2020 Mercedes Benz A200 1.3T 7G-DCT Detaylı İnceleme

1
52821
Kapak

Murat Tosun, Mercedes Benz A200 testi yaptı. Mercedes Benz A200 özellikleri ve fiyatı hakkında detaylı bir değerlendirme paylaştı. Mercedes Benz A200 yakıt tüketimi ve diğer detaylar için okumaya devam edin…

Ama önce Mercedes Benz A200 görsellerine bakalım…

Mercedes Benz A200 Görselleri/ 2020 Mercedes Benz A200 Fotoğraf Galerisi

Mercedes Benz A200 fotoğraflarını büyüterek görmek için galerinin üzerine tıklayın!

Mercedes Benz A200 Testi: Mercedes Benz A200 Özellikleri ve Fiyatı

Mercedes Benz A200 test sürüş izlenimlerini paylaşan Murat Tosun, “ateş gibi rengiyle kompakt sınıfta çok iş yapar” dedi…

  • 163 beygir güç üreten benzinli motoru var.
  • 7G-DCT çift kavramalı otomatik şanzıman en iyilerden biri.
  • Çok güçlü ama az yakmayı da biliyor.
  • Küçük hacimli motorla 225 km/s hız yapabiliyor.
  • 0-100 km/s hızlanması sadece 8 saniye.
  • Premium özellikleri olan kompakt HB
  • Sınıfının en iyi Euro NCAP sonuçlarından biri

Mercedes Benz A200 Hakkında

Mercedes Benz A Serisi ülkemizde kompakt HB dendiği zaman akla ilk gelen modellerden. Son derece iddialı olan Mercedes Benz A Serisi, Türkiye’de 239 bin TL’lik başlangıç fiyatıyla çok kişinin aklını çeler.

Mercedes Benz A Serisi İncelemesi için buraya tıklayın!

Mercedes Benz A200 Tasarım Özellikleri

Mercedes Benz A Serisi’ni kompakt HB sınıfının en iddialı oyuncularından biri yapmak için çok başarılı bir şekilde yeniledi. Premium olmasına rağmen kompakt HB sınıfında başlangıç fiyatı sınıfın diğer modelleriyle neredeyse aynı olunca yeniden gündeme geldi. Başlangıç etiketi aklında kompakt HB satın almak olanları kendine bir mıknatıs gibi çeken özelliklerinden biri. Tasarımsa onu satın alınabilecekler listesinde çok rahat bir şekilde üst sıralara çıkarıyor. Mercedes Benz A Serisi sadece havalandırma ızgarasının tasarımıyla bile tüm dikkatleri üzerine çekebilecek yeteneği olan araçlardan biri. Elbette havalandırma ızgarasında parlayan Mercedes Benz yıldızı da çok ama çok önemli bir faktör.  Mercedes Benz A200’ün alışkın olduğumuz tasarımlardan farklı bir şekilde çamurluğun içine yükselerek ilerleyen far tasarımı son derece farklı. Tampon tasarımının sportif karakterine petek dokulu hava kanalları çok iyi adapte edilmiş. Ona baktığınız zaman bir yıldızın geldiğini anlıyorsunuz.

Mercedes Benz A200 İç Mekan Özellikleri

Artık tüm yeni Mercedes Benz modellerinde kullanılan ve neredeyse kokpit boyunca ilerleyen dijital ekran son derece başarılı. Gösterge panelinin de bu ekranda yer aldığı tasarım sonradan monte edilmiş gibi görünen sistemleri kullanan rakiplerine önemli bir ders veriyor. Adeta sade ve şık olmak bu kadar basit demişler. Yaşam alanında kullanılan malzeme kalitesi onun bir Premium araç olduğunun ispatı.

Elinizi yaşam alanında gezdirdiğiniz zaman kullanılan plastik malzemenin kalitesinin iyi seviyede olduğunu hemen fark ediyorsunuz. Kullanışlı bir kabin içi tasarımına sahip olan Mercedes Benz A200 sedan bizlerin genişlik ve eşya gözleri sayısı açısından da beklentilerimizi zorlanmadan karşıladı. Keyif veren ve göze hoş görünen yaşam alanı tasarımında sadece daire formlu orta konsola monte edilmiş 3 adet havalandırma kanalına alışamadık. Kullanım açısından da bu hava kanallarında biraz sıkıntı yaşadık.

Mercedes Benz A200 Motor Özellikleri

Mercedes Benz A200 MotoruMercedes Benz A200 burada farkını açık bir şekilde ortaya koyuyor. Küçük hacimli turbo benzinli ünite onun atak bir karaktere sahip olmasını sağlıyor. Küçük hacmine rağmen turbo benzinli motor 163 HP güç ve 250 Nm tork üretiyor. Sunulan bu değerler sadece matematiksel değil kullanım şartlarında da bu gücü kullandığınızı sonuna kadar hissettiriyor. İddialı motora 7G-DCT çift kavramalı otomatik şanzıman eşlik ediyor. Ekonomi ve performans vites seçimlerinin tam istediğiniz gibi olmasında gerçek bir usta.

