2021 Hyundai Bayon 1.4 MPİ Detaylı İnceleme

1
7151

Hyundai Bayon Türkiye’de üretilen araçlardan biri. Yerli üretimin yıldız modellerinden biri olan Hyundai Bayon güçlü özellikleriyle beğeni kazanacak bir araç. Hyundai Bayon Test Sürüş İzlenimleri

Hyundai Bayon Test Sürüş İzlenimleri

Tasarım Özellikleri

B-SUV segmentinde konumlandırılan üçüncü Hyundai modeli olan BAYON, markanın SUV dünyasındaki en yeni temsilcisi durumunda. Yıllık 230.000 maksimum üretim kapasitesine sahip Hyundai Assan İzmit Fabrikası, i10 ve i20’den sonra BAYON’u da üreterek Türk ve Avrupalı müşterilerinin tüm ihtiyaçlarına anında yanıt verebiliyor.

Hyundai Bayon küçük SUV sınıfında farklı tasarıma sahip olan modellerden biri. Özellikle aydınlatma ekipmanlarının farklı tasarımı sayesinde meraklı bakışları üzerine rahatlıkla çekiyor. Bu durum hem ön hem de arka taraf için geçerli. Güçlü ve dinamik yüz hatlarına sahip olan Bayon, üçgen formlu detaylarla sportif görünüme sahip. Havalandırma ızgarasının yapısı hemen dikkat çekerken, profil hatlarında da keskin bir tasarım anlayışıyla arka tarafa doğru ilerliyor. Arka tasarımda da rakiplerinden ayrılan bir forma sahip olan araç burada da sivri formlu tasarım detaylarıyla öne çıkıyor.

İç Mekan Özellikleri

Hyundai Bayon modelinin yaşam alanına geçtiğimde ilk dikkatimi çeken genişlik oldu. Tasarıma baktığım zaman beni geniş yaşam alanına sahip bir aracın beklediğini biliyordum ama bu beklediğimden bile iyi bir genişlik oldu. Araç içinde bulunan tüm yolcuların rahat edeceği bir yaşam alanı sunuyor olması onun küçük SUV boyutlarından sıyrılmasını sağlıyor. Bunun yanında beğenimi kazanan bir diğer yanı kullanışlılığı oldu. Günümüzün dijital beklentilerini çok rahat karşılayan araçta dijital göstergeler başarılı bir şekilde yerleştirilmiş. Gösterge paneli ve orta konsolun üzerinde konumlandırılan bilgi eğlence ekranı bir bütünmüş gibi tasarlanmış. Bu iki dijital ekranın da kullanımı son derece kolay ve istenen detaylar kolay bir şekilde takip ediliyor. Görüş açıları konusunda köşeli tasarım hatları nedeniyle sıkıntı yaşanabilir düşüncem de onu kullanmamla birlikte yok oldu. Her türlü kullanım sırasında bu konuda hiç sıkıntı yaşamadım. Park manevraları sırasında hem geri görüş ekranı hem de sesli uyarı sistemleri de çok işe yarıyor. Kumanda elemanlarının kullanımı açısından sıkıntı yaşamadığım araçta, orta konsolun altında bulunan kablosuz telefon şarjı oldukça iyi. Ekrandan telefonun şarj durumunu kontrol edebiliyor olmakta iyi bir özellik. Koltukların kalitesi ve konforu konusunda hiç sıkıntı yaşamadığım Hyundai Bayon eşya gözleri ve bagaj hacmiyle de tüm beklentilerimi karşıladı.

