Gölü’nde BMW ve Mini buz sürüşüne davet ediyor…

Göl üstünde Çıldır’dık!

Borusan Otomotiv Motorsport (BOM), Çıldır’da düzenlediği BOM Akademi; Kar ve Buz Sürüş Eğitimi’nin 6’ncısını bu sene de donmuş Çıldır Gölü üzerinde sürdürdü. Çıldır Gölü üzerinde BMW ve MINI ile yapılan buz sürüşüne, Sarıkamış’ta Land Rover Experience ile off-road kar sürüşü de eklendi.

2. El BMW otomobil fiyat listesi burada!

Borusan Otomotiv Motorsport (BOM) ve sosyal sorumluluk bilinci ile oluşturduğu BOM Akademi; Kar ve Buz Sürüş Eğitimi’nin 6’ncısını bu sene de donmuş Çıldır Gölü üzerinde sürdürdü. Benzerleri Kuzey Avrupa ülkelerinde gerçekleştirilen adrenalin dolu etkinliğe bu sene Çıldır Gölü üzerinde BMW ve MINI ile yapılan buz sürüşüne, Sarıkamış’ta Land Rover Experience ile off-road kar sürüşü de eklendi. 2008 yılında, ülkemizde motor sporlarının gelişimine ve Türkiye’nin yurtdışında tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla kurulan Borusan Otomotiv Motorsport (BOM), 2020 sezonu lansmanını da Kars’ta gerçekleştirdi.

Soğuğu iliklerimizde hissettik:)

Gündüzleri -5, geceleriyse -15 derece civarında ısının hakim olduğu günlerde gerçekleştirilen etkinlikte yüksek teknolojiyle donatılmış otomobil ve SUV’ler cetin doğa koşullarına karşı hünerlerini ortaya koymayı başardılar. Tamamen kar ve buzla kaplı Çıldır gölü üzerinde, Kuzey Avrupa ülkelerindeki eğitim ve test pistlerine benzer şekilde hazırlanan parkurda ileri sürüş teknikleri uygulamalı olarak gösterildi. BMW M5 Competition, BMW M4 Competition, BMW M240i xDrive ve Yeni BMW 320i M Paket modellerinin yanı sıra MINI John Cooper Works Countryman ALL4’un kullanıldığı etkinliklerde, katılımcılar ünlü pilot İbrahim Okyay’ın öncülüğündeki BOM Akademi eğitmenleri eşliğinde, hem standart kış lastikleri hem de çivili yarış lastikleri ile otomobillerin sınırlarını zorlarken Doğu Anadolu’nun eşsiz güzelliğinde performanslarını sergilediler.

Toz kar, donmuş göl ve ötesi

Alp Dağları’yla birlikte toz kristal karın yağdığı nadir bölgelerden biri olan Sarıkamış’ta ise yine BOM Akademi’nin profesyonel eğitmenlerinin eşliğinde Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Velar, Yeni Range Rover Evoque, Land Rover Discovery ve Yeni Land Rover Discovery Sport modelleriyle Land Rover Experience off-road kar sürüşü yapıldı. Land Rover model ailesinin ağabeyi Discovery’nin başını çektiği konvoy, Sarıkamış ormanları içerisinde gerçek bir off-road kar sürüşü gerçekleştirdi.

30 cm’lik buz üzerinde dans

Çıldır Gölü BMW TestleriDonmuş Çıldır Gölü’nde kalınlığı yaklaşık 30 cm’yi bulan buz üzerinde 320i, M4 ve  M5 Competition ile sürüşler gerçekleştirirken BOM eğitmenlerinden Hakan Değerli gözetiminde drift sürüşler yaptık.

Çivisiz, standart kış lastikleri takılı BMW 320 ile hazırlanan etapta iki hızlı tur atarken tutulan zamanlar, katılımcılar arasındaki sıralamayı belirledi. M4 ve M5 Competition ile yaptığımız buz üzerinde drift sürüşler etkileyici fotoğraf karelerine yansıdı.

Buz üzerinde tam gaz sürüşlerimizde MINI Cooper Countryman JCW ile de oldukça keyifli dakikalar geçirdik. Sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi ALL4’a sahip kompakt SUV, standart kış lastikleriyle yoğun kar ve buza meydan okumayı bildi.

2. El Mini Cooper fiyat listesi burada!

Ormanları Land Roverlarla geçtik

Çıldır Gölü BMW TestleriEtkinliğin ikinci günüdeyse Sarıkamış’ta Land Rover model ailesiyle off road sürüşü gerçekleştirdik. Hava sıcaklığının eksi 15’I bulduğu ve zaman zaman kar fırtınasının yaşandığı ortamda Range Rover’dan Defender’a tüm Land Rover modelleri güçlü karakterlerini ortaya koydular ve off road sürüşlerini keyif haline getirdiler.

Yeni Evoque lansmanı da yapıldı

Borusan Otomotiv’in düzenlediği bu etkinlik aynı zamanda yeni Range Rover Evoque’un da Türkiye lansmanıydı. Bugüne kadar 772 binden fazla küresel satış rakamı ve 217’den fazla uluslararası ödülle lüks kompakt SUV pazarına öncülük eden Yeni Range Rover Evoque, Türkiye’de 2.0 litre 150 bg ve 2.0 litre 180 bg’lik dizel motor seçenekleriyle satışa sunulacak. İmza niteliğindeki Coupé tasarımıyla Yeni Range Rover Evoque, aynı zamanda içeriye gömülen kapı kolları, R-Dynamic Dış Tasarım seçeneği, sportif vites tasarımı ve Elektrikli Açılır Panoramik Cam Tavan’ı ile yeni tasarım dilini gözler önüne seriyor. Ayrıca R-Dynamic seçeneği ile birlikte sunulan ön tampon hava girişlerinde, kaput üzerinde, yan ayna altlarında ve egzoz çıkışlarında bulunan bronz renkli parçalar, Yeni Range Rover Evoque’un sofistike duruşuna atıfta bulunuyor. Model için sunulan 10 farklı renk seçeneğinin yanı sıra ilk defa Yeni Range Rover Evoque’a özel olarak otomobilseverlerin beğenisine çıkan Seoul Pearl Silver renk seçeneği de otomobili özel kılan yenilikler arasında yerini alıyor.

Jaguar i-Pace de Çıldır Gölü’nde test edilmişti!

ClearSight dikiz aynası dikkat çekecek

Şehre ve ötesine hakim olmak isteyenler için benzersiz bir deneyim vadeden Yeni Range Rover Evoque, 10 inç dokunmatik Touch Pro Duo ekranı, İnteraktif Sürücü ekranı ve opsiyonel olarak tercih edilebilen gün ışığına yakın kalitede ışık sağlayarak göz yorgunluğunu azaltan Matrix Led farları ile sürücülere konfor ve güvenliği bir arada sunuyor.

2. El Range Rover Evoque fiyat listesi burada!

Yeni Range Rover Evoque’un en dikkat çekici teknolojik yeniliklerinden biri olan ClearSight dikiz aynası ise kullanıcılara benzersiz bir kolaylık sunuyor. Dikiz aynasının tek bir hareketle yüksek çözünürlüklü ekran haline gelmesini sağlayan bu sistem, 50 derecelik açı ile hem daha geniş bir görüş alanı hem de daha yüksek bir çözünürlük sağlıyor. Ayrıca, bagajdaki yüksek eşyalar ya da kirli arka cam gibi geri görüşü engelleyecek durumlarda bile ClearSight dikiz aynası ile manevra yapmak çok daha güvenli bir hale geliyor.

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here