Çift kavramalı şanzımanlar arasında en iyilerden biri. Bu kombinasyonun fabrika verilerinde karma tüketimi 5.6 litre olarak açıklanıyor. Yaptığımız testler sırasında 6.4 litre gibi bir tüketim sonucuna ulaştık. Benzinli otomatik için iyi bir değer. Mercedes Benz A200’ün fabrika verisi performans verilerine baktığımız zaman 0-100 km/s hızlanmasını 8 saniyede gerçekleştirirken, son hızının 225 km/s olduğunu görüyoruz. Bu performans verilerine rahatlıkla ulaşabileceğinizi daha ilk kullanımdan itibaren ispat ediyor.

İlk çalıştırmalar sırasında biraz gürültülü olan motor hafif bir ısınmanın ardından gürültüyü kesiyor.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Mercedes Benz otomobil modelleri artık hem konforlu hem de dinamik karakterli. Mercedes Benz yönetimi bu kararı aldı ve çok da iyi yaptı. Elbette bu kararı alırken Mercedes Benz’in o bildik konfor karakterinden vazgeçmediler. Konforla birlikte araca yüksek sürüş keyfini de eklemeyi başararak önemli bir iş yaptılar. Elektronik yardımcılarının sürüş keyfini kısıtlamadığı ve tam vaktinde müdahale ettiği Mercedes Benz A200, keyif vermesinin yanında güvenlikten de ödün vermiyor. Zaten küçük bir aksaklık olması durumunda son dönemlerin gelişmiş elektronik güvenlik yardımcıları kusursuz çalışarak aracı güvenli konuma alıyor. Yol gürültüsü olmaması konusunda Premium sınıfta yer alan bir araçta beklediğiniz ne varsa size sunuyor. Yüksek hızlara çıkıldığında bile aracın yaşam alanına gelen gürültü rahatsız edici boyutlara ulaşmıyor. Yönlendirme kabiliyeti açısından hem sistem hem de direksiyon simidi oldukça iyi. Yönlendirmeler keskin ve neredeyse hiç boşluk yok. Süspansiyon sisteminin konfor odaklı çalışma karakteri derin çukur geçişlerini yaşam alanına az yansıtırken, dinamik sürüş istendiğinde de bir anda karakter değiştiriyor.

Sıfır Mercedes-Benz Fiyat Listesi 

Mercedes Benz A200 Euro NCAP

Mercedes Benz A Serisi Euro NCAP testine 2018’de alında ve bu testten en yüksek puan olan beş yıldız aldı. Mercedes Benz A Serisi yetişkin güvenliğinden yüzde 96 gibi son derece yüksek bir puan aldı. Çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 91 ve yaya yolcu güvenliğinden de yüzde 92 puan alarak ne kadar güvenli olduğunu ispatladı. Araç güvenlik yardımcılarından da yüzde 75 aldı.

Mercedes Benz A200 Yorumları

Murat Tosun’un Mercedes Benz A200 Serisi yorumları: “Mercedes Benz A200 son dönemlerde kullandığım en iyi kompakt HB arabalardan biri. Hem dinamik sürüşü hem de konforu istendiği gibi sunan araç adını farklı bir yere zorlanmadan yazdırıyor. Güçlü motoru, iddialı performans değerleri ve başarılı çalışan şanzımanıyla araba kullanmayı sevenler için en iddialı seçeneklerden biri. Mercedes Benz A200 Euro NCAP testinden en yüksek puanlardan birini alan araçlardan olması onun en önemli artılarından.

Mercedes-Benz A Serisi fiyat listesi

Mercedes Benz A200 Fiyat Özellikleri

Onun için uygun fiyatlı dememiz mümkün değil. Ancak Türkiye kompakt HB pazarında fiyatlara baktığımız zaman bir anda ağzımızdan uygun fiyatlıymış yorumu çıkıyor. Çünkü 239 bin TL’lik başlangıç fiyatı Premium sınıfta yer almayan bir modele bakan alıcıların bile günümüz fiyat şartlarında aklını çelebilecek türden. Mercedes Benz A180d dizel otomatik seçeneğin 255 bin TL’lik etiketi bile günümüz şartlarına göre son derece uygun.

Mercedes Benz A200 Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.3 lt /Motor Hacmi: 1332 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 163 HP
  • Maksimum Tork: 250 Nm
  • 0-100 km/s Hızlanma: 8.0 sn
  • Maksimum Hız: 225 km/s
  • Frenleri: Önde hava kanallı disk
  • Arkada Disk.
  • Mercedes Benz A200 Yakıt Tüketimi Miktarı:
  • Yakıt türü: Benzin
  • Şehir İçi: 6.6 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 5.1 lt/100 km
  • Karma: 5.6 lt/100 km
  • Test: 6.4 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu 151 gr/km

Mercedes Benz A200 Boyutlar

  • Uzunluk: 4419 mm
  • Genişlik: 1796 mm
  • Yükseklik: 1440 mm
  • Dingil Mesafesi: 2729 mm
  • Bagaj kapasitesi: 370 lt /Yakıt Depo Kapasitesi: 38 lt /Boş Ağırlık: 1350 kg Lastik Boyutu: 225/45 R17

 

1 YORUM

  1. Honda civic’i
    Ford focus’u
    Wv golf’ü
    200-250 bin tl arasinda satmaya calisan saygideger!!! Firmalara en güzel cevap olmuş bu araç,
    Mercedes, full kalite, 0 km, 2020 model,
    En bazı bile yeterli, 239 bin tl,
    Fazla yorum yapmaya gerek yok,
    Ustelik isteyene sedanida var

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here