Honda HR-V HEV İnceleme

0
8469
Honda HR-V HEV

Bugün arabam.com olarak çevre bilincine sahip, yeni nesil, eşsiz ve akıllı tasarımı ile dikkat çeken yeni Honda HR-V HEV ’i inceleyeceğiz. Sportif bir coupe görünümüne sahip olan bu çarpıcı SUV otomobil her yolculukta daima güç, canlılık ve çok yönlülük sağlamak için teknolojisini F1 dünyasından alıyor.

Genel Bakış 

Şık ve çok yönlü tasarıma sahip olan Honda HR-V HEV, her yolculukta güven ve yüksek performans vermeyi vadediyor. Ayrıca Honda HR-V HEV’in Premium Güneş Işığı Beyaz İnci, Premium Kristal Metalik Kırmızı, Kristal Siyah İnci, Platin Beyaz İnci, Göktaşı Metalik Gri, Kum Haki İnci ve Gümüş çatılı Midnight Blue Beam olmak üzere 7 farklı renk seçeneği bulunuyor. Kaliteli, sportif, şık ve heybetli bir tasarıma sahip. Dış tasarımdaki kaliteli detaylar iç kısımda da gözümüze çarpıyor. Daha rahat bir sürüş deneyimi için tasarlanan yüksek kaliteli HR-V koltuklar sentetik deri ve kumaş kombinasyonundan yapılmış. Dikiş detayları da oldukça şık diyebiliriz. Orta kısımda yer alan 9 inçlik ekranı da oldukça göz doyurucu gözüküyor. Bu ekrandan her türlü akıllı telefonla bağlantı sağlayarak istediğiniz pek çok şeyi yapabiliyorsunuz. Aydınlık ve havadar bir iç tasarıma sahip olan yeni Honda HR-V HEV’de bir de Wi-fi erişim noktası bulunuyor. Ayrıca temiz havayı sürücü ve yolcular için yönlendiren akıllı hava dağıtım sistemi de bulunuyor.

HONDA HRV

Akıllı Hibrit Özellik

Yeni Honda HR-V HEV’in elektrik modu, hibrit mod, içten yanmalı motor modu ve reküperatif (rejeneratif) frenleme mod olmak üzere dört farklı modu bulunuyor.

Elektrikli modda, otomobil, büyük bir lityum iyon pilden enerji çeken bir elektrikli tahrik motoruyla çalışıyor. Bu mod ile, anında hızlanma, sessiz ve emisyonsuz bir sürüş sunuyor.

Hibrit modunda elektrik motorları ve benzin ünitesi çalıştırılıyor. Benzinli motor, elektrik üreterek bunu tekerlekleri hareket ettiren ve elektrik motoruna aktaran bir jeneratör olarak görev yapıyor. Bu esnada üretilen enerjinin fazlası aküye aktarılıyor.

İçten yanmalı motor modunda ise adından da anlaşılacağı gibi benzinli motor, tekerlekleri doğrudan kilitli kavrama takılıyken tahrik ediyor. Bu mod, genellikle sabit yüksek hızda sürerken kullanılıyor.

Reküperatif frenleme (rejeneratif frenleme) modunda, dönen tekerleklerin mekanik enerjisini elektrik enerjisine dönüştürülüyor ve tekrar hızlanırken enerji daha sonra kullanılmak üzere aküde depolanıyor.

Honda HR-V HEV’i Bir Güç Kaynağına Bağlamaya Gerek Yok!

Honda HR-V kendi kendine şarj oluyor, siz otomobili sürerken kendisi güç üretiyor ve sizi şarj istasyonu bulma zahmetinden kurtarıyor. Bu da gerçekten harika bir özellik.

HRV

Azaltılmış Yakıt Tüketimi

HEV aktarma organlarına sahip yeni bir Honda HR-V kullanıyorsanız, çok daha ucuza çok daha fazla yol alabiliyorsunuz. Dolu bir yakıt deposu ile 740 km’ye kadar yol gidebilirsiniz. Ayrıca yüksek voltajlı pili yalnızca seyahat maliyetlerini azaltmak için gerekli enerjiyi sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda 5 yıl veya 100.000 km’ye kadar (hangisi önce gerçekleşirse) üretici garantisi kapsamı dahilinde.

Azaltılmış Egzoz Emisyonu

HEV hibrit daha az kirletici üretir ve sadece 122 g/km WLTP CO2 emisyonu ile HR-V düşük karbonlu bir topluma katkıda bulunuyor.

Diğer Özellikler

Honda HR-V HEV’in sahip olduğu My Honda + uygulaması, arabanızdan uzaktayken arabanızı yönetmenize yardımcı olacak bir dizi hizmet sunuyor. Artık yanınızda anahtar veya uzaktan kumanda taşımanıza gerek yok. Tek yapmanız gereken şey aracı kilitlemek, ardından kilidi açmak, aracı çalıştırmak veya camları kapatmak ve açmak istediğinizde akıllı telefonunuzdaki uzaktan kumanda işlevini kullanmanız yeterli. Bu otomobilde yer alan bir diğer güzel özellik ise Honda’nın yol yardım sistemi. Bu özellik ile gittiğiniz her yerde gönlünüz daha rahat. Bu özellik sayesinde bir çarpışma veya arıza durumunda, güvenliği artırmak için sizinle hemen iletişime geçilmesini sağlıyor. Ayrıca My Honda + uygulamasında, coğrafi sınırlama özelliğini kullanarak Honda HR-V HEV’inizi bölgelendirebiliyorsunuz.

Honda HR-V HEV’in İki Versiyonu ve Stanart Özellikleri

Model Açıklaması Elegance         Advance
Uzatılmış garanti** Standart Standart
Honda CONNECT + navigasyonlu multimedya sistemi Standart Standart
Honda SENSING güvenlik sistemleri paketi Standart Standart
Isıtmalı ön koltuklar Standart Standart
Isıtmalı ve elektrikli katlanır aynalar Standart Standart
Anahtarsız erişim sistemi Standart Standart
Ön ve arka park sensörleri Standart Standart
geri görüş kamerası Standart Standart
Akıllı hava dağıtım sistemi Standart Standart
Isıtmalı deri direksiyon Standart
Bagaj kapağı el kullanmadan elektrikle açılır (Walk Away Close) Standart

 

Ayrıca;
2. El Honda İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here