2020 Ford Fiesta 1.0 Ecoboost Detaylı İnceleme

0
56114
Kirmizi Ford Fiesta

Murat Tosun, turbo motorlu, otomatik şanzımanlı ve dinamik görünümlü Ford Fiesta’nın direksiyonuna geçti. 2020 Ford Fiesta test sürüşü izlenimleri için okumaya devam edin…

Ford Fiesta Turbo Otomatik Test Sürüş İzlenimleri

Euro NCAP testi en yüksek puanlı.

Tasarımın farklı karakteri sevdik.

Yaşam alanı üst sınıfa meydan okuyor.

Sürüş keyfi ve güvenliği konusunda uzman.

Teknoloji dostu küçük sınıf otomobil.

Turbo motor onu atak yapıyor.

Otomatik şanzıman sorunsuz çalışıyor.

Ford Fiesta’nın en net şekilde öne çıkan iki özelliği var. Güvenli ve iyi sürüşle birlikte iddialı performans ve başarılı bir otomatik şanzıman.

Ford Fiesta Turbo Otomatik tasarım özellikleri

Küçük sınıfın en iyi ve en farklı görünen araçlarından biri. Ford’un yeni tasarım anlayışının ilk örneklerinden olan küçük sınıf temsilcisi Fiesta, modern ve dinamik görünümü çok iyi harmanlamış durumda. O küçük sınıfın en iddialı görünen seçeneklerinden.

Sıfır Ford Fiesta Fiyat Listesi Burada!

Ford Fiesta’nın ön tasarımında daha büyük yatay krom panjur kullanılması iyi bir uygulama olmuş. Farların tamamını kaplayan LED gündüz aydınlatmalarının hem şık hem de dikkat çekici göründüğü de kesin. Bu tasarım Ford Fiesta’nın yüzüne agresif bir hava katmış. Yuvarlak hatların oldukça fazla olduğu tasarım anlayışında bu tip bazı yerlere yerleştirilen keskin çizgiler dinamik görünümü destekliyor. Arka tasarım konusunda da bu tip bir hava hakim. Aracın bütününe baktığımız zaman modern ve dinamik görünen bir küçük sınıf araç karşımıza çıktı.

Ford Fiesta Turbo Otomatik iç mekan özellikleri

Yaşam alanı özellikleri konusunda en başarılı markalardan biri hiç şüphesiz Ford. Her modelinde kendinizi iyi hissediyor ve yaşam alanına çok kolay bir şekilde adapte oluyorsunuz. Ford otomobilleri vücudu tam olarak kavrayan ve güven veren yapılarını her zaman koruyorlar. Yaşam alanında son dönemlerde sıklıkla karşımıza çıkan tablet benzeri büyük ekran da görev yapıyor. Sync3 ara yüzüne sahip olan ekranın çözünürlüğü iyi ve dokunma hassasiyeti de yüksek. Bu 8 inçlik dokunmatik ekranda Apple Car Play, Android Auto ile telefonunuza bağlanabiliyor. Yaşam alanında genel malzeme kalitesi açısından kompakt sınıfta yer alan bazı modelleri bile kıskandıracak detaylara sahip. Fiesta’nın yaşam alanına baktığımız zaman en güzel özelliklerden biri ise panoramik açılır cam tavan, yani Fiesta artık çok daha geniş bir kitlenin ilgisini çekebilecek bir özelliğe sahip. Yaşam alanı genişliği konusunda da kompakt sınıfta yer alan birçok rakibine rahatlıkla kafa tutabilir. Bu küçük sınıfta yer alan bir araç için çok önemli bir artı.

Ford Fiesta Turbo Otomatik motor özellikleri

Ford markası motor seçenekleri konusunda da her zaman ön plana çıkan markalardan biri olmuştur. Yenilikleri çok kolay bir şekilde adapte olan Ford, ödüllü motor seçenekleriyle bu özelliğe önem verenlerin dikkatini daha en baştan çekiyor. Türkiye’de Ford Fiesta 2 benzin ve 1 dizel olmak üzere 3 motorla satılıyor. 1.0 litre EcoBoost benzinli motor seçeneği otomatik şanzımanla satın alınabilirken, 1.1 litrelik benzinli üniteye manuel şanzıman eşlik ediyor. 1.1 litrelik benzinli ünite 85 beygir güç üretirken, 1.0 litrelik ünite 100 beygir güç üretiyor. Küçük sınıf temsilcisi Ford Fiesta’nın düşük tüketim ve güçlü performans adına en iddialı seçeneklerinden birini dizel ünite oluşturuyor. 85 HP güç üreten motorun 6 ileri oranlı manuel şanzımanla tercih edilebiliyor. Test otomobilinde bol ödüllü 1 litre turbo motor görev yapıyordu. Bu motor seçeneği Ford Fiesta’nın motor kaputunun altında 4500 d/d’de 100 beygir güç ve 1500 d/d gibi oldukça alt bir devir bandında 170 Nm tork üretiyor. 998 cc hacmindeki turbo benzinli ünite ile açıklanan fabrika verilerine göre aracın 100 km karma tüketim sonucu 5.2 litre. Yapmış olduğumuz testte 6.5 litrelik sonuç elde ettik. Otomatik şanzıman ve benzinli motor için iyi bir tüketim sonucu. Bu motor seçeneği onu en hızlı Ford Fiesta’da yapıyor. Son hızı 180 km/s olan araç 0-100 km/s hızlanmasını 12.2 saniyede tamamlıyor. 6 ileri oranlı otomatik şanzıman ile ara hızlanma sonuçları da beklentilerini zorlanmadan karşıladı.

