Türkiye’de Satılmayan Arabalar: Ford Maverick

0
1966

Türkiye’de Satılmayan Arabalar: Ford Maverick… Kamyonetlerin ağır hizmet araçları olarak kullanıldığı bir gerçektir. Bu yüzden Türkiye’de oldukça ağır vergilere tabii tutulmaktadır. Eski pick-up’lara baktığımız zaman son derece sade teknolojiye ve iç tasarıma sahip olduğu bilinmektedir. Fakat yeni kamyonet modelleri, günlük araçlardan bile daha fazla teknolojik özelliklere ve detaylı tasarıma sahiptir. Ayrıca yeni Pick-Up modelleri, en son teknolojiyle dolu çalışma araçlarından lüks aile araçlarına dönüştüler. Kuzey Amerika’da en çok satan kamyonet  Ford F-150’dir. On dört nesli kapsayan F-150, Ford’un Chevy Silverado ve Dodge RAM kamyonlarıyla yarışmaktadır.

Ford Maverick’e Genel BakışTürkiyede Satılmayan Arabalar: Ford Maverick

Maverick, Amerikalı otomobil üreticisi Ford’un eski Amerikan Muscler Car modellerinden türetildi. Ford Maverick, Bronco Sport kompakt crossover ile aynı şasiyi kullanmaktadır. Standart güç aktarma organı, 2.5 litrelik dört silindirli bir motora sahiptir. Ayrıca sürekli değişken bir otomatik şanzıman ve önden çekişli sürüş sağlayan bir hibrit motoru da araçta bulunmaktadır. Genellikle Ford, dört tekerlekten çekiş sunmaktadır. Fakat hibrit olmayan turbo şarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motor seçeneği de sunulmaktadır. Ford, Maverick’i XL, XLT ve Lariat olmak üzere üç donanım seçeneğiyle satışa hazırlıyor. Amerikalı üretici, fiyatı mümkün olduğunca düşük tutmak için modeller arasında neredeyse bir uçurum yaratmaktadır. Fakat standart paketleri, çoğu alıcının ihtiyaç duyduğu temel özelliklerden yoksundur. Tasarım olarak son derece şık ve geniş bir görüntüsü olan Maverick, rakiplerinin ötesinde olmayı başarmaktadır. Klasik Amerikan Pick Up modellerinden olan Maverick, etkili tasarımı ile ön plana çıkmaktadır.

Motor, Şanzıman ve PerformansTürkiyede Satılmayan Arabalar: Ford Maverick

Standart güç aktarma organı olarak Bronco Sport’un turboşarjlı üç silindirli motoruyla başlamak yerine Ford, Maverick’in temel güç aktarma organıyla hibrit hale geldi. Tüm donanımlar, 191 beygir gücündeki elektrik motoru tarafından desteklenen 2,5 litrelik dört silindirli standart olarak satışa sunulmaktadır. Bu motor seçeneği sadece önden çekiş sistemine sahiptir. 4 çeker sisteme sahip olmak isteyenler, 250 beygirlik 2.0 litrelik dört silindirli ve sekiz vitesli otomatik şanzımanla satışa sunulan modeli tercih etmektedir. 680 kilogram taşıma kapasitesi bulunan Maverick, yaklaşık 2 tona kadar da ağrılık çekmektedir. Bu değerler fabrika değerleri olduğu için Ford Maverick, çok daha fazla ağırlık taşıyabilmektedir.

İç Mekan, Konfor ve Bagaj Hacmi

Aracın geniş ve büyük kapıları ilk dikkat çeken noktalardandır. Amerikalı üretici Ford, arka koltuğun altındaki bazı geniş alanlar da dahil olmak üzere kabin boyunca birçok yere saklama bölmesi eklemiştir. Bu sayede ticari kullanımlarda, sürücülere ve yolculara büyük avantajlar sunulmaktadır. Sesli sistem kontrolü, uzaktan anahtarsız giriş ve ön koltuklar için ayarlanabilir bel desteği, aracın en önemli özellikleridir. Ayrıca modele göre çift bölgeli otomatik klima kontrolü, ortam iç aydınlatması ve elektrikli ön koltuk özellikleri de araca eklenmektedir. Ayrıca 12 voltluk bir elektrik prizi de araçta bulunmaktadır. Bu yüzden yolculuklar son derece konforlu ve teknolojik olarak ilerlemektedir.

8,0 inç dokunmatik bilgi-eğlence sistemi, tüm Maverick donanımlarında standarttır. Ayrıca Apple CarPlay ve Android Auto da standart özelliklerdir. En önemli ve avantajlı özelliği ise temel modelinde bile olan yerleşik bir Wi-Fi cihazıdır. Aracını daha özel ve teknolojik kılmak isteyenler için SiriusXM uydu radyosu, yükseltilmiş bir B&O Play stereo sistemi ve kablosuz akıllı telefon şarj etme özelliği de eklenebilmektedir. Sonuç olarak günümüzdeki standart teknolojik özelliklerin birçoğu Ford’un Maverick modelinde de bulunmaktadır. Böylece sürüşler, normal bir otomobil sürmek kadar kolay ve pratik olmaktadır.

Maverick, çeşitli sürücü yardımı özelliklerini de sunmaktadır. Temel güvenlik özellikleriyse şunları içerir: Standart otomatik acil frenleme, Şeritte kalma yardımı ile mevcut şeritten ayrılma uyarısı, Mevcut uyarlanabilir hız sabitleyicisidir. “Türkiye’de Satılmayan Arabalar: Ford Maverick” için Amerika’daki garanti sürecine baktığımız zaman bir kez daha şok olmadan yazıyı bitiremiyoruz. Amerikalı otomotiv üreticisi Ford, Maverick için standart garanti paketini sunmaktadır. Standart garantinin içinde  3 yıl veya 36.000 mil (57.000 km), Aktarma organları garantisi 5 yıl veya 60.000 mil (100.000 km) ve son olarak da Hibrit bileşen garantisi 8 yıl veya 100.000 mil (160.000 km) kapsamaktadır. Sonuç olarak standart garanti, aracın birçok sorununu karşılamaktadır. Ayrıca büyük ihtimal ile Türkiye’de satışa sunulsaydı bu kadar uzun yıllar boyunca garanti verilmezdi.

İkinci El Güncel Ford Pick-Up İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here