Yerli Otomobil Hazır mı?

7
9155
Yerli Otomobil

Yerli otomobilin prototipi hazır. Geçtiğimiz günlerde yerli otomobilin prototipi Bakanların karşısında bir sunumla görücüye çıktı. Peki, yerli otomobil hazır mı?

Yerli Otomobil Hazır mı?

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bir toplantı yaptı. Bu toplantıya farklı alanlardan bakanlar da katıldı. Toplantıda yerli otomobilin prototipi gösterildi. Peki, yerli otomobil ne zaman piyasaya sürülecek ve yerli otomobil hazır mı?

Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ilgili toplantıda yaptığı açıklamaya göre aracın sadece prototipi için yıl sonunu bekleyeceğiz. Yıl sonunda yerli otomobilin prototipi halka tanıtılacak. Ardından testler yapılacak ve testlerin sonunda yapılan değerlendirme ile de üretim başlayacak.

Bu açıklamaya bakınca biraz geç kalındı diye düşünüyoruz. Ancak Rıfat Hisarcıklıoğlu, projenin kendine takviminde ilerlediğini ve gecikme olmadığını söyledi.

Projenin başındaki Rıfat Hisarcıklıoğlu, yola çıkılan firmaların sorumluluklarını yerine getirdiğinin ve yerli otomobil projesinde kaynak arayışı olmadığının da altını çizdi.

Yerli otomobil projesinde kaç kişi çalışıyor sorusu da akıllara gelenlerden. Yine Rıfat Hisarcıklıoğlunun açıklamasında bunun da yanıtı var: Hali hazırda 50 kişilik bir teknik ekip, Türkiye’nin otomobili için çalışıyor. Ancak gelecek yıl bu rakam 300 olacak.

7 YORUMLAR

  1. Gelsin artık şu yerli araçta. Bizde uygun fiyata araba sahibi olalım. Tabi, bu piyasalarda nasıl olacak. Orasını bilemiyorum. Ama uygun olacağını tahmin ediyorum. Çünkü kendi aracımız.

    • Enis Bey merhaba,
      Prototip lansmanı için bu yılın sonu açıklaması var. Ancak aracın piyasaya sürülmesi konusunda yetkililer tarafından henüz bir tarih verilmedi.
      Bilgilerinize…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here