Ford Fiesta Turbo Otomatik konfor ve yol tutuş özellikleri

Güvenli sürüş ve keyifli kullanım dendiği zaman Ford Fiesta küçük sınıfta ilk başta akıllara gelen bir model olma geleneğini sürdürüyor. Ford Fiesta, izine sadik ve güven veren araçlar listesine adını hiç zorlanmadan yazdırıyor. Bunun yanında bazı otomobillerde ayarlarken sorun yaşadığımız ideal sürüş pozisyonunu bulma konusunda da gerçek bir usta. Ralli parkurlarında elde edilen tecrübeyle bu konuda sürücünün en önemli yardımcılarından biri. Süspansiyon sisteminin çalışma karakteri biraz sert ama bu durum konfordan vazgeçiyor anlamına gelmiyor. Darbe emiş ve yaşam alanının sessiz kalması konusunda başarılı modellerden biri. Direksiyon, sürücü koltuğu, görüş ve göstergelerin takibi konusunda küçük bir sıkıntı bile yaşatmıyor. Görüş açıları konusunda sıkıntı yaşatmamasının yanında camların büyük yapısı sayesinde ferahlık oldukça yüksek. Yönlendirme kabiliyeti açısından da başarılı bulduğumuz Ford Fiesta, başarılı tasarımı sahip bir direksiyon simidini de kullanıyor. 292 litrelik bagaj hacmi başarılı yükleme eşiğiyle iyi bir kullanım sağlıyor. Yaşam alanında sunulan eşya gözlerinin sayısı da yeterli.

Ford Fiesta Turbo Otomatik güvenlik özellikleri

Çarpışma testi sonuçlarına önem veren herkes için Ford Fiesta bu kategoride de adını üst sıralara çok rahat yazdırıyor. 2017 yılında Euro NCAP çarpışma testine giren Ford Fiesta bu testin ardından 5 yıldız aldı. Yetişkin yolcu korumasından yüzde 87, çocuk yolcuda yüzde 84, yaya güvenliğinden yüzde 64 ve sahip olduğu güvenlik yardımcılarından yüzde 60 aldı.

Ford Fiesta Turbo Otomatik Yorumları

Murat Tosun’un Ford Fiesta Turbo Otomatik ile ilgili yorumları şöyle: Ford Fiesta küçük sınıfın ön plana çıkan modellerinden biri. Güvenli ve keyif veren sürüş karakteri de eklendiği zaman Ford Fiesta çok kolay bir şekilde benim küçük sınıf listemin üst sıralarında yer buldu. Benzinli otomatik bir küçük sınıf araç arıyorsanız onu tüm özellikleriyle birlikte tavsiye ettiğim araçlar arasına yazarım.

Ford Fiesta Turbo Otomatik Fiyat özellikleri

Ford Fiesta küçük sınıfın en iddialı modellerinden biri. Fiyatlarına baktığım zaman ona ulaşmak için iyi bir başlangıç fiyatına sahip olduğunu görüyorum. 1.1 litrelik benzinli motoru ve manuel şanzımanıyla 113 bin TL’lik bir başlangıç fiyatına sahip. Güçlü benzinli motor ve otomatik şanzıman ile satın almak istiyorum derseniz fiyat 147 bin TL oluyor. Dizel manuel seçeneğiyle cebimi düşüneceğim derseniz 130 bin TL’ye bu aracı satın alma şansınız var.

Ford Fiesta Turbo Otomatik Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.0 lt
  • Motor Hacmi: 998 cc
  • Silindir Adedi: 3
  • Maksimum Güç: 100 HP
  • Maksimum Tork: 170 Nm

Ford Fiesta Turbo Otomatik Modelinin Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 12.2 sn
  • Maksimum Hız: 180 km/s

Ford Fiesta Turbo Otomatik Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Ford Fiesta Turbo Otomatik Yakıt Tüketimi

MiktarıYakıt Türü: Benzin

  • Şehir İçi: 6.9 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 4.2 lt/100 km
  • Karma: 5.2 lt/100 km
  • Test: 6.5 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 118 gr/km

Ford Fiesta Turbo Otomatik Boyutlar

  • Uzunluk: 4040 mm
  • Genişlik: 1735 mm
  • Yükseklik: 1476 mm
  • Dingil Mesafesi: 2493 mm

Ford Fiesta Turbo Otomatik Bagaj kapasitesi

  • 292 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 42 lt
  • Boş Ağırlık: 1191 kg
  • Lastik Boyutu: 205/55 R16

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here