Hyundai Bayon Motor Özellikleri

Hyundai Bayon test otomobilinin motor kaputunun altında 1.4 litrelik benzinli ünite yatıyordu. 1368 cc hacmindeki Sıralı Tip Çok Nokta Enjeksiyonlu 4 silindirli benzinli ünite 100 PS güç üretiyor. 6 ileri oranlı otomatik şanzımanla kombine edilen bu motor seçeneğiyle Hyundai Bayon 100 km/s hıza 13.7 saniyede çıkarken, son hızının 176 km/s olduğu belirtiliyor. Bu motor seçeneğiyle yaptığım kullanımlar sırasında günlük yol ortalamalarında ihtiyacım olan tüm performans detaylarını buldum. Otomatik şanzıman da gücü yola aktarma konusunda başarılı bir ünite olarak beğenimi kazanırken, ani hızlanma isteklerimde de hızlı olmasıyla dikkatimi çekti. Elbette bu kombinasyon yüksek performans ihtiyaçları için yeterli gelmeyenler olacaktır ancak benim kullanım stilimde hiçbir eksiklik yaşamadım. Açıklanan fabrika verilerine göre ortalama yakıt tüketimi 6.6 litre. Yaptığım 100 km karma yol testinde 7.8 litrelik bir tüketim sonucuna ulaştım.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Hyundai Bayon yerli üretim bir araç olmasının avantajını çok iyi kullanıyor. Türkiye’nin yollarını iyi bilen araçlardan biri. Sert çukur geçişleri sırasında biraz fazla ses geliyor olsa bile konfor konusundan ödün vermiyor. Darbelerin başarılı bir şekilde yaşam alanını etkilemesine izin vermiyor. Sessizlik beklentilerimi de zorlanmadan karşılayan Hyundai Bayon, sadece ani hızlanma istekleri sırasında yaşam alanına biraz fazla mekanik sesin yansımasına neden oluyor. Bu tip kullanımların dışında sessizlik konusunda da testi zorlanmadan geçen araçlardan biri olmayı başarıyor. Yol tutuş konusunda yaptığım yaklaşık 250 kilometrelik test sırasında herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Her zaman kullandığım viraj performans testi parkurumda da elektronik yardımcılarının desteğiyle iyi sonuçlar ortaya koydu. Bu araçta en sevdiğim özelliklerden birisi de şeritte tutma asistanı oldu. Bir anlık dalgınlık yaşayarak şerit dışına taştığınız durumlarda yumuşak hareketlerle aracı tekrar şeridine alıyor. Bunu sert bir şekilde yapmak yerine kontrollü bir yumuşaklık kullanıyor olması birçok rakibine göre sistemin daha iyi çalışmasını sağlıyor. Elektronik sistemlerin çalışma karakteri gerçekten iyi.

Hyundai Bayon test

Hyundai Bayon Güvenlik Özellikleri

Hyundai Bayon Euro NCAP çarpışma testinden 4 yıldız alarak ayrıldı. Yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 76, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 82, yaya güvenliğinden yüzde 76 ve teknolojik yardımcılarından yüzde 67 aldı.

Hyundai Bayon Yorumları

Hyundai Bayon test aracını kullandığım süre boyunca Türkiye’de üretilen araçların geldiği noktayı görmekle gurur duydum. Günümüz konfor ve sürüş özellikleri beklentilerine çok rahat bir şekilde cevap veren Hyundai Bayon modelinde benim en çok beğendiğim özellik kullanışlılık oldu. Çok rahat ettiğim otomobillerden biri olarak ön plana çıkan Hyundai Bayon yaşam alanında bulunan herkesi mutlu edecek bir araç.

Güvenlik ve dayanıklılık konusunda Hyundai SUV ailesinin diğer üyeleriyle aynı genleri taşıyan BAYON, en ileri teknolojiye sahip güvenlik özellikleri ile donatılmış durumda. Gelişmiş Sürüş Asistanı Sistemleri’ni barındıran Hyundai SmartSense sayesinde geniş kapsamlı bir güvenlik paketi sunan BAYON’la her yolculuğa rahat bir şekilde çıkıyorsunuz.

Hyundai Bayon test

Hyundai Bayon Fiyat Özellikleri

Hyundai Bayon günümüz fiyatlarına göre Türkiye’de üretilen bir araç olmasının avantajını kullanan modellerden biri. Hyundai Bayon modelinin fiyatı günün yükselen 0 km otomobil fiyatlarına göre rekabetçi etiketlerde kalmayı başarıyor. Özellikle 1.4 litre motor seçeneğiyle fiyatı uygun denebilecek araçlardan biri.

Hyundai Bayon test

Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.4 lt
  • Motor Hacmi: 1368 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 100 PS
  • Maksimum Tork: 134 Nm

Hyundai Bayon Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 13.7 sn
  • Maksimum Hız: 176 km/s

Hyundai Bayon Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Yakıt Tüketimi

  • Yakıt Türü: Benzinli
  • Şehir içi 9.4 lt/100 km
  • Şehir dışı 6.6 lt/100 km
  • Karma: 6.6 lt/100 km
  • Test: 7.8 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 150

Boyutlar

  • Uzunluk: 4180 mm
  • Genişlik: 1775 mm
  • Yükseklik: 1500 mm
  • Dingil Mesafesi: 2580 mm
  • Bagaj kapasitesi 411 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 40 lt
  • Boş Ağırlık: 1162 kg
  • Lastik Boyutu: 195/55 R16

2.El Hyundai Bayon İlanları

1 YORUM

  1. Bende jump otomatik var. Sormak istediğim belki çok detay olacak ama. Manueline göre 3. ve 4. vitesler hızlarına ulaşmak için 500 devir fazla çeviriyor. Bu neden? Ve tork konvartörlü kavrama da kitleme olayı ne zamanlarda oluyor? Her vitesten sonra mı kitliyor yoksa 6. vitesten sonra mı sadece. Teşekkür ederim.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here