İşte yerli otomobilin prototipi

İşte yerli otomobilin prototipi karşınızda… Cadillac BLS görünümlü yerli otomobil hakkında ilk izlenimleriniz nelerdir? Yorumlarda bizlerle paylaşın!

Yerli otomobilin ilk prototip fotoğrafları yayınlandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilin prototipinin kamuflajlı görüntüsünü kamuoyuyla paylaştı. Bakan Işık, 3 prototip üretildiğini ve Ar-Ge çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Bakan Işık, “İnşallah 2016’da 30-40 araç üretmeyi hedefliyoruz. 2020’den önce de inşallah 2019 sonuna kadar da Türkiye’de bunun seri üretimini başlatmayı hedefliyoruz. Bu tam dünyada da otomobil sektöründe bir geçiş dönemine işaret ediyor. İnşallah bir aksilik olmazsa, Türkiye’nin bu noktada istikrar yönünden bir problemi olmazsa, bu projeyi biz programladığımız şekilde sürdürürsek inanıyoruz ki 2020 yılında insanlarımızın tercihine bir Türk markasını da sunmuş olacağız” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilin prototipinin kamuflajlı görüntüsünü AA Editör Masası’nda kamuoyuyla paylaştı. Ayrıca AA Editör Masasına konuk olan Işık, artık otomobilde bir paradigma değişimi yaşandığına dikkati çekerti. Ayrıca otomobil teknolojilerinde ciddi bir değişim olduğunun altını çizdi. İşte yerli otomobil prototipi!

İşte yerli otomobilin prototipi!

Fikri Işık, yerli otomobilin yeni teknolojileri geliştirmek için bir platform olduğunu dile getirerdi. Örneğin bataryanın sadece arabada değil. Ayrıca insansız hava aracından, akıllı evlere kadar kullanılacak bir üründür. Ancak bunun ticarileştirilmesi gerektiğini, bunun da ancak yerli otomobil ile olabileceğini ifade etti.

Gebze’de yerli otomobildeki son durumu ele aldıklarını bildiren Işık, bu konudaki çalışmaların arzu edilen şekilde yürüdüğünü belirtti. Yerli otomobil konusunun bazıları tarafından “seçim öncesi atraksiyonu” diye yazıldı. Ayrıca değerlendirildiğini vurgulayan Işık, başarıyla sonuçlandırmak istedikleri bir proje olduğu için çok yoğun çalıştıklarını anlattı.

Bakan Işık, yerli otomobilde TÜBİTAK’ın yanında, Saab ve News firmalarından ekiplerle de çalıştıklarına işaret etti. Işık, projenin Türkiye’nin marka üretmesi ve teknoloji geliştirme platformu oluşturması açısından çok önemli olduğuna dikkati çekerek, gelecekte batarya kullanım alanlarının artacağını bildirdi. Işık, bu kapsamda yürütülen çalışmalarla Türkiye’nin batarya teknolojilerinde de dünyanın iddialı ülkeleri arasına gireceğini kaydetti